Reklama
Reklama
Zapékané halušky
Fotogalerie:

Zapékané halušky

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha
Nám moc chutnají, dej si taky.
Lenka Lajtkepová, Blížkovice

Ingredience

  • 1 balení halušky v prášku
  • 1 lžíce olej
  • 1 cibule
  • 150 g slanina anglická
  • 250 ml smetana 12%
  • špetka sůl
  • 100 g niva
  • 100 g sýr eidam

Doba přípravy

Počet porcí

3

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Připravíme směs na halušky podle návodu na obalu.
  2. Halušky tvoříme pasírováním těsta přes síto s velkýmy oky přímo do vroucí osolené vody. Halušky jsou uvařené, až začnou plavat na hladině.
  3. Na pánvičce na oleji orestujeme nadrobno pokrájenou cibuli a slaninu. Osmaženou směs nasypeme k haluškám, přidáme nastrouhané sýry a dobře promícháme. Dáme do zapékací mísy a ještě zalijeme smetanou. Pečeme v troubě při 180 °C.

Pošli recept! 7/2011 (7.6.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Rohlíkové ražniči

Rohlíkové ražniči

Jednodušší jídlo už neznám. Jarka Jurečková, Dvorce
Za pár korun /20.02.10
Karbanátky v pitě

Karbanátky v pitě

Smažené mleté maso a čerstvá zelenina je pro mě úžasná kombinace. Malé ...
Za pár korun /21.05.13
Koktejlové minipizzy

Koktejlové minipizzy

Rozhodně zajímavější pohoštění než obložené chlebíčky.

Eva Strnadová, Liberec

Za pár korun /02.05.16
Rajčata nadívaná vejci

Rajčata nadívaná vejci

Mám ráda, když jídlo voní bylinkami a kořením. Plněná rajčata mě nezklamala.
...
Za pár korun /27.03.12
Pórek v kabátku z anglické slaniny

Pórek v kabátku z anglické slaniny

Ten, kdo si chce připravit dietnější verzi, nahradí anglickou slaninu dušenou ...

Za pár korun /05.03.16
Závin se zelím a hlívou ústřičnou

Závin se zelím a hlívou ústřičnou

Tuhle houbu jíme často, je velmi zdravá.

Monika Zelená, Benešov

Za pár korun /22.02.15
 

Nejnovější

Vajíčkovo-zeleninový salát

Vajíčkovo-zeleninový salát

Šárka Plchová, Újezd u Brna
Zdravě a chutně /26.03.19
Salátek s vejcem

Salátek s vejcem

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem

Zdravě a chutně /26.03.19
Salát z naklíčené čočky

Salát z naklíčené čočky

Dalibor Marounek, Roudnice nad Labem

Zdravě a chutně /26.03.19
Bulgur s kedlubnou a fenyklem

Bulgur s kedlubnou a fenyklem

Podle receptu

Jiřiny Vodičkové z Říčan

Zdravě a chutně /26.03.19
Plněné telecí měšce

Plněné telecí měšce

Náplň můžeš měnit

Podle receptu Julie Sovové z Krnova

Všehochuť /26.03.19
Žloutkové řezy

Žloutkové řezy

Oblíbí si je všichni

Podle receptu Lídy Charvátové z Lipenců

Sladký život /26.03.19
Pomazánka z pečené mrkve

Pomazánka z pečené mrkve

Podle receptu

Adély Přibylové z Příbrami

Za pár korun /25.03.19
Krůtí rolka s vaječnou míchanicí

Krůtí rolka s vaječnou míchanicí

Podle receptu

Sylvie Protivanské z Prahy

Škola vaření /25.03.19
Jarní polévka

Jarní polévka

Vladimír Bruna, Praha

Vaříme express /25.03.19
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD03_Velikonoce_Nocode

Velikonoce

Velikonoce jsou svátky jara, obrození a probouzející se přírody. Vše začíná růst i vonět a každý najednou cítí přísun nové energie. Aby nám vydržela co nejdéle, je ideální si dopřát něco dobrého k snědku. Co takhle linecké cukroví, králičí stehýnka nebo salátek s jatýrky? Ať už si dopřejete cokoliv, hlavně vám přejeme krásné prožití svátků!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama