Reklama
Zapečené těstoviny s rajčatovou omáčkou
Fotogalerie:

Zapečené těstoviny s rajčatovou omáčkou

Iva Klodnerová

Svitavy
Je to jednoduché, ale moc dobré jídlo.
Iva Klodnerová, Svitavy

Ingredience

  • trocha tuk ztužený
  • 2 cibule
  • 300 g maso mleté
  • 1 protlak rajčatový
  • 5 lžic kečup
  • špetka tymián
  • špetka sůl
  • 5 listů bobkový list
  • špetka cukr krupice
  • 500 g těstoviny
  • 300 g sýr eidam

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Osmahneme cibuli‚ přimícháme mleté maso a osmahneme ho. Poté přidáme rajčatový protlak‚ kečup‚ tymián a bobkový list a vše důkladně promícháme. Směs dochutíme solí a špetkou cukru a chvíli povaříme.
  2. Uvařené těstoviny smícháme s masovou směsí‚ ze které jsme vyndali bobkové listy. Nastrouháme polovinu sýra. Směs strouhaným sýrem posypeme a asi 30 minut zapékáme. Při podávání posypeme zbývajícím sýrem.

Pošli recept! 12/2009 (11.11.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Zapékané brambory

Zapékané brambory

Mají příjemnou smetanovou chuť a dokonale zasytí celou rodinu. Vavříkovi,Nový Bor ...
Za pár korun /28.02.10
Rychlá večeře

Rychlá večeře

Květák nemusí být jenom obalovaný - když zbydou brambory od oběda, stačí přidat ...

Za pár korun /26.02.13
Tvarůžkové chleby

Tvarůžkové chleby

Ještě než tyto chleby dopeču, začnou se mi z té krásy a vůně sbíhat sliny. ...
Za pár korun /03.11.08
Pekáček s uzeninou s brokolicí

Pekáček s uzeninou s brokolicí

Zdravá zelenina by neměla chybět v žádném pokrmu. A zapečená je ještě lepší!

...
Za pár korun /16.06.17
Květákové placičky II

Květákové placičky II

Placičky z babiččiny kuchyně chutnají teplé i studené, s bramborami ...
Za pár korun /07.11.08
Zakysané karbanátky

Zakysané karbanátky

Výborná alternativa klasických karbanátků.

Libuše Míková, Písařova Vesce  

Za pár korun /05.05.16
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu