Reklama
Zapečené brambory  s volským okem
Fotogalerie:

Zapečené brambory s volským okem

Hana Bezuchová

Černošice
Vydlabat brambory dá sice trochu víc práce, ale v domácích potřebách se dá sehnat speciální lžička na brambory, se kterou to jde jedna radost. Toto zdravé a vydatné jídlo přijde tvé rodině jistě k chuti.
Hana Bezuchová, Černošice

Ingredience

  • 8 ks brambory
  • 8 vejce
  • 1 cibule
  • 2 špekáčky
  • 50 g slanina anglická vcelku
  • sůl a pepř podle chuti

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Brambory ve slupce důkladně vydrhneme a v hrnci s osolenou vodou uvaříme doměkka.
  2. krok2 Uvařené brambory vyndáme a odkrojíme shora část tak, abychom mohli vydlabat vnitřek brambory na náplň.
  3. krok3 Špekáčky společně s anglickou slaninou nakrájíme na malé kostičky. Cibuli oloupeme, nakrájíme a v pánvi na rozehřátém oleji chvilku smažíme. Jakmile cibulka zesklovatí, přidáme nakrájené uzeniny a vše dozlatova osmažíme.
  4. Hotovou směsí naplníme dno vydlabané brambory. Vložíme asi 2 lžičky směsi, necháme místo na vejce.
  5. Vajíčka rozklepneme na náplň. Brambory vložíme do pekáčku, pokapeme olejem a zapékáme v předehřáté troubě na 200 °C asi 20 minut.
     
    TIP: Na dlabání můžete použít čajovou lžičku nebo speciální dlabátko, které seženete v kuchyňských potřebách. Hotové brambory servírujte se zeleninovou oblohou, salátem nebo třeba s vařeným kukuřičným klasem.

Pošli recept! - Speciál - Recepty z brambor (25.8.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Rajská fazolačka

Rajská fazolačka

Takto netradičně připravená fazolačka nám opravdu moc chutná. Dita Kroupová, Chlumec ...
Za pár korun /30.03.10
Zapečené alsaské zelí

Zapečené alsaské zelí

Vyzkoušej tuto zajímavou pochoutku.

Marta Čermáková, Blatná

Za pár korun /02.03.16
Zapečené brambory s brokolicí a nivou

Zapečené brambory s brokolicí a nivou

Chutný a zdravý oběd, který rozhodně nedá moc práce.

Tereza Hájková, ...

Za pár korun /14.07.13
Zeleninové špízy

Zeleninové špízy

Hubnutí je kumšt. Nikdy jsem nepochopila, proč se tuk na tělo tak lehce nabaluje a tak ...
Za pár korun /08.05.13
Pórkový koláč

Pórkový koláč

Slaný koláč nemusí vypadat vždycky jako pizza. Náplň je voňavá a dobrá!
Lenka...
Za pár korun /06.03.09
Bazalková omáčka

Bazalková omáčka

Je hotová během chvilky.

Kateřina Mezerová, Týn nad Vltavou

Za pár korun /04.07.15
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu