Reklama
Reklama
Zapečený pórek
Fotogalerie:

Zapečený pórek

Nikola Bilová
Nikola Bilová
Rybí

Velice jednoduchý recept. Chutná celé rodině.

Nikola Bilová, Rybí

Ingredience

  • 8 ks brambory
  • 500 g pórek
  • 200 g šunka drůbeží
  • 100 g sýr na strouhání
  • 200 ml mléko
  • 2 ks vejce
  • máslo na vymazání
  • strouhanka
  • sůl
  • pepř

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Brambory uvaříme ve slupce. Necháme vychladnout a oloupeme. Pórek očistíme a nakrájíme na pásečky.
  2. krok2 Pórek dáme na 5 minut vařit do osolené vody, aby změkl.
  3. Mezitím si nakrájíme šunku na kostičky a rozdělíme na čtyři díly. Zapékací mísu vymažeme máslem a vysypeme strouhankou.
  4. krok4 Uvařený pórek scedíme a necháme okapat. Mísu začneme vykládat. Nejprve si nakrájíme na kolečka brambory a s nimi položíme první vrstvu. Osolíme a opepříme. Na to poklademe část pórku a jednu část šunky.
  5. To vše opakujeme ještě 2x. Poslední vrstvu tvoří opět brambory. Které posypeme poslední částí šunky. Takto připravené dáme zapéct asi na 20 minut do předem předehřáté trouby.
  6. Necháme péct a mezitím si do misky připravíme směs. Smícháme nastrouhaný sýr, vejce a mléko a promícháme. Po 20 minutách pečení vytáhneme z troby a touto směsí rovnoměrně potřeme. Vše dáme opět do trouby a pečeme, dokud sýr nezezlátne.
  7. Vyjmeme z trouby a podáváme. Můžeme dochut kečupem, ale já to mám radši bez. Dobrou chuť.
Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Křehké masíčko à la barbecue

Křehké masíčko à la barbecue

Lepší jsou šťavnatější stehýnka. Martina Antalová, Odolena Voda
Za pár korun /15.08.17
Zeleninová pochoutka

Zeleninová pochoutka

Náplň může být vždy jiná, záleží na sezoně.

Veronika Marková, Český ...

Za pár korun /20.10.17
Kapustové karbanátky

Kapustové karbanátky

Karbanátky z mletého masa připravuji docela ráda a často, a tak jsem si ...
Za pár korun /08.01.09
Omáčka z mangoldu a cukety

Omáčka z mangoldu a cukety

Nejlepší je s těstovinami.

Anna Šušláková, Most

Za pár korun /03.04.14
Bramborový osúch

Bramborový osúch

Brambory by měly být spíš větší.

Elena Ortová, Nové Strašecí

Za pár korun /26.05.14
Pikantní špekáčky

Pikantní špekáčky

Se skupinou přátel rádi zkoušíme nové recepty.
Jiří Hrnčíř, Praha 4
...
Za pár korun /03.11.08
 

Nejnovější

Svíčková ze zahrady

Svíčková ze zahrady

Mariana Vašíčková, Olomouc
Škola vaření /20.03.19
Králík pečený v pytli

Králík pečený v pytli

Zkus pečicí fólii

Olga Malá, Praha

Škola vaření /20.03.19
Treska s kůrkou ze sezamu

Treska s kůrkou ze sezamu

Ivana Černá, Praha

Vaříme express /20.03.19
Kapr na fazolkách

Kapr na fazolkách

Radka Vobecká, Roudnice nad Labem

Vaříme express /20.03.19
Losos na špenátu

Losos na špenátu

Zdeňka Blažková, Vsetín

Vaříme express /20.03.19
Losos ve vaječném těstě

Losos ve vaječném těstě

Marie Dlesková, Chlumec nad Cidlinou

Vaříme express /20.03.19
Pstruh s mandlovou nádivkou

Pstruh s mandlovou nádivkou

Andrea Janáková, Polička

Zdravě a chutně /20.03.19
Pomerančový losos s pyré

Pomerančový losos s pyré

Karla Hanáková, Plzeň

Zdravě a chutně /20.03.19
Sumec na víně s bylinkami

Sumec na víně s bylinkami

Daniela Svobodová, Most

Zdravě a chutně /20.03.19
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD03_Velikonoce_Nocode

Velikonoce

Velikonoce jsou svátky jara, obrození a probouzející se přírody. Vše začíná růst i vonět a každý najednou cítí přísun nové energie. Aby nám vydržela co nejdéle, je ideální si dopřát něco dobrého k snědku. Co takhle linecké cukroví, králičí stehýnka nebo salátek s jatýrky? Ať už si dopřejete cokoliv, hlavně vám přejeme krásné prožití svátků!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama