Reklama
Zapečené alsaské zelí
Fotogalerie:

Zapečené alsaské zelí

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Vyzkoušej tuto zajímavou pochoutku.

Marta Čermáková, Blatná

Ingredience

  • 1 lžíce sádlo
  • 200 g oravská slanina
  • 500 g kysané zelí
  • 1 bobkový list
  • sůl
  • pepř
  • 200 ml bílé víno
  • 4 větší brambory
  • 2 lžíce olej

Doba přípravy

Počet porcí

3-4

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. Na pánvi rozehřejeme sádlo, přidáme slaninu nakrájenou na malé kostičky a necháme vyškvařit. Přidáme kysané zelí, bobkový list, sůl, pepř a vše podlijeme vínem. Necháme dusit asi 1 hodinu.

  2. Brambory oškrábeme, nakrájíme na kolečka a na oleji osmahneme.

  3. Zapékací misky vyložíme podušeným zelím, na to rozložíme vrstvu brambor a vše necháme zapéct asi 30 minut.


Pošli recept! - Speciál - Vaříme ze zelí (20.1.2014)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Slaný dortíček

Slaný dortíček

Každý není na sladké. Martina Špačková, Velká Bystřice
Za pár korun /03.10.08
Závitek s pórkem

Závitek s pórkem

Smetana žlutou omáčku krásně zjemní. 

Alena Vlachová, Praha 

Za pár korun /27.02.12
Gratinovaná brokolice  v omáčce Mornay

Gratinovaná brokolice v omáčce Mornay

Výborná je samotná, ale hodí se i jako příloha.

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem


...
Za pár korun /15.10.15
Špízy s kapustičkami

Špízy s kapustičkami

Tamara Diemannová, Opava

Za pár korun /01.03.19
Ovocný řez s tvarohovou náplní

Ovocný řez s tvarohovou náplní

Díky kiwi a rybízovému želé je moučník trochu kyselejší než běžné zákusky. ...

Za pár korun /20.07.17
Knedlíčky s paprikou a těstovinami

Knedlíčky s paprikou a těstovinami

Kdo má rád, může přidat feferonku.

Ludmila Jordánová, Žerotice

Za pár korun /14.12.13
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu