Reklama
Zapečený květák
Fotogalerie:

Zapečený květák

Jiří Kafka

Semily
Když žena odjede do lázní, nezbývá mi nic jiného než se postavit ke sporáku. Vařím podle vlastní fantazie, ale všem mé jídlo chutná.
Jiří Kafka, Semily

Ingredience

  • 1 hlávka květák
  • 250 g slanina anglická
  • 2 cibulka jarní
  • 200 g máslo
  • 3–4 lžíce mouka hladká
  • 300 ml mléko
  • 250 ml smetana zakysaná
  • špetka sůl
  • špetka pepř
  • 1 lžička vegeta

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

65 Kč

Postup přípravy

  1. Květák rozdělíme na jednotlivé růžičky, které krátce povaříme v osolené vodě. Anglickou slaninu a cibulku nakrájíme na menší kousky.
  2. V hrnci s nepřilnavým povrchem si připravíme bešamel. Rozpustíme máslo a přimícháme mouku. Potom pomalu za stálého míchání přidáváme mléko. Do hotového bešamelu vmícháme smetanu, ochutíme solí a pepřem.
  3. Uvařený květák společně s masem a cibulkou vložíme do zapékací misky a zalijeme bešamelem. Na závěr ještě posypeme vegetou. Připravené jídlo dáme krátce zapéct do trouby (v předehřáté troubě stačí 20 minut).

    TIP: Záleží jen na tobě, jestli budeš jíst zapečený květák samotný, s chlebem či s bramborami. Pokud dáváš přednost bramborám a chceš si práci ještě víc usnadnit, můžeš je nakrájet na tenké plátky, dát na dno zapékací misky, posolit a popepřit a upéct s květákem.

Pošli recept! 6/2009 (13.5.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout
Share on Myspace

Další z rubriky

Grapefruitový salát

Grapefruitový salát

Vitaminová bomba, která u nás nesmí na Štědrý večer chybět. Skvělý je se zmrzlinou. ...
Za pár korun /08.02.12
Fazoláky

Fazoláky

Vyzkoušej zvláštní obdobu bramboráků!
Růžena Tkočová, Dětmarovice
Za pár korun /03.04.09
Lasagne s mletým masem

Lasagne s mletým masem

Zkus moje vylepšené lasagne.
Jana Motlová, Kralupy nad Vltavou
Za pár korun /17.09.09
Sýrové kopečky

Sýrové kopečky

Hrnečkovou metodou si připrav nejen sladkosti!
Růžena Vranová, Strakonice
Za pár korun /02.07.09
Dýňová směs na pizzu

Dýňová směs na pizzu

Krabička od ramy vystačí na 1 plech pizzy.

Věra Poklopová, Kolín

Za pár korun /17.04.16
Prokládaný bramborák

Prokládaný bramborák

Sytá pochoutka pro větší počet jedlíků.
Pavla Csejteyová, Netolice
Za pár korun /13.10.11
 

Nejnovější

Ledovce

Ledovce

Už ani nevím, proč tomuto cukroví takhle říkáme. Třeba proto, že se skládá ...
Sladký život /03.12.16
Makové  cukroví

Makové cukroví

Příjemná vůně skořice rozvoní během pečení celý byt.

Hana Svatušková, ...

Sladký život /03.12.16
Kávové trojhránky

Kávové trojhránky

K vykrajování můžeš pochopitelně použít i jiné  tvořítko, pěkné ...

Sladký život /03.12.16
Vosí hnízda

Vosí hnízda

U nás je to velmi oblíbené cukroví, které o svátcích jako první mizí ze ...

Sladký život /03.12.16
Marcipánové bonbony

Marcipánové bonbony

Marcipán vždycky dodá cukroví krásný sametový vzhled.

Lenka Marková, Ostrava

Sladký život /03.12.16
Slavnostní bujon

Slavnostní bujon

Hovězí vývar by se měl vařit při nízké teplotě co nejdéle. Pak je chuť polévky ...

Škola vaření /02.12.16
Pomerančová očka

Pomerančová očka

V obchodech zdravé výživy můžeme zakoupit kandovanou pomerančovou kůru ...

Sladký život /02.12.16
Anýzové sušenky

Anýzové sušenky

V naší rodině je to tradiční vánoční cukroví, které nejlépe chutná, když se ...

Sladký život /02.12.16
Cukroví z oříšků

Cukroví z oříšků

Mám ráda, když je vánoční stůl bohatý.

Ivana Černá, Praha

Sladký život /02.12.16
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special1612

Cukroví

Nové speciální vydání časopisu Pošli recept! Je tu.

více
babiccinyDobroty_1

Z babiččiny kuchyně

Nové speciální vydání časopisu Pošli recept! Z babiččiny kuchyně je již nyní ve vašich oblíbených trafikách!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama