Reklama
Zapečený celer s uzeným
Fotogalerie:

Zapečený celer s uzeným

Květa Kroupová

Praha

Celer dodá uzenému masu báječný šmak.

Květa Kroupová, Praha

Ingredience

  • 1 celer
  • sůl podle potřeby
  • 4 vejce
  • 100 ml mléko
  • strouhanka dle potřeby
  • podle chuti koření (např. sušený česnek, paprika...)
  • 1 lžička mletý pepř
  • 250 g uzené maso
  • 1 červená paprika
  • olej a strouhanka do pekáčku
  • 100 g máslo

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

65 Kč

Postup přípravy

  1. Celer nakrájíme na plátky silné asi jeden centimetr a uvaříme je ve slané vodě doměkka. Uvařený celer scedíme a necháme vychladnout. Vejce rozšleháme s mlékem,  přisypeme strouhanku, ochutíme kořením, solí a pepřem a smícháme s uzeným masem nakrájeným na kostičky a s drobnými kousky červené papriky. Pokud bude těstíčko příliš řídké, dle potřeby ho zahustíme strouhankou.

  2. Plátky celeru potřeme těstíčkem, dáme je do tukem vymazaného a strouhankou vysypaného pekáčku a na každou porci celeru přidáme plátek másla. Pečeme v předehřáté troubě 20–30 minut dozlatova. Podáváme s bramborovou kaší a zeleninovým salátem.

Pošli recept! 10/2013 (2.9.2013)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Bramborový salát s houbičkami a koprovou zálivkou

Bramborový salát s houbičkami a koprovou zálivkou

Salát podáváme z řízkem, steakem nebo jen tak samotný. Svetlana Kravchenko, ...
Za pár korun /30.06.12
Utopenci s cibulí

Utopenci s cibulí

Utopenci českých hospod.
Za pár korun /16.01.12
Dvoubarevný tvarohový dort

Dvoubarevný tvarohový dort

Na stole vypadá velice luxusně.
Radana Zelenková, Praha
Za pár korun /28.08.13
Žemlovka

Žemlovka

Rodina neholduje tradiční ‚‚zemlbábě‘‘, proto jsem vymyslela svůj recept.
...
Za pár korun /02.07.09
Pečené brambory

Pečené brambory

Jsou plněné samými pochoutkami.   

Anna Šebelová, Ústí nad Labem

Za pár korun /27.02.15
Zapečený kadeřávek

Zapečený kadeřávek

Tuto vděčnou zeleninu kupuji na farmářských trzích, je výborná i na saláty.

Vít ...

Za pár korun /18.11.16
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Konečně je to tady. Jaro se hlásí o pozornost a jak lépe ho mezi námi přivítat než pořádnou hostinou? Pozvi svou rodinu i známé k bohatě prostřenému stolu a vychutnej si atmosféru Velikonoc ve veselé náladě. Provoň si domov známou vůní mazance nebo pečínky a vykouzli úsměv něčím dobrým na zub všem blízkým i náhodným návštěvám.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Užij si svátky bez stresu!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama