Andrea Janáková, Polička
Ingredience
- 5 středně velkých uvařených brambor
- 16 stonků zeleného chřestu
- 4 plátky šunky
- 1 hermelín
- 5 lžic smetany
- olivový olej
- sůl a pepř
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Čerstvý zelený chřest se nemusí loupat, proto ho pouze opláchneme a dáme vařit na 5 minut do vroucí osolené vody. Je důležité, aby špičky chřestu byly nad hladinou. Poté chřest slijeme a stonky po čtyřech zabalíme do plátku šunky.
-
Zapékací mísu vymažeme olejem a dno poklademe plátky uvařených a oloupaných brambor. Brambory okořeníme solí a pepřem. Na brambory dáme chřest v šunce, tenké plátky hermelínu a pokapeme smetanou. Zapečeme při 200 °C do zezlátnutí.