Reklama
Zapečené rajčatové brambory
Fotogalerie:

Zapečené rajčatové brambory

Martina Sklenářová
Martina Sklenářová
Vysoké Mýto

Příjemná obměna klasických zapečených brambor tě jistě překvapí.

Martina Sklenářová, Vysoké Mýto

Ingredience

  • 400 g vařené brambory ve slupce
  • 500 g rajčata
  • 500 g mleté kuřecí maso
  • 200 g strouhaný sýr
  • sůl, pepř
  • 2 lžičky červená mletá paprika
  • 3 stroužky česnek
  • 1 větší cibule

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

65 Kč

Postup přípravy

  1. Na pánvi rozpálíme olej a osmahneme na něm nasekanou cibulku. Mleté maso ochutíme solí, pepřem, mletou paprikou a česnekem. Přidáme k cibuli a restujeme asi 10 minut.

    Uvařené brambory oloupeme.

  2. Pekáč vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Na dno poklademe část brambor nakrájených na kolečka. Na brambory naklademe nakrájená rajčata a nakonec navrstvíme mletou směs. Vše zasypeme sýrem a dále pokračujeme ve vrstvení - brambory, rajčata, maso a sýr.

  3. Vše vložíme do trouby a zapékáme při 200 °C asi 40 minut.

    Podáváme se zeleninovým salátem.

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout
Share on Myspace

Další z rubriky

Zapékané brambory

Zapékané brambory

Máme rádi brambory na všechny způsoby. Zuzka Kašparová, Česká Skalice
Za pár korun /12.03.14
Plněný závin s vejci a cibulkou

Plněný závin s vejci a cibulkou

Rychlý závin, dá se podávat místo chlebíčků.

Lída Guk, Pelhřimov 

Za pár korun /06.03.16
Trufado

Trufado

Nejchutnější jsou v této směsi pokrájená masitá rajčata, která mají více dužiny.

...
Za pár korun /01.10.16
Kapusta pod peřinkou

Kapusta pod peřinkou

Zeleninu bychom měli jíst každý den.
Markéta Rambousková, Hostivice
Za pár korun /02.02.10
Cuketová pizza

Cuketová pizza

Vynikající je se sýrem a sladkým kečupem.
Kateřina Řiháčková, Velká nad ...
Za pár korun /09.11.09
Ořechové jidášky

Ořechové jidášky

Peču je vždycky na Zelený čtvrtek.
Ivana Bartušková, Luka nad Jihlavou
Za pár korun /01.08.11
 

Nejnovější

Rizoto co dům dal

Rizoto co dům dal

Ze surovin, které jsou zrovna po ruce. Martina Antalová, Odolena Voda
Za pár korun /26.04.17
Smetanová pochoutka

Smetanová pochoutka

Chutnají dospělým i dětem – ty si jídlo ještě většinou posypou strouhaným ...

Škola vaření /26.04.17
Barevný mix plný chutí

Barevný mix plný chutí

V tomto pokrmu je spousta zeleniny, takže je doslova nabitý vitaminy.

Jana ...

Vaříme express /26.04.17
Špagetový koláč

Špagetový koláč

Když čekáme návštěvu a chci připravit něco obzvlášť dobrého, vždycky mě ...

Všehochuť /26.04.17
Rizoto se sušenými rajčátky

Rizoto se sušenými rajčátky

Rýži mám ráda na všechny způsoby, ale tohle rizoto patří k mým ...

Všehochuť /26.04.17
Těstovinová rýže s hermelínem

Těstovinová rýže s hermelínem

Můžeš použít i klasickou rýži.

Zdeňka Polanská, Vsetín

Škola vaření /25.04.17
Špagety à la lasagne

Špagety à la lasagne

Mám rád lasagne i špagety, obzvlášť ty boloňské. Podle tohoto receptu můžu ...

Vaříme express /25.04.17
Tortellini a cuketové zelí

Tortellini a cuketové zelí

Je to rychlé a lehké jídlo, vhodné jako letní oběd.

Hana Šátralová, Praha

Vaříme express /25.04.17
Těstoviny s lososem

Těstoviny s lososem

Jemné rybí maso prostě nemá chybu.

Jitka Prošková, Tábor

Vaříme express /25.04.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special1705

Pečeme s nápadem

Jakmile se lidé dozvědí, že rád(a) a dobře pečeš, hned se spustí lavina žádostí...

více
poslirecept_extra_small1701

Bez lepku

Jak kdysi někdo moudrý řekl, nežijeme proto, abychom jedli, ale jíme proto, abychom žili.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama