Reklama
Zapečené brambory s brokolicí a nivou
Fotogalerie:

Zapečené brambory s brokolicí a nivou

Tereza Hájková
Tereza Hájková
Ostrava-Hrabůvka

Chutný a zdravý oběd, který rozhodně nedá moc práce.

Tereza Hájková, Ostrava-Hrabůvka

Ingredience

  • 1 kg brambory
  • 1 ks brokolice
  • 200 ml smetana na vaření
  • 3 vejce
  • 200 g niva
  • sůl, pepř
  • tuk na vymazání zapékací mísy

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

90 Kč

Postup přípravy

  1. Brokolici rozebereme na růžičky a opláchneme. Poté ji dáme do vroucí osolené vody a krátce povaříme. Mezitím oškrábeme a uvaříme brambory.
  2. V misce smícháme vejce se smetanou, opepříme a osolíme (nesolíme moc, protože niva je sama o sobě dost slaná). Uvařené brambory rozkrájíme na kousky a zamícháme s uvařenou brokolicí.

  3. Polovinu této směsi nasypeme do vymazané zapékací mísy a posypeme zhruba polovinou strouhané nivy. Poté přidáme zbytek brambor s brokolicí, zalijeme směsí smetany s vejci a na závěr posypeme zbylou polovinou strouhané nivy. Dáme do trouby vyhřáté na 175 °C a pečeme dozlatova (asi 40 minut). Dobrou chuť!

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout
Share on Myspace

Další z rubriky

Pirohy

Pirohy

Trochu pracnější, ale moc dobré. Světlana Kravchenko, Ostrava-Dubina
Za pár korun /25.10.11
Polévka s krůtími kuličkami

Polévka s krůtími kuličkami

Stále vymýšlím nová jídla a toto je jedno z nich.

Martina Sklenářová, Vysoké Mýto

Za pár korun /29.11.12
Jahodová marmeláda bez cukru

Jahodová marmeláda bez cukru

Rádi snídáme čerstvé pečivo
s marmeládou.
Jana Součková, Praha
Za pár korun /17.09.09
Špagetová dýně

Špagetová dýně

Jídlo bude vydatnější, když přidáš 2 vejce.

Kateřina Gajová, Brno

Za pár korun /22.09.16
Houbová omáčka s krutony

Houbová omáčka s krutony

Rychlá omáčka, kde jsou základem žampiony a smetana.

Martin Mrowiec, Karviná

Za pár korun /17.03.12
Moravská kapusta

Moravská kapusta

Tak tahle děláme kapustu u nás. 

Dana Černá, Čachovice

Za pár korun /28.02.12
 

Nejnovější

Babiččin koláč

Babiččin koláč

Je to velká dobrota, takhle to dělala babička. Katka Miláčková, Praha
Škola vaření /21.02.17
Trojbarevné řezy

Trojbarevné řezy

Musí se krájet hodně ostrým nožem, aby měly pěkný tvar.

Ivana Bartušková, Luka ...

Sladký život /21.02.17
Srdce z lásky

Srdce z lásky

Lehký ovocný dort, který zvládnou i děti.

Anna Musilová, Nová Paka

Sladký život /21.02.17
Srdíčka s polevou

Srdíčka s polevou

Používám raději tmavou polevu, je výraznější.

Radka Kůrovcová, Trutnov

Sladký život /21.02.17
Šunkové dortíčky s cuketou

Šunkové dortíčky s cuketou

Ozdobila jsem je lístky ze zbylého těsta.

Veronika Šímová, Praha

Za pár korun /20.02.17
Ozdobný meloun

Ozdobný meloun

Zářezy na okraji mají navodit představu koše.

Božena Kolářová, Pouště

Zdravě a chutně /20.02.17
Houskový drak

Houskový drak

Náš hravý tatínek nám připravil pohádkovou pochoutku.

Lucka Bednářová, Jihlava

Všehochuť /20.02.17
Domácí zmrzlina

Domácí zmrzlina

Někdy použiji třeba kiwi nebo jen čokoládu.

Ivana Černá, Praha 

Sladký život /20.02.17
Nadýchané plněné kostky

Nadýchané plněné kostky

Zkus je ozdobit meduňkou nebo mátou.

Adriana Dvořáková, Vysoké Mýto

Sladký život /20.02.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special1703

Máme rádi maso

Vepřové, jehněčí nebo hovězí? Ať si vzpomenete na jakékoliv masíčko...

více
zbabicinykuchyne

Z babiččiny kuchyně

Nové speciální vydání časopisu Pošli recept! Z babiččiny kuchyně je již nyní ve vašich oblíbených trafikách!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama