Reklama
Zapečené brambory
Fotogalerie:

Zapečené brambory

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Ivana Bartušková, Luka nad Jihlavou

Ingredience

  • 1  kg vařených brambor ve slupce
  • trocha oleje a soli
  • 1 cibule
  • 500  g mletého vepřového masa
  • 1 lžička mleté papriky
  • 1 zeleninové lečo
  • 3 vejce + 200  ml mléka
  • 100  g strouhaného sýra

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. Uvařené brambory oloupeme a nakrájíme na kolečka. Na oleji osmahneme cibulku, přidáme mleté maso, papriku a lečo. Vše podusíme.

  2. Na vymaštěný pekáč (nebo na pečicí papír) vrstvíme kolečka brambor (která mírně osolíme) a směs mletého masa. Zakončíme bramborami, nakonec zalijeme vejcem rozšlehaným v mléce, posypeme strouhaným sýrem a pečeme asi 30 minut.

Pošli recept! - Speciál - Levné dobroty (15.1.2018)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Palačinky s houbami

Palačinky s houbami

Tyto palačinky mám raději než sladké. Magda Zvoníčková, Hořice
Za pár korun /19.11.08
Tyčinky s ořechovou omáčkou

Tyčinky s ořechovou omáčkou

Do těsta můžeš přidat osmaženou cibulku. 

Lída Guk, Pelhřimov


Za pár korun /12.01.16
Papriky plněné zelím

Papriky plněné zelím

Hodí se jako příloha k masu i bramborám.

Kateřina Holá, Kroměříž

Za pár korun /26.04.16
Katčiny brambůrky

Katčiny brambůrky

Můžeš je podávat jako přílohu i samostatně.
Katka Miláčková, Praha
Za pár korun /08.09.11
Brokolice zapečená s houbami

Brokolice zapečená s houbami

Dá se připravit i z hub mražených.

Božena Kolářová, Pouště

Za pár korun /20.06.14
Netradiční karí

Netradiční karí

Chutnalo vždycky všem. Může být i s hranolky.

Andrea Šritrová, Jičín

Za pár korun /03.07.15
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu