Zapečené rajčatové brambory
Fotogalerie:

Zapečené rajčatové brambory

Martina Sklenářová
Martina Sklenářová
Vysoké Mýto

Příjemná obměna klasických zapečených brambor tě jistě překvapí.

Martina Sklenářová, Vysoké Mýto

Ingredience

  • 400 g vařené brambory ve slupce
  • 500 g rajčata
  • 500 g mleté kuřecí maso
  • 200 g strouhaný sýr
  • sůl, pepř
  • 2 lžičky červená mletá paprika
  • 3 stroužky česnek
  • 1 větší cibule

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

65 Kč

Postup přípravy

  1. Na pánvi rozpálíme olej a osmahneme na něm nasekanou cibulku. Mleté maso ochutíme solí, pepřem, mletou paprikou a česnekem. Přidáme k cibuli a restujeme asi 10 minut.

    Uvařené brambory oloupeme.

  2. Pekáč vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Na dno poklademe část brambor nakrájených na kolečka. Na brambory naklademe nakrájená rajčata a nakonec navrstvíme mletou směs. Vše zasypeme sýrem a dále pokračujeme ve vrstvení - brambory, rajčata, maso a sýr.

  3. Vše vložíme do trouby a zapékáme při 200 °C asi 40 minut.

    Podáváme se zeleninovým salátem.

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Odpalované noky zapečené se sýrem

Odpalované noky zapečené se sýrem

Můžeš je posypat pažitkou nebo pokrájenou mladou cibulkou. Alena Rychlá, České ...
Za pár korun /13.05.15
Zapečený celer s uzeným

Zapečený celer s uzeným

Celer dodá uzenému masu báječný šmak.

Květa Kroupová, Praha

Za pár korun /21.11.14
Pirohy

Pirohy

Trochu pracnější, ale moc dobré.
Světlana Kravchenko, Ostrava-Dubina
Za pár korun /25.10.11
Kuřecí nudličky na česneku

Kuřecí nudličky na česneku

Česnekem nešetři, dodá nudličkám říz.
Dana Wróblová, Střítež
Za pár korun /09.11.10
Roláda s vejci a okurkou

Roláda s vejci a okurkou

Místo salámu můžeš zkusit také párek.

Ivana Šůsová, Písek

Za pár korun /26.09.13
Paprika s rýžovou směsí

Paprika s rýžovou směsí

Martina Mináriková, Dvůr Králové nad Labem

Za pár korun /22.06.18
 

Nejnovější

Špenátové mističky

Špenátové mističky

Martina Hrubá, Kutná Hora
Škola vaření /23.04.19
Kuře na smetanové zelenině

Kuře na smetanové zelenině

Iva Trhoňová, Mouchnice

Za pár korun /17.04.19
Kuřecí rolky s pyré

Kuřecí rolky s pyré

Romana Rubášová, Klatovy

Škola vaření /17.04.19
Vaječné bábovičky

Vaječné bábovičky

Podle receptu

Romany Zelinkové z Rychnova nad Kněžnou

Vaříme express /17.04.19
Králík v marinádě

Králík v marinádě

Radka Vobecká, Roudnice

Všehochuť /17.04.19
Motýlci k nakousnutí

Motýlci k nakousnutí

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /17.04.19
Jehněčí kotlík

Jehněčí kotlík

Nedá ti moc práce

Patrik Hron, Chodov

Škola vaření /16.04.19
Jehněčí na bílém víně

Jehněčí na bílém víně

Veronika Poláčková, Mýto

Škola vaření /16.04.19
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD03_Velikonoce_Nocode

Velikonoce

Velikonoce jsou svátky jara, obrození a probouzející se přírody. Vše začíná růst i vonět a každý najednou cítí přísun nové energie. Aby nám vydržela co nejdéle, je ideální si dopřát něco dobrého k snědku. Co takhle linecké cukroví, králičí stehýnka nebo salátek s jatýrky? Ať už si dopřejete cokoliv, hlavně vám přejeme krásné prožití svátků!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama