Reklama
Reklama
Zapečené rajčatové brambory
Fotogalerie:

Zapečené rajčatové brambory

Martina Sklenářová
Martina Sklenářová
Vysoké Mýto

Příjemná obměna klasických zapečených brambor tě jistě překvapí.

Martina Sklenářová, Vysoké Mýto

Ingredience

  • 400 g vařené brambory ve slupce
  • 500 g rajčata
  • 500 g mleté kuřecí maso
  • 200 g strouhaný sýr
  • sůl, pepř
  • 2 lžičky červená mletá paprika
  • 3 stroužky česnek
  • 1 větší cibule

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

65 Kč

Postup přípravy

  1. Na pánvi rozpálíme olej a osmahneme na něm nasekanou cibulku. Mleté maso ochutíme solí, pepřem, mletou paprikou a česnekem. Přidáme k cibuli a restujeme asi 10 minut.

    Uvařené brambory oloupeme.

  2. Pekáč vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Na dno poklademe část brambor nakrájených na kolečka. Na brambory naklademe nakrájená rajčata a nakonec navrstvíme mletou směs. Vše zasypeme sýrem a dále pokračujeme ve vrstvení - brambory, rajčata, maso a sýr.

  3. Vše vložíme do trouby a zapékáme při 200 °C asi 40 minut.

    Podáváme se zeleninovým salátem.

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Vaječná tlačenka

Vaječná tlačenka

Můžeme ji posypat zelenou cibulkou. Milada Hlavová, Praha
Za pár korun /29.03.16
Bramborový guláš

Bramborový guláš

Obyčejné jídlo, které celá rodina miluje.

Ivo Zdenický, Přerov

Za pár korun /09.01.16
Sýrová bábovka

Sýrová bábovka

Tebe ani tvé hosty rozhodně nezklame.

Jiřina Holečková, Karviná

Za pár korun /19.01.17
Plněné cibule

Plněné cibule

Cibuli k večeři jako hlavní chod? Proč ne!
Petra Zelenková, Příbram
Za pár korun /16.12.10
Plněné kapustové listy

Plněné kapustové listy

Naše rodina si na nich vždy pochutná.

Eva Smičková, Prostějov

Za pár korun /03.07.15
Houbové mističky

Houbové mističky

Elegantní předkrm se stane ozdobou tvého stolu. 

Hana Veselá, Příbram 

Za pár korun /07.02.12
 

Nejnovější

Perníkové kraslice

Perníkové kraslice

Yvonne Urbanová, Všetaty
Sladký život /24.03.19
Bramborové košíčky s vejci

Bramborové košíčky s vejci

Zvládne je každý začátečník

Podle receptu Pavlíny ...

Za pár korun /22.03.19
Zapečené špekáčky

Zapečené špekáčky

Božena Peřinová, Luka nad Jihlavou

Škola vaření /22.03.19
Halušky se zelím a slaninou

Halušky se zelím a slaninou

Podle receptu

Heleny Dukátkové z Crhova

Škola vaření /22.03.19
Králík v anglickém kabátku

Králík v anglickém kabátku

Marika Hradečná, Andělská Hora

Všehochuť /22.03.19
Zvěřinové ragú

Zvěřinové ragú

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem

Všehochuť /22.03.19
Marinované medailonky z divočáka

Marinované medailonky z divočáka

Lída Holubová, Pelhřimov

Všehochuť /22.03.19
Šunkové carpaccio

Šunkové carpaccio

Oblíbený italský předkrm

Podle receptu Moniky Holé z Chrudimi

Všehochuť /22.03.19
Kedlubnové misky

Kedlubnové misky

Podle receptu

Lucie Hrabánkové z Liberce

Za pár korun /21.03.19
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD03_Velikonoce_Nocode

Velikonoce

Velikonoce jsou svátky jara, obrození a probouzející se přírody. Vše začíná růst i vonět a každý najednou cítí přísun nové energie. Aby nám vydržela co nejdéle, je ideální si dopřát něco dobrého k snědku. Co takhle linecké cukroví, králičí stehýnka nebo salátek s jatýrky? Ať už si dopřejete cokoliv, hlavně vám přejeme krásné prožití svátků!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama