Reklama
Zapečená vanička se sýrem
Fotogalerie:

Zapečená vanička se sýrem

Jan Lapeš

Kutná Hora

Maso ve spojení se sýrem je dokonalé.

Jan Lapeš, Kutná Hora

Ingredience

  • 1 rohlík
  • 200 ml mléko
  • 500 g směs mletého masa
  • 1 vejce
  • 1 hermelín
  • sůl podle potřeby
  • mletý bílý pepř
  • trocha majoránky
  • dle potřeby strouhanka
  • 100 g anglická slanina
  • 1 cibule
  • grilovací koření podle chuti
  • olej na potírání

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Rohlík namočíme asi na 15 minut do mléka. Pak ho vymačkáme a smícháme v míse s mletým masem. Vejce rozklepneme, oddělíme bílek od žloutku a z bílku ušleháme tuhý sníh. Hermelín nakrájíme na kostičky a společně se žloutkem vmícháme do mísy k masu. Nakonec do hmoty zapracujeme tuhý sníh, osolíme, ochutíme mletým pepřem a majoránkou a vše dobře promícháme. Masovou směs podle potřeby můžeme zahustit strouhankou.

  2. Z připravené směsi tvarujeme namočenýma rukama kuličky, které napichujeme na špejle střídavě s kousky slaniny a kolečky cibule. Z alobalu vytvoříme čtyři vaničky, položíme do nich připravené špízy, posypeme grilovacím kořením a grilujeme na rozžhaveném grilu asi 15 minut. Během grilování potíráme špízy olejem.

Pošli recept! - Speciál - Mleté maso (16.7.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout
Share on Myspace

Další z rubriky

Pečenáče

Pečenáče

Originální pohoštění pro návštěvu. Anežka Marelová, Frýdlant nad Ostravicí
Za pár korun /03.02.11
Bramboračka s pórkem

Bramboračka s pórkem

Kmín by v polévce určitě neměl chybět. Naše děti jej nemají rády, proto používám ...

Za pár korun /06.08.12
Kukrecht

Kukrecht

Původní jídlo z německého pohraničí.

Markéta Kopečná, Uhříněves

Za pár korun /09.02.16
Brambory se šunkou pečené na mořské soli

Brambory se šunkou pečené na mořské soli

Na jaře můžeš špenát nahradit mladými kopřivami.

Zuzana Jílková, Kolín

Za pár korun /16.05.13
Špagety s pórkem

Špagety s pórkem

Moje oblíbené jídlo, je hotové za chvíli.

Nikola Sudová, Soběslav

Za pár korun /23.05.16
Kokosová stehýnka

Kokosová stehýnka

Jednoduchý, ale velice chutný oběd.

Veronika Poláčková, Mýto

Za pár korun /17.03.13
 

Nejnovější

Pejsek a kočička

Pejsek a kočička

Dětem hned lépe chutná, když jim chléb takto nazdobím. Alice Novotná, Benešov
Všehochuť /22.02.17
Domácí tiramisu

Domácí tiramisu

Trochu cukru můžeš přidat i do kávy.

Karolína Appeltová, Praha

Všehochuť /22.02.17
Italský koláč s ricottou

Italský koláč s ricottou

Hotový koláč necháme vychladnout a před podáváním můžeme ještě pocukrovat.

Alice ...

Všehochuť /22.02.17
Šlehačková stracciatella

Šlehačková stracciatella

Musí být při podávání důkladně vychlazená.

Jana Vaculová, Frýdlant nad Ostravicí

...
Sladký život /22.02.17
Pomerančový cheesecake

Pomerančový cheesecake

Dávala jsem si ho v Norimberku.

Lucie Nývltová, Boskovice

Sladký život /22.02.17
Babiččin koláč

Babiččin koláč

Je to velká dobrota, takhle to dělala babička.

Katka Miláčková, Praha

Škola vaření /21.02.17
Trojbarevné řezy

Trojbarevné řezy

Musí se krájet hodně ostrým nožem, aby měly pěkný tvar.

Ivana Bartušková, Luka ...

Sladký život /21.02.17
Srdce z lásky

Srdce z lásky

Lehký ovocný dort, který zvládnou i děti.

Anna Musilová, Nová Paka

Sladký život /21.02.17
Srdíčka s polevou

Srdíčka s polevou

Používám raději tmavou polevu, je výraznější.

Radka Kůrovcová, Trutnov

Sladký život /21.02.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special1703

Máme rádi maso

Vepřové, jehněčí nebo hovězí? Ať si vzpomenete na jakékoliv masíčko...

více
zbabicinykuchyne

Z babiččiny kuchyně

Nové speciální vydání časopisu Pošli recept! Z babiččiny kuchyně je již nyní ve vašich oblíbených trafikách!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama