Reklama
Zapékané fazolky
Fotogalerie:

Zapékané fazolky

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Jednoduché a moc dobré.

Zuzana Hladíková, Kostelec

Ingredience

  • 500 g brambory
  • 500 g zelené fazolky
  • sůl a pepř podle chuti
  • olej na vymazání
  • oblíbené bylinky (např. saturejka)
  • 200 g anglická slanina
  • 2 lžíce máslo
  • 2 lžíce hladká mouka
  • 100 ml smetana
  • špetka muškátového ořísku
  • 200 g tvrdý sýr
  • bylinky na ozdobu

Doba přípravy

Počet porcí

4-5

Orientační cena

110 Kč

Postup přípravy

  1. Brambory důkladně očistíme kartáčkem a uvaříme je  ve slupce. Vodu slijeme a necháme vychladnout. Mezitím opereme fazolky, odkrojíme oba konce  a krátce je povaříme ve slané vodě.

  2. Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. Pekáček vymažeme olejem a na dno poklademe vrstvu brambor. Posypeme ji solí, pepřem, bylinkami a dáme na ni vrstvu fazolek. Na ně rozložíme nadrobno pokrájenou anglickou slaninu a zopakujeme vrstvu brambor a fazolek. 

  3. Rozpustíme máslo, zaprášíme ho hladkou moukou a zředíme horkou vodou. Přilijeme smetanu a vaříme za stálého míchání asi 10 minut. Vzniklou omáčku ochutíme muškátovým oříškem, solí, pepřem a necháme v ní rozpustit asi 1/3 jemně nastrouhaného sýra.

  4. Takto připraveným bešamelem zalijeme brambory s fazolkami a nakonec vše posypeme zbylým sýrem. Zapékáme v troubě při 170 °C asi 30 minut. Jednotlivé porce ozdobíme čerstvými bylinkami.


Pošli recept! 8/2013 (3.7.2013)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Rizoto z trouby

Rizoto z trouby

Jednoduché a šťavnaté rizoto. Lenka Zdráhalová, Bystřice pod Hostýnem
Za pár korun /16.01.13
Kuřecí játra po anglicku

Kuřecí játra po anglicku

Takto upravená jsou příjemně pikantní.
Pavlína Müllerová, Most
Za pár korun /12.11.09
Párky v listovém těstě

Párky v listovém těstě

Budou je zbožňovat děti i dospělí.
Alena Machalová, Rožnov
Za pár korun /03.02.10
Květák s anglickou slaninou

Květák s anglickou slaninou

Chutná i studený.

Veronika Poláčková, Mýto

Za pár korun /27.08.13
Bylinkové karbanátky

Bylinkové karbanátky

A když už je oheň rozdělaný, opeču k nim i slaninku.

Josef Antala, Odolena Voda

Za pár korun /06.08.15
Pečené brambory s tvarohovo-okurkovou omáčkou

Pečené brambory s tvarohovo-okurkovou omáčkou

Pokud chcete připravit rychlou a chutnou večeři, vyzkoušejte tento recept.

Tereza ...

Za pár korun /27.05.12
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu