Reklama
Zapékané brambory s tofu
Fotogalerie:

Zapékané brambory s tofu

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Katka Miláčková, Praha

Ingredience

  • 10 větších brambor
  • 200 g tofu
  • 2 bílé cibule
  • 2 červené cibule
  • podle chuti grilovací koření
  • 3 vejce
  • trocha soli a pepře
  • 1 sáček mražené zeleniny
  • trocha plnotučné hořčice
  • na vymazání tuk

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

90 Kč

Postup přípravy

  1. Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky, tofu na kostičky a cibule na větší plátky.

  2. Tofu, cibule a grilovací koření vložíme do misky a promícháme. V další misce si rozšleháme všechna 3 vejce, pepř a sůl se dvěma lžícemi vody.

  3. Na dno vymazané pečicí mísy rozložíme vrstvu bramborových plátků tak, aby se okraje mírně překrývaly, a osolíme.

  4. Poté brambory potřeme vrstvou hořčice a zasypeme půlkou směsi tofu a cibule. Opět vyskládáme další vrstvu plátků brambor, kterou zasypeme zeleninovou směsí, osolíme a opepříme.

  5. Dále opakujeme: vyskládáme vrstvu brambor – hořčice – tofu a cibule – brambory – zeleninová směs, sůl a koření – brambory. Poslední vrstvu brambor osolíme a opepříme.

  6. Troubu předehřejeme na 180 °C. Vložíme zapékací misku s bramborami a pečeme přibližně hodinu až hodinu a půl, dokud nejsou brambory měkké a dokonale propečené.

  7. Asi 10 minut před dopečením zalijeme brambory rozšlehanými vejci. Necháme je v troubě, dokud se neudělá zlatavá kůrčička.

Pošli recept! 8/2017 (2.8.2017)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Výborný letní drink

Výborný letní drink

Osvěžující alkoholický nápoj připrav pro horké letní dny. Alena Křenková, Most ...
Za pár korun /06.12.10
Mozaiková sekaná

Mozaiková sekaná

Proč by i klasická sekaná nemohla být zdravým jídlem a na talíři vypadat hezky ...
Za pár korun /28.02.10
Cuketové komínky s rajčaty

Cuketové komínky s rajčaty

Čas je občas i můj nepřítel. Vaření nerada šidím, protože se považuji za ...
Za pár korun /01.12.08
Plněné tortilly

Plněné tortilly

Všechny chutě se žárem pěkně spojí.

Veronika Marková, Český Těšín

Za pár korun /12.07.16
Rizoto se zelím a uzeným

Rizoto se zelím a uzeným

Naše po česku vylepšené rizoto je opravdu šťavnaté.

Pavla Lukačovičová, Dolní ...

Za pár korun /23.01.15
Kuřecí nudličky s rýží

Kuřecí nudličky s rýží

Toskánská omáčka udělá z jídla lahůdku.

Veronika Poláková, Třeboň

Za pár korun /04.04.16
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu