Reklama
Zapečená vanička se sýrem
Fotogalerie:

Zapečená vanička se sýrem

Jan Lapeš

Kutná Hora

Maso ve spojení se sýrem je dokonalé.

Jan Lapeš, Kutná Hora

Ingredience

  • 1 rohlík
  • 200 ml mléko
  • 500 g směs mletého masa
  • 1 vejce
  • 1 hermelín
  • sůl podle potřeby
  • mletý bílý pepř
  • trocha majoránky
  • dle potřeby strouhanka
  • 100 g anglická slanina
  • 1 cibule
  • grilovací koření podle chuti
  • olej na potírání

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Rohlík namočíme asi na 15 minut do mléka. Pak ho vymačkáme a smícháme v míse s mletým masem. Vejce rozklepneme, oddělíme bílek od žloutku a z bílku ušleháme tuhý sníh. Hermelín nakrájíme na kostičky a společně se žloutkem vmícháme do mísy k masu. Nakonec do hmoty zapracujeme tuhý sníh, osolíme, ochutíme mletým pepřem a majoránkou a vše dobře promícháme. Masovou směs podle potřeby můžeme zahustit strouhankou.

  2. Z připravené směsi tvarujeme namočenýma rukama kuličky, které napichujeme na špejle střídavě s kousky slaniny a kolečky cibule. Z alobalu vytvoříme čtyři vaničky, položíme do nich připravené špízy, posypeme grilovacím kořením a grilujeme na rozžhaveném grilu asi 15 minut. Během grilování potíráme špízy olejem.

Pošli recept! - Speciál - Mleté maso (16.7.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Tatínkovy řízečky

Tatínkovy řízečky

Přidej pořádnou kupu čerstvé zeleniny. Jana Remková, Orlová-Lutyně
Za pár korun /18.02.15
Papriky plněné zelím

Papriky plněné zelím

Hodí se jako příloha k masu i bramborám.

Kateřina Holá, Kroměříž

Za pár korun /26.04.16
Zapečený květák s uzeninou a sýrem

Zapečený květák s uzeninou a sýrem

Pokud k této dobrotě přidáš salát z čerstvé zeleniny, získáš skvělý ...

Za pár korun /27.05.14
Gratinovaná brokolice  v omáčce Mornay

Gratinovaná brokolice v omáčce Mornay

Výborná je samotná, ale hodí se i jako příloha.

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem


...
Za pár korun /15.10.15
Klasická rychlovka - šunkofleky

Klasická rychlovka - šunkofleky

Nemám nic proti vaření podle nových receptů, ale někdy prostě raději sáhnu po ...
Za pár korun /01.09.08
Holeček

Holeček

Slaninu můžeš nahradit salámem.
Markéta Novotná, Traplice
Za pár korun /13.10.11
 

Nejnovější

Krůtí rizoto

Krůtí rizoto

Krásné kopečky rýže vytvaruješ formičkou nebo naběračkou. Eva Houdecká, ...
Vaříme express /25.09.17
Kroupové rizoto s chorizem

Kroupové rizoto s chorizem

Kroupy se vaří déle, jinak rychlovka.

Bohunka Králová, Mělník

Všehochuť /25.09.17
Tagliatelle s kuřecím a bazalkovým pestem

Tagliatelle s kuřecím a bazalkovým pestem

Recept jsem si přivezl z pracovní stáže v Itálii.

Libor Kalivoda, Prachatice

Vaříme express /24.09.17
Vepřová pánev

Vepřová pánev

Jednoduchá zeleninová směs s masem, která se dá připravit během pár minut.

...

Vaříme express /24.09.17
Treska se žampiony

Treska se žampiony

Treska je krásně křehká ryba, která nám chutná.

Romana Stryková, Kolín

Škola vaření /23.09.17
Zapečené brambory se sýrem a cibulkou

Zapečené brambory se sýrem a cibulkou

Místo taveného sýra můžeš použít i klasický tvrdý sýr nastrouhaný na hrubší ...

Vaříme express /23.09.17
Penne s lečem

Penne s lečem

Lečo máme vždy zavařené do zásoby, ale čerstvé je nejlepší.

Jindřich ...

Zdravě a chutně /23.09.17
Fazolové bochánky

Fazolové bochánky

Pozor, fazole z plechovky jsou často dost slané.

Lída Guk, Pelhřimov

Všehochuť /23.09.17
Smažená pštrosí vejce

Smažená pštrosí vejce

I když jsou to vlastně skotská vejce, název pštrosí je kvůli vzhledu mnohem ...

Všehochuť /23.09.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special_1710_smal

Rychlé recepty

Začala škola, zahrada ještě plodí o sto šest, pěkné počasí stále láká k procházkám a času je málo.

více
pr_speciallretro

Extra speciál Retro kuchařka

Vědci potvrdili, že většina vzpomínek je spojená s nějakou vůní. Zkus zavřít oči a zavzpomínej na babiččinu kuchyni. Co se ti vybaví?

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama