Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Zapékané těstoviny

Zapékané těstoviny
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Zapékané těstoviny

Zatím nehodnoceno
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3496 kcal
Bílkoviny 158 g
Sacharidy 424 g
Tuky 109 g
Vláknina 18 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Geniální recept, do kterého schováte zbylé kousky sýrů, brokolici, která už není v nejlepší kondici, maso či den staré pečivo... A přitom si báječně pochutnáte!

Suroviny

kolínka 400 g
nebo jiné krátké těstoviny
rozebraná na růžičky
olivový olej 50 ml
nebo 2 lžíce másla + na vymazání mísy
nakrájená nadrobno
mléko 550 ml
či jiné zelené lupení
strouhaný, lze nahradit jiným polotvrdým sýrem
či ementál, strouhaný
kuře 200 g
pečené či vařené, obrané, na kousky
sůl
pepř
čerstvě mletý
housky 1 ks
nebo rohlík, či cca 2 plátky toustového chleba
salát
listový či míchaný, čerstvý, k podávání

Postup

1

Těstoviny vařte ve vroucí osolené vodě, aby byly al dente. Na poslední 2–3 minuty k nim přidejte brokolici. Sceďte, propláchněte studenou vodou a odložte pod navlhčenou utěrku.

2

Předehřejte troubu na 200 °C. Mezitím v rendlíku rozehřejte na středním ohni olej či máslo a opékejte na něm cibuli zvolna doměkka (asi 10 minut). Vsypte mouku, mírně zesilte oheň a opékejte a míchejte 2–3 minuty, až mouka zezlátne a rozvoní se. Pak zmírněte oheň a pomalu přilévejte mléko za stálého šlehání balonovou či pružinovou metlou. Potom znovu zesilte oheň na střední a míchejte či šlehejte, až směs zhoustne a mírně se provaří (asi 5–10 minut). Vsypte špenát (z mraženého dobře vymačkejte vodu) a polovinu strouhaných sýrů. Míchejte, až se sýry rozpustí.

3

Připravenou omáčku promíchejte s těstovinami s brokolicí a kuřecím masem, podle chuti osolte a opepřete. Nalijte do větší zapékací mísy vymazané tukem. Pečivo rozmixujte na strouhanku, smíchejte ji se zbývajícím sýrem a směsí posypte povrch pekáče. Pečte 20–25 minut, až vršek zezlátne a omáčka bude bublat. Podávejte se salátem s výraznou zálivkou podle chuti.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/4

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč