Irena Ivanová, Ostrava-Poruba
Ingredience
- 500 g špaget
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 4 lžíce olivového oleje
- 1 konz. krájených rajčat
- 300 g mraženého špenátu
- 3 lžíce zakysané smetany
- dle potřeby sůl a pepř
- 200 g strouhaného sýra
- 2 lžíce másla
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Špagety uvaříme v osolené vodě podle návodu na obalu. Scedíme je a necháme okapat. Troubu předehřejeme na 200 °C.
-
Cibuli a česnek oloupeme‚ posekáme a zesklovatíme na troše oleje. Přidáme rajčata i s nálevem a asi 10 minut dusíme.
-
Špenát ohříváme odděleně po dobu asi 10 minut. Vmícháme zakysanou smetanu‚ osolíme a opepříme.
-
Špagety promícháme se špenátem a rozložíme do vymazané zapékací formy.
-
Zalijeme rajčatovou omáčkou‚ poklademe vločkami másla‚ posypeme strouhaným sýrem a zapékáme asi 20 minut dozlatova.
Tip redakce
Můžeme si připravit také variantu s masem. Pokud ji chystáme i pro děti, je dobré zvolit dietnější mleté hovězí maso než tučné vepřové s vysokým obsahem sádla.