Reklama
Zapečené brambory  s volským okem
Fotogalerie:

Zapečené brambory s volským okem

Hana Bezuchová

Černošice
Vydlabat brambory dá sice trochu víc práce, ale v domácích potřebách se dá sehnat speciální lžička na brambory, se kterou to jde jedna radost. Toto zdravé a vydatné jídlo přijde tvé rodině jistě k chuti.
Hana Bezuchová, Černošice

Ingredience

  • 8 ks brambory
  • 8 vejce
  • 1 cibule
  • 2 špekáčky
  • 50 g slanina anglická vcelku
  • sůl a pepř podle chuti

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Brambory ve slupce důkladně vydrhneme a v hrnci s osolenou vodou uvaříme doměkka.
  2. krok2 Uvařené brambory vyndáme a odkrojíme shora část tak, abychom mohli vydlabat vnitřek brambory na náplň.
  3. krok3 Špekáčky společně s anglickou slaninou nakrájíme na malé kostičky. Cibuli oloupeme, nakrájíme a v pánvi na rozehřátém oleji chvilku smažíme. Jakmile cibulka zesklovatí, přidáme nakrájené uzeniny a vše dozlatova osmažíme.
  4. Hotovou směsí naplníme dno vydlabané brambory. Vložíme asi 2 lžičky směsi, necháme místo na vejce.
  5. Vajíčka rozklepneme na náplň. Brambory vložíme do pekáčku, pokapeme olejem a zapékáme v předehřáté troubě na 200 °C asi 20 minut.
     
    TIP: Na dlabání můžete použít čajovou lžičku nebo speciální dlabátko, které seženete v kuchyňských potřebách. Hotové brambory servírujte se zeleninovou oblohou, salátem nebo třeba s vařeným kukuřičným klasem.

Pošli recept! - Speciál - Recepty z brambor (25.8.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout
Share on Myspace

Další z rubriky

Kari se žampiony

Kari se žampiony

Těstoviny jíme často, se sýrovou karí omáčkou jsou obzvlášť chutné. Jiřina ...
Za pár korun /09.11.08
Pečené brambory s tvarohovo-okurkovou omáčkou

Pečené brambory s tvarohovo-okurkovou omáčkou

Pokud chcete připravit rychlou a chutnou večeři, vyzkoušejte tento recept.

Tereza ...

Za pár korun /27.05.12
Koláčky s pancettou

Koláčky s pancettou

Pancetta je druh italské slaniny.

Otto Plášek, Brno

Za pár korun /04.02.14
Sekané „sopky“

Sekané „sopky“

Vypadají úžasně a jsou moc dobré.

Lenka Feiglová, Kdyně

Za pár korun /26.11.13
Smažené placky s medvědím česnekem

Smažené placky s medvědím česnekem

Strouháním pověříme kuchyňský robot.

Ladislav Vesecký, Zlaté Hory

Za pár korun /10.03.16
Zapečené noky s houbami

Zapečené noky s houbami

Sáček noků mám doma vždy po ruce.

Hana Kupková, Ostrava


Za pár korun /14.10.15
 

Nejnovější

Hruškový dort s marcipánem

Hruškový dort s marcipánem

Slavnostní dezert, který je přitom velice jednoduchý. A úspěch zaručen! ...
Sladký život /11.12.16
Dort z nivy

Dort z nivy

Ozdob ho rajčátky nebo jinou zeleninou.

Jarmila Malá, Beroun

Všehochuť /10.12.16
Domácí paštika

Domácí paštika

Hodí se například jako sváteční předkrm.

Kryštof Slánský, Brno

Škola vaření /09.12.16
Kapr na křenu

Kapr na křenu

Je trochu pikantní, proto ho mám rád.

Ondřej Dráteník, Litomyšl

Škola vaření /08.12.16
Růžičky s kuřecí náplní

Růžičky s kuřecí náplní

Výborné sváteční pohoštění, které nikdo neodmítne.

Iva Dvorská, Jičín

Všehochuť /07.12.16
Rozinkové cukroví

Rozinkové cukroví

Vykrajuji vždy rovnou víc tvarů pro pestrost.

Zuzana Vojáčková, Olomouc

Sladký život /07.12.16
Croquenbouche

Croquenbouche

Croquenbouche je z francouzského ‚‚croque en bouche‘‘, znamená ‚‚křupnutí v ...

Všehochuť /06.12.16
Miniroládky

Miniroládky

Moc pěkně vypadají i s černou olivou nebo cherry rajčátky. Záleží jen na vlastní ...

Všehochuť /06.12.16
Koláč s uzeným lososem

Koláč s uzeným lososem

Skvělé pohoštění pro přátelské schůzky. Misky si připravuji předem a pak už je...

Všehochuť /05.12.16
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special1612

Cukroví

Nové speciální vydání časopisu Pošli recept! Je tu.

více
babiccinyDobroty_1

Z babiččiny kuchyně

Nové speciální vydání časopisu Pošli recept! Z babiččiny kuchyně je již nyní ve vašich oblíbených trafikách!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama