Reklama
Zapékané halušky
Fotogalerie:

Zapékané halušky

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha
Nám moc chutnají, dej si taky.
Lenka Lajtkepová, Blížkovice

Ingredience

  • 1 balení halušky v prášku
  • 1 lžíce olej
  • 1 cibule
  • 150 g slanina anglická
  • 250 ml smetana 12%
  • špetka sůl
  • 100 g niva
  • 100 g sýr eidam

Doba přípravy

Počet porcí

3

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Připravíme směs na halušky podle návodu na obalu.
  2. Halušky tvoříme pasírováním těsta přes síto s velkýmy oky přímo do vroucí osolené vody. Halušky jsou uvařené, až začnou plavat na hladině.
  3. Na pánvičce na oleji orestujeme nadrobno pokrájenou cibuli a slaninu. Osmaženou směs nasypeme k haluškám, přidáme nastrouhané sýry a dobře promícháme. Dáme do zapékací mísy a ještě zalijeme smetanou. Pečeme v troubě při 180 °C.

Pošli recept! 7/2011 (7.6.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Zapečený celer s uzeným

Zapečený celer s uzeným

Je vynikající s bramborovou kaší.  Božena Kolářová, Pouště 
Za pár korun /27.02.12
Zelný bramborák z trouby

Zelný bramborák z trouby

Miluji recepty, ve kterých se vše smíchá, dá do pekáče, strčí se do trouby a je ...

Za pár korun /10.11.17
Bramborový salát s řapíkatým celerem

Bramborový salát s řapíkatým celerem

Salát je velmi lahodný a krásně křupavý. Máme jej u nás doma moc rádi.

...

Za pár korun /04.08.14
Špízy s cuketou a paprikou

Špízy s cuketou a paprikou

Anna Holá, Plzeň

Za pár korun /28.02.18
Plěné zelné listy

Plěné zelné listy

Příprava této pochoutky je sice časově náročnější, ale nebudeš litovat. Jídlo se ti...
Za pár korun /24.11.08
Aspik z velikonočních vajec

Aspik z velikonočních vajec

No není to přímo ideální jarní pochoutka? Navíc tak spotřebujeme vykoledovaná ...

Za pár korun /11.03.17
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu