Jednoduché jídlo, zvládne ho každý.
Andrea Magdemová, Plzeň
Ingredience
- 330 g Babiččiny široké nudle
- trocha soli
- 3 lžíce olej
- 1 cibule
- 100 g šunka
- zelenina dle vlastního výběru (kukuřice‚ hrášek‚ brokolice)
- 100 ml smetana
- 3 vejce
- 50 g tvrdý sýr
- pepř podle chuti
- 1 hrst petrželka
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Babiččiny široké nudle uvaříme v osolené vodě podle návodu. Na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibulku‚ šunku a zeleninu podle vlastního výběru.
-
To všechno smícháme s uvařenými nudlemi a vložíme do vymaštěné zapékací mísy. Směs zalijeme smetanou s rozšlehanými vejci a nakonec posypeme strouhaným sýrem. Pečeme 15–25 minut.
-
Můžeme dle chuti přisolit‚ opepřit a dozdobit nasekanou petrželkou.