Zdeňka Polanská, Vsetín
Ingredience
- 1 dýně hokkaido
- 500 g brambor
- 400 ml smetany
- 120 g hermelínu
- dle potřeby máslo a bazalka
- dle potřeby sůl a pepř
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Dýni rozkrojíme, vydlabeme a nakrájíme na tenké plátky spolu s oškrábanými bramborami.
-
Smetanu nalijeme do rendlíku, hermelín pokrájíme na malé kousky, přidáme do smetany a za stálého míchání krátce povaříme. Nakonec vmícháme bazalku a mletý pepř.
-
Pečicí formu vymažeme máslem a vrstvíme na sebe brambory a plátky dýně.
-
Vše průběžně solíme. Končíme vrstvou brambor.
-
Nakonec vše zalijeme smetanovou omáčkou a dáme péct do trouby. Pečeme asi 45 minut při 180 °C.