Reklama
Zapečené brambory s brokolicí
Fotogalerie:

Zapečené brambory s brokolicí

Lenka Rokosová
Lenka Rokosová
Plzeň

Jednoduché, rychlé a chutné jídlo... Bez šunky lze uvařit i pro vegetariány.

Lenka Rokosová, Plzeň


Ingredience

  • 500 g brokolice
  • 700 g brambory
  • 200 g šunka
  • 200 g tvrdý sýr
  • 2-3 vejce
  • 250 ml mléko/smetana
  • špetka sůl, pepř, máslo

Doba přípravy

Počet porcí

4-6

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Brambory nakrájíme na silnější plátky a vyskládáme je na dno a boky pekáčku vymazaného máslem. Lehce okořeníme solí a pepřem. Brokolici omyjeme a pokrájíme (ne úplně na drobno) a nandáme do pekáčku na brambory. Zasypeme nahrubo nastrouhanou šunkou a opět položíme vrstvu brambor.

  2. Vše zalijeme směsí z vajec, nastrouhaného sýra, pepře, soli a mléka, případně smetany. Pečeme v troubě na 180°C asi  45 minut.

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Brambory s tvarůžky

Brambory s tvarůžky

Pikantní pochoutka tě jistě zaujme. František Kytlica, Hulín
Za pár korun /12.09.12
Čínská polévka

Čínská polévka

Zeleninovou polévku s houbami a pikantním kari kořením doplňují těstovinové nudle.
Za pár korun /30.06.16
Pikantní nudličky se zeleninou

Pikantní nudličky se zeleninou

Můžeš je ozdobit i nějakými bylinkami.

Lenka Kubíková, Plzeň

Za pár korun /25.07.16
Bramborové košíčky s vejci

Bramborové košíčky s vejci

Zvládne je každý začátečník

Podle receptu Pavlíny ...

Za pár korun /22.03.19
Křehké sýrové tyčinky

Křehké sýrové tyčinky

Jako mlsání k vínku nemusíš vždycky kupovat přesolené chipsy nebo arašídy. ...
Za pár korun /07.11.08
Lilek s rajčaty

Lilek s rajčaty

Léto si užívám, zeleniny je všude dost. I na zahrádce se urodilo, takže ...

Za pár korun /06.09.16
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu