Reklama
Zapečené těstoviny
Fotogalerie:

Zapečené těstoviny

Eva Mikysková

Třebíč
Připraví je snadno i úplný začátečník.
Eva Mikysková, Třebíč

Ingredience

  • 500 g těstoviny
  • 1/2 pórek
  • hrst sušených hub hřiby
  • 1/2 květák
  • 100 g sójový granulát
  • špetka sůl
  • dle potřeby olej
  • dle chuti bazalka
  • dle chuti koření na pizzu
  • 4 lžíce mléko sójové sušené

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. Uvaříme těstoviny s troškou soli. Mezitím na pánvi rozehřejeme olej a osmahneme pórek, sušené hříbky, předvařený a drobně nakrájený květák. Směs mícháme a po chvíli okořeníme a osolíme.
  2. Těstoviny slijeme, přimícháme k nim směs z pánve, sójový granulát (který jsme předtím zalili vroucí vodou, posolili a nechali asi dvacet minut stát, potom jsme vodu slili) a sójové mléko v prášku. 
  3. Vše dobře promícháme, dáme do olejem vymazaného pekáčku. Vložíme do předehřáté trouby a zapékáme, dokud těstoviny nezezlátnou.
  4. Hotové těstoviny podáváme s kyselou okurkou a čer-stvou zeleninou.

    TIP: Zeleninu a ostatní příměsi můžeme kombinovat.

Pošli recept! 10/2009 (16.9.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout
Share on Myspace

Další z rubriky

Celerové brambory

Celerové brambory

Zkus zařadit celer do svého jídelníčku. Tereza Šrámková, Brno
Za pár korun /03.08.12
Zapečený květák s uzeninou a sýrem

Zapečený květák s uzeninou a sýrem

Pokud k této dobrotě přidáš salát z čerstvé zeleniny, získáš skvělý ...

Za pár korun /27.05.14
Vánočka z domácí pekárny

Vánočka z domácí pekárny

Pečená doma je vždycky nejlepší.

Květa Kroupová, Praha

Za pár korun /07.12.14
Závin z listového těsta

Závin z listového těsta

Masový závin peču raději rovnou ve dvou třech dávkách, protože je u nás velmi ...
Za pár korun /10.10.08
Králík na zelí

Králík na zelí

Není nad domácího pečeného králíka.
Martina Antalová, Odolena Voda
Za pár korun /04.08.11
Hrachové noky se špekem

Hrachové noky se špekem

Zakápneme tukem vysmaženým ze slaniny.

Dita Hlaváčová, Praha 

Za pár korun /07.03.16
 

Nejnovější

Dort z nivy

Dort z nivy

Ozdob ho rajčátky nebo jinou zeleninou. Jarmila Malá, Beroun
Všehochuť /10.12.16
Domácí paštika

Domácí paštika

Hodí se například jako sváteční předkrm.

Kryštof Slánský, Brno

Škola vaření /09.12.16
Kapr na křenu

Kapr na křenu

Je trochu pikantní, proto ho mám rád.

Ondřej Dráteník, Litomyšl

Škola vaření /08.12.16
Růžičky s kuřecí náplní

Růžičky s kuřecí náplní

Výborné sváteční pohoštění, které nikdo neodmítne.

Iva Dvorská, Jičín

Všehochuť /07.12.16
Rozinkové cukroví

Rozinkové cukroví

Vykrajuji vždy rovnou víc tvarů pro pestrost.

Zuzana Vojáčková, Olomouc

Sladký život /07.12.16
Croquenbouche

Croquenbouche

Croquenbouche je z francouzského ‚‚croque en bouche‘‘, znamená ‚‚křupnutí v ...

Všehochuť /06.12.16
Miniroládky

Miniroládky

Moc pěkně vypadají i s černou olivou nebo cherry rajčátky. Záleží jen na vlastní ...

Všehochuť /06.12.16
Koláč s uzeným lososem

Koláč s uzeným lososem

Skvělé pohoštění pro přátelské schůzky. Misky si připravuji předem a pak už je...

Všehochuť /05.12.16
Višně v marcipánu

Višně v marcipánu

Hodí se na jakoukoliv slavnostní příležitost. U nás se připravují hlavně ...

Sladký život /05.12.16
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special1612

Cukroví

Nové speciální vydání časopisu Pošli recept! Je tu.

více
babiccinyDobroty_1

Z babiččiny kuchyně

Nové speciální vydání časopisu Pošli recept! Z babiččiny kuchyně je již nyní ve vašich oblíbených trafikách!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama