Sytý pokrm podáváme se zeleninovým salátem.
Růžena Bouzková, Znojmo
Ingredience
- trocha oleje
- 3 cibule
- 500 g mleté maso
- trocha soli a pepře
- 750 g brambory
- 250 g rajčata
- 4 vejce
- 250 ml smetana
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Na oleji osmažíme oloupanou a nadrobno nakrájenou cibulku. Necháme ji zezlátnout a přidáme mleté maso‚ osolíme‚ opepříme a orestujeme.
-
Plech vymastíme a poklademe plátky oloupaných syrových brambor. Na brambory dáme vrstvu masové směsi‚ kterou pokryjeme omytými a na plátky nakrájenými rajčaty. Vrstvu rajčat přikryjeme dalšími plátky brambor‚ které jemně přisolíme.
-
V rozehřáté troubě necháme trochu zapéct. Vejce rozmícháme ve smetaně a touto směsí přelijeme rozpečené brambory. Zapékáme tak dlouho, dokud povrch nezrůžoví.