Reklama
Zapečená plněná rajčata
Fotogalerie:
 

Zapečená plněná rajčata

Alice Novotná

Olomouc
Jednoduchá a svěží zeleninová večeře zaručí, že tvá linie nedojde újmy.
Alice Novotná, Olomouc

Ingredience

  • 4 rajčata
  • 400 g žampiony
  • 1 cibule
  • 150 g sýr
  • 1 stroužek česnek
  • trocha sůl
  • špetka pepř
  • dle potřeby olej na smažení

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Cibulku oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky. Poté ji zlehka orestujeme na oleji a po chvilce do pánve přidáme pokrájené žampiony, utřený česnek a vše dozlatova orestujeme.
  2. krok2 Směs necháme po usmažení vychladnout a smícháme ji s nastrouhaným sýrem, dochutíme solí a pepřem. Velká rajčata důkladně opláchneme, osušíme a odkrojíme. Vydlabeme dužinu, zevnitř lehce osolíme.
  3. krok3 Vydlabaná rajčátka naplníme směsí a pokapeme olejem, dáme zapéct do předem vyhřáté trouby.
  4. krok4 Hotová rajčátka podáváme s čerstvým pečivem nebo s opečenými toasty.

Pošli recept! 10/2011 (6.9.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Masové koule se sýrem

Masové koule se sýrem

Menší porce vyhovují hlavně dětem. Andrea Morávková, Studénka
Za pár korun /15.06.14
Zapečené těstoviny s bylinkami

Zapečené těstoviny s bylinkami

Ivana Bartušková, Luka nad Jihlavou

Za pár korun /21.02.20
Kuřecí směs s houbami

Kuřecí směs s houbami

Podáváme s opečenými bramborami.

Květa Šindelářová, Praha

Za pár korun /04.10.15
Brambory se zelím a salámem

Brambory se zelím a salámem

Každý, kdo ochutnal, byl mile překvapen.
Vladimíra Machková, Frýdek-Místek
Za pár korun /17.03.10
Rizoto z uzené krůty

Rizoto z uzené krůty

Vynikající a jednoduché jídlo, které si zamiluješ.

Martina Sklenářová, ...

Za pár korun /12.06.16
Česneková pomazánka na chlebíčky

Česneková pomazánka na chlebíčky

Po takové česnekové bombě na tebe bacily neskočí.
Ladislav Vesecký, Zlaté Hory
Za pár korun /21.07.12
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu