Ingredience
- 4 rajčata
- 400 g žampiony
- 1 cibule
- 150 g sýr
- 1 stroužek česnek
- trocha sůl
- špetka pepř
- dle potřeby olej na smažení
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Cibulku oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky. Poté ji zlehka orestujeme na oleji a po chvilce do pánve přidáme pokrájené žampiony, utřený česnek a vše dozlatova orestujeme.
-
Směs necháme po usmažení vychladnout a smícháme ji s nastrouhaným sýrem, dochutíme solí a pepřem. Velká rajčata důkladně opláchneme, osušíme a odkrojíme. Vydlabeme dužinu, zevnitř lehce osolíme.
-
Vydlabaná rajčátka naplníme směsí a pokapeme olejem, dáme zapéct do předem vyhřáté trouby.
-
Hotová rajčátka podáváme s čerstvým pečivem nebo s opečenými toasty.