Maso ve spojení se sýrem je dokonalé.
Jan Lapeš, Kutná Hora
Ingredience
- 1 rohlík
- 200 ml mléko
- 500 g směs mletého masa
- 1 vejce
- 1 hermelín
- sůl podle potřeby
- mletý bílý pepř
- trocha majoránky
- dle potřeby strouhanka
- 100 g anglická slanina
- 1 cibule
- grilovací koření podle chuti
- olej na potírání
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Rohlík namočíme asi na 15 minut do mléka. Pak ho vymačkáme a smícháme v míse s mletým masem. Vejce rozklepneme, oddělíme bílek od žloutku a z bílku ušleháme tuhý sníh. Hermelín nakrájíme na kostičky a společně se žloutkem vmícháme do mísy k masu. Nakonec do hmoty zapracujeme tuhý sníh, osolíme, ochutíme mletým pepřem a majoránkou a vše dobře promícháme. Masovou směs podle potřeby můžeme zahustit strouhankou.
-
Z připravené směsi tvarujeme namočenýma rukama kuličky, které napichujeme na špejle střídavě s kousky slaniny a kolečky cibule. Z alobalu vytvoříme čtyři vaničky, položíme do nich připravené špízy, posypeme grilovacím kořením a grilujeme na rozžhaveném grilu asi 15 minut. Během grilování potíráme špízy olejem.