Reklama
Zapečené brambory s mletým masem
Fotogalerie:

Zapečené brambory s mletým masem

Růžena Bouzková

Znojmo

Sytý pokrm podáváme se zeleninovým salátem.

Růžena Bouzková, Znojmo

Ingredience

  • trocha oleje
  • 3 cibule
  • 500 g mleté maso
  • trocha soli a pepře
  • 750 g brambory
  • 250 g rajčata
  • 4 vejce
  • 250 ml smetana

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Na oleji osmažíme oloupanou a nadrobno nakrájenou cibulku. Necháme ji zezlátnout  a přidáme mleté maso‚ osolíme‚ opepříme a orestujeme.

  2. Plech vymastíme a poklademe plátky oloupaných syrových brambor. Na brambory dáme vrstvu masové směsi‚ kterou pokryjeme omytými a na plátky nakrájenými rajčaty. Vrstvu rajčat přikryjeme dalšími plátky brambor‚ které jemně přisolíme.

  3. V rozehřáté troubě necháme trochu zapéct. Vejce rozmícháme ve smetaně a touto směsí přelijeme rozpečené brambory. Zapékáme tak dlouho, dokud povrch nezrůžoví.

Pošli recept! 2/2013 (7.1.2013)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Rajská omáčka s masovými kuličkami

Rajská omáčka s masovými kuličkami

Klasická rajská je na mě moc pracná, oblíbila jsem si tuhle variantu. Alena Bendová, ...
Za pár korun /05.12.08
Zelné závitky v tomatové omáčce

Zelné závitky v tomatové omáčce

Za trochu pracnější oběd tě tvá rodina nebo hosté jistě odmění velikou ...
Za pár korun /09.06.13
Zelná kolečka

Zelná kolečka

Brambory, zelí a salám mám doma vždycky. Když nevím, co vařit, usmažím tyto ...
Za pár korun /22.09.09
Maso v rýžovém závitku

Maso v rýžovém závitku

Otto Plášek, Brno

Za pár korun /29.07.18
Kapusta pod peřinkou

Kapusta pod peřinkou

Zeleninu bychom měli jíst každý den.
Markéta Rambousková, Hostivice
Za pár korun /02.02.10
Ovocný řez s tvarohovou náplní

Ovocný řez s tvarohovou náplní

Díky kiwi a rybízovému želé je moučník trochu kyselejší než běžné zákusky. ...

Za pár korun /20.07.17
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu