Reklama
Zapečený pórek
Fotogalerie:

Zapečený pórek

Nikola Bilová
Nikola Bilová
Rybí

Velice jednoduchý recept. Chutná celé rodině.

Nikola Bilová, Rybí

Ingredience

  • 8 ks brambory
  • 500 g pórek
  • 200 g šunka drůbeží
  • 100 g sýr na strouhání
  • 200 ml mléko
  • 2 ks vejce
  • máslo na vymazání
  • strouhanka
  • sůl
  • pepř

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Brambory uvaříme ve slupce. Necháme vychladnout a oloupeme. Pórek očistíme a nakrájíme na pásečky.
  2. krok2 Pórek dáme na 5 minut vařit do osolené vody, aby změkl.
  3. Mezitím si nakrájíme šunku na kostičky a rozdělíme na čtyři díly. Zapékací mísu vymažeme máslem a vysypeme strouhankou.
  4. krok4 Uvařený pórek scedíme a necháme okapat. Mísu začneme vykládat. Nejprve si nakrájíme na kolečka brambory a s nimi položíme první vrstvu. Osolíme a opepříme. Na to poklademe část pórku a jednu část šunky.
  5. To vše opakujeme ještě 2x. Poslední vrstvu tvoří opět brambory. Které posypeme poslední částí šunky. Takto připravené dáme zapéct asi na 20 minut do předem předehřáté trouby.
  6. Necháme péct a mezitím si do misky připravíme směs. Smícháme nastrouhaný sýr, vejce a mléko a promícháme. Po 20 minutách pečení vytáhneme z troby a touto směsí rovnoměrně potřeme. Vše dáme opět do trouby a pečeme, dokud sýr nezezlátne.
  7. Vyjmeme z trouby a podáváme. Můžeme dochut kečupem, ale já to mám radši bez. Dobrou chuť.
Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Netopýří moučník

Netopýří moučník

Hana Bílá, České Budějovice
Za pár korun /19.10.18
Kapustičky v bešamelu

Kapustičky v bešamelu

Nejsem vegetariánka, ale miluji zeleninová jídla, kterých si teď v létě můžu ...
Za pár korun /05.12.08
Crescioni s uzeným kuřetem

Crescioni s uzeným kuřetem

Alena Štrougalová, Neštěmice

Za pár korun /26.05.19
Zadělávané dršťky s pórkem

Zadělávané dršťky s pórkem

Kdo má dršťky rád, pošmákne si.

Květa Kroupová, Praha

Za pár korun /22.02.15
Salámová pomazánka

Salámová pomazánka

Jednoduchá‚ ale moc dobrá. Miluje ji celá naše rodina.
Monika Kejlová, Chodov
Za pár korun /04.08.11
Lívance s borůvkami

Lívance s borůvkami

Jsou výbornou svačinkou hlavně pro děti.
Kristina Vyhlasová, Mělnické Vtelno
Za pár korun /15.12.08
 

Nejnovější

Pečený hovězí guláš

Pečený hovězí guláš

Podle receptu Ivany Bláhové ze Sušice
Škola vaření /04.10.19
Kakaové kostičky

Kakaové kostičky

Miroslav Vorel, Litvínov

Všehochuť /04.10.19
Potahovaný dort

Potahovaný dort

Podle receptu Soni Michalové z Hodonína

Sladký život /04.10.19
Noky s houbami

Noky s houbami

Dita Skoumalová, Praha

Vaříme express /03.10.19
Hruškové špičky

Hruškové špičky

Ozdobí každý stůl

Podle receptu Petry Zikmundové ze Šumperka

Všehochuť /03.10.19
Brownies s mořskou solí, kešú a pistáciemi

Brownies s mořskou solí, kešú a pistáciemi

Podle receptu

Sáry Fučíkové z Trutnova

Sladký život /03.10.19
Kris kros koláč s jablky

Kris kros koláč s jablky

Podle receptu 

Katky Blahošové z Krnova

Sladký život /03.10.19
Lilek plněný bulgurem

Lilek plněný bulgurem

Podle receptu

Blanky Pučíkové z Mladé Boleslavi

Škola vaření /02.10.19
Dort divočák

Dort divočák

Aneta Tlačbabová, Jihlava

Všehochuť /02.10.19
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Knedlíková kuchařka

Je to tak, knedlíky do českých jídelníčků prostě patří. Už ve škole nám dávají ovocné knedlíky, při slavnostnějších okamžicích si dopřejeme svíčkovou se šesti a během náročného týdne rodinu odbudeme knedlíkem s vajíčkem. Tím to však nemusí končit! Vyzkoušej jiné recepty i způsoby přípravy a uvidíš, že knedlíky jsou prostě nestárnoucím hitem.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Také máte někdy chuť si uvařit čaj, usadit se do křesla, jen tak odpočívat a vzpomínat na dětství? Prázdniny u babičky, vůně, která se line z kuchyně... To byla slast! Připomeň si s naším speciálem toto nádherné období a uvař si něco dobrého. Třeba objevíš právě ten recept, na který už roky vzpomínáš a jehož chuť tě hned po prvním soustu pohladí po duši.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama