Reklama
Zapékané brambory
Fotogalerie:

Zapékané brambory

Vavříkovi

Nový Bor
Mají příjemnou smetanovou chuť a dokonale zasytí celou rodinu.
Vavříkovi,Nový Bor

Ingredience

  • 1 kg brambory vařené
  • 300 g salám šunkový
  • 3 vejce vařená
  • 150 g sýr strouhaný
  • 1 cibule
  • 250 ml šlehačka
  • trocha kmín
  • špetka sůl
  • špetka pepř
  • 2 lžíce petržel nať
  • na vymazání máslo
  • pár hoblinek máslo

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

90 Kč

Postup přípravy

  1. Brambory nakrájíme na asi 0,5 cm silné plátky a narovnáme je do pekáčku předem vymazaného máslem. Osolíme, posypeme drceným kmínem. Potom ještě zasypeme sekanou cibulí a nasekanou petrželí.
  2. Na tuto vrstvu narovnáme šunkový salám a na plátky nakrájené vejce. Opepříme a posypeme polovinou strouhaného sýra. Tento postup opakujeme tak dlouho, dokud nespotřebujeme všechny suroviny.
  3. Horní vrstvu budou tvořit poskládané brambory (osolené a okmínované). Nahoru dáme několik kousíčků másla a přelejeme 3/4 šlehačky.
  4. Pečeme v předehřáté troubě při 180–200 °C asi 50 minut. Zhruba 15 minut před dopečením brambory zalijeme zbytkem šlehačky a posypeme strouhaným sýrem. Dopékáme, dokud nezezlátnou.

Pošli recept! 1/2010 (9.12.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Znojemská pečeně

Znojemská pečeně

Maso je s touto omáčkou šťavnaté. Martina Sklenářová, Vysoké Mýto
Za pár korun /10.11.13
Zapečená kolínka na zelenině s uzeninou

Zapečená kolínka na zelenině s uzeninou

Tato rychlá‚ chutná a levná dobrota k obědu či k večeři udělá radost každému ...
Za pár korun /08.04.12
Muffiny se šunkou a sýrem

Muffiny se šunkou a sýrem

Romana Rubášová, Klatovy

Za pár korun /18.03.20
Moravská kapusta

Moravská kapusta

Tak tahle děláme kapustu u nás. 

Dana Černá, Čachovice

Za pár korun /28.02.12
Čalamáda z gigant kedluben

Čalamáda z gigant kedluben

Jsem docela labužnice a potrpím si na to, aby jídlo mělo výraznou chuť. Pokud ...
Za pár korun /12.12.08
Hovězí maso na špejli

Hovězí maso na špejli

V teplých dnech rádi grilujeme na zahradě a kromě obvyklých steaků nebo ryb ...
Za pár korun /21.05.12
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu