Reklama
Zapečené brambory  s volským okem
Fotogalerie:

Zapečené brambory s volským okem

Hana Bezuchová

Černošice
Vydlabat brambory dá sice trochu víc práce, ale v domácích potřebách se dá sehnat speciální lžička na brambory, se kterou to jde jedna radost. Toto zdravé a vydatné jídlo přijde tvé rodině jistě k chuti.
Hana Bezuchová, Černošice

Ingredience

  • 8 ks brambory
  • 8 vejce
  • 1 cibule
  • 2 špekáčky
  • 50 g slanina anglická vcelku
  • sůl a pepř podle chuti

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Brambory ve slupce důkladně vydrhneme a v hrnci s osolenou vodou uvaříme doměkka.
  2. krok2 Uvařené brambory vyndáme a odkrojíme shora část tak, abychom mohli vydlabat vnitřek brambory na náplň.
  3. krok3 Špekáčky společně s anglickou slaninou nakrájíme na malé kostičky. Cibuli oloupeme, nakrájíme a v pánvi na rozehřátém oleji chvilku smažíme. Jakmile cibulka zesklovatí, přidáme nakrájené uzeniny a vše dozlatova osmažíme.
  4. Hotovou směsí naplníme dno vydlabané brambory. Vložíme asi 2 lžičky směsi, necháme místo na vejce.
  5. Vajíčka rozklepneme na náplň. Brambory vložíme do pekáčku, pokapeme olejem a zapékáme v předehřáté troubě na 200 °C asi 20 minut.
     
    TIP: Na dlabání můžete použít čajovou lžičku nebo speciální dlabátko, které seženete v kuchyňských potřebách. Hotové brambory servírujte se zeleninovou oblohou, salátem nebo třeba s vařeným kukuřičným klasem.

Pošli recept! - Speciál - Recepty z brambor (25.8.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Zapečená  vřeténka

Zapečená vřeténka

Doporučuji všem tyto skvělé těstoviny. Hana Koptová, Doksy
Za pár korun /09.11.08
Brambory se smetanou

Brambory se smetanou

Pochoutka, které určitě ani ty neodoláš.
Ivana Bartušková, Bítovčice
Za pár korun /24.11.08
Zelná kolečka

Zelná kolečka

Brambory, zelí a salám mám doma vždycky. Když nevím, co vařit, usmažím tyto ...
Za pár korun /22.09.09
Sýrové bábovičky

Sýrové bábovičky

Podávej je se zeleninovým salátem.
Václav Vomáčka, Městec Králové
Za pár korun /12.01.12
Domácí plněný chléb

Domácí plněný chléb

U nás doma se po této pochoutce jen zapráší.
Kateřina Hávová, Dlouhá Brtnice
Za pár korun /28.04.12
Cuketová kolečka

Cuketová kolečka

Zeleninovo-masová pochoutka.

Anna Vladařová,12 let, Nezvěstice

Za pár korun /07.11.13
 

Nejnovější

Vegetariánské fašírky

Vegetariánské fašírky

Lucia Borbélyová, Tvrdošovce, Slovensko
Zdravě a chutně /16.08.18
Zapékané brambory s celerem

Zapékané brambory s celerem

Podle receptu

Jindřišky Pošmurné z Havířova

Všehochuť /16.08.18
Tuňákové karbanátky

Tuňákové karbanátky

Výborné i jako svačinka


Podle receptu Yvony Sedláčkové z Písku

Všehochuť /16.08.18
Caprese z pečené řepy

Caprese z pečené řepy

Andrea Janáková, Polička

Všehochuť /16.08.18
Madlenky s perlou

Madlenky s perlou

Olga Pysarenko, Praha

Sladký život /16.08.18
Rumové kynuté koláče

Rumové kynuté koláče

Jitka Skálová, Rakovník

Sladký život /16.08.18
Brambory zapečené s mletým masem

Brambory zapečené s mletým masem

Vladimíra Wagnerová, Horní Jiřetín

Škola vaření /15.08.18
Bleskoví utopenci

Bleskoví utopenci

Jana Remková, Orlová-Lutyně

Vaříme express /15.08.18
Rychlá omáčka s kuřetem

Rychlá omáčka s kuřetem

Milada Vavrošová, Ostrava

Vaříme express /15.08.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD_08_Rajcata_cukety_a_papriky

Rajčata, cukety

Velmi často se setkáváme s názorem, že zelenina patří do salátů nebo jako obloha či příloha k masu. Tak to ale opravdu nemusí být! Můžeme si z ní připravit vydatný hlavní chod, masem ji naopak jen doplnit, ale dokonce se z ní dá upéct i chutný dezert. Nevěříte? Jen čtěte dál, vyzkoušejte lákavé recepty od našich čtenářů a přesvědčte se sami.

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama