Reklama
Zapečené cibulky
Fotogalerie:

Zapečené cibulky

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha

Proč by obyčejná zelenina nemohla chutnat svátečně? 

Jana Malá, Pelhřimov 

Ingredience

  • 5ks cibule
  • 100g anglická slanina
  • dle potřeby olej na smažení
  • 100g máslo
  • 100g hladká mouka
  • 100ml mléko
  • 1 kelímek zakysaná smetana
  • sůl a pepř

Doba přípravy

60 minut

Počet porcí

4

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. Všechny cibule oloupeme a kromě jedné, kterou nasekáme najemno, je přepůlíme. Anglickou slaninu pokrájíme na velmi drobné kostičky. 

  2. V pánvi rozehřejeme malé množství oleje. Na něm osmažíme cibulku spolu s pokrájenou anglickou slaninou. Směs nasypeme do zapékací mísy. 

  3. V jiném hrnci rozehřejeme máslo. Přidáme mouku a necháme ji zpěnit. Pak postupně přiléváme mléko. Šleháme metličkou, aby se nevytvořily hrudky. Hned poté začneme přimíchávat zakysanou smetanu. 

  4. Hotový bešamel lehounce dochutíme solí, pepřem a nalijeme do zapékací mísy na opečenou slaninu. 

  5. Do bešamelu potom posadíme přepůlené cibulky a mísu vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C. Zapečeme dozlatova. 

Pošli recept! 12/2011 (8.11.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout
Share on Myspace

Další z rubriky

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

Jednoduchá a svěží zeleninová večeře zaručí, že tvá linie nedojde újmy. Alice ...
Za pár korun /23.12.11
Zeleninové těstoviny

Zeleninové těstoviny

Jsem zatím začínající kuchařkou, a tak se nepouštím do příliš složitých a drahých...
Za pár korun /21.07.08
Skvělé plněné langoše

Skvělé plněné langoše

Recept na tyto langoše jsem získala od mamky mého muže a rychle u nás ...
Za pár korun /13.10.11
Závitky se slaninou a zeleninou

Závitky se slaninou a zeleninou

Krůtí maso nám chutná víc než kuřecí.

Simona Slováková, Ježov

Za pár korun /24.09.13
Tyčinky s ořechovou omáčkou

Tyčinky s ořechovou omáčkou

Do těsta můžeš přidat osmaženou cibulku. 

Lída Guk, Pelhřimov


Za pár korun /12.01.16
Nakládaný hermelín

Nakládaný hermelín

Výborný je v létě k posezení s přátely a k pivečku.
Za pár korun /07.06.12
 

Nejnovější

Fusilli s vepřovými nudličkami

Fusilli s vepřovými nudličkami

Oblíbená vřetýnka připravuji nejraději s touto omáčkou. Miroslava Krátká, ...
Za pár korun /27.04.17
Tvarohové šišky

Tvarohové šišky

Lahůdka, kterou milují děti i dospělí.

Renata Hormanová, České Budějovice

Škola vaření /27.04.17
Tortellini s kuřecím a zeleninou

Tortellini s kuřecím a zeleninou

Výborný oběd plný samých dobrot a vonící kořením.

Jaromíra Skočílková, Skuteč

...
Škola vaření /27.04.17
Těstoviny v bazalkovo-česnekovém pestu

Těstoviny v bazalkovo-česnekovém pestu

Tuto dobrotu lze ještě osvěžit oblohou z libovolné zeleniny. Kdo má raději ...

Vaříme express /27.04.17
Tagliatelle po italsko-švédsku

Tagliatelle po italsko-švédsku

Nejlepší jsou těstoviny ze semolinové mouky.

Kateřina Gajová, Brno

Všehochuť /27.04.17
Lasagne s čerstvým špenátem

Lasagne s čerstvým špenátem

S bešamelem jsou nádherně vláčné.

Judita Novotná, Prostějov

Všehochuť /27.04.17
Rizoto co dům dal

Rizoto co dům dal

Ze surovin, které jsou zrovna po ruce.

Martina Antalová, Odolena Voda

Za pár korun /26.04.17
Smetanová pochoutka

Smetanová pochoutka

Chutnají dospělým i dětem – ty si jídlo ještě většinou posypou strouhaným ...

Škola vaření /26.04.17
Barevný mix plný chutí

Barevný mix plný chutí

V tomto pokrmu je spousta zeleniny, takže je doslova nabitý vitaminy.

Jana ...

Vaříme express /26.04.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special1705

Pečeme s nápadem

Jakmile se lidé dozvědí, že rád(a) a dobře pečeš, hned se spustí lavina žádostí...

více
poslirecept_extra_small1701

Bez lepku

Jak kdysi někdo moudrý řekl, nežijeme proto, abychom jedli, ale jíme proto, abychom žili.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama