Reklama
Zapečená plněná rajčata
Fotogalerie:
 

Zapečená plněná rajčata

Alice Novotná

Olomouc
Jednoduchá a svěží zeleninová večeře zaručí, že tvá linie nedojde újmy.
Alice Novotná, Olomouc

Ingredience

  • 4 rajčata
  • 400 g žampiony
  • 1 cibule
  • 150 g sýr
  • 1 stroužek česnek
  • trocha sůl
  • špetka pepř
  • dle potřeby olej na smažení

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Cibulku oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky. Poté ji zlehka orestujeme na oleji a po chvilce do pánve přidáme pokrájené žampiony, utřený česnek a vše dozlatova orestujeme.
  2. krok2 Směs necháme po usmažení vychladnout a smícháme ji s nastrouhaným sýrem, dochutíme solí a pepřem. Velká rajčata důkladně opláchneme, osušíme a odkrojíme. Vydlabeme dužinu, zevnitř lehce osolíme.
  3. krok3 Vydlabaná rajčátka naplníme směsí a pokapeme olejem, dáme zapéct do předem vyhřáté trouby.
  4. krok4 Hotová rajčátka podáváme s čerstvým pečivem nebo s opečenými toasty.

Pošli recept! 10/2011 (6.9.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout
Share on Myspace

Další z rubriky

Pikantní salát s oříšky

Pikantní salát s oříšky

Chtěla bych také přispět svým nápadem. Jana Pospíšilová, Ostrava
Za pár korun /21.07.08
Lilkové šišky

Lilkové šišky

Lilek neloupej, ve slupce jsou cenné minerály. 

Lea Kopřivová, Hradec ...

Za pár korun /30.10.15
Těstoviny se zeleninou

Těstoviny se zeleninou

Zvládne je každý...
Pavla Cseyteyová, Netolice
Za pár korun /08.12.08
Palačinky s houbami

Palačinky s houbami

Tyto palačinky mám raději než sladké.
Magda Zvoníčková, Hořice
Za pár korun /19.11.08
Nakládaný zrající sýr

Nakládaný zrající sýr

Chutná nám také s česnekem nebo čerstvým křenem.
Vlaďka Pourová, Praha
Za pár korun /02.07.09
Párečky zapečené v těstíčku

Párečky zapečené v těstíčku

Pochoutka, která vypadá jako kremrole s párkem, skvěle chutná. Určitě s ní ...
Za pár korun /19.11.08
 

Nejnovější

Pečený pikantní králík

Pečený pikantní králík

Nejlepší je nechat králíka naloženého v marinádě přes noc. Zuzana Travičková, ...
Škola vaření /27.06.17
Pohankové fašírky

Pohankové fašírky

Já je podávám s těstovinovým salátem.

Katarína Oelschlagerová, Ústí nad Labem

...
Zdravě a chutně /27.06.17
Plněné vepřové řízky

Plněné vepřové řízky

Do mouky lze přidat koření nebo bylinky.

Irena Majerová, Brno

Škola vaření /26.06.17
Jehněčí špízy

Jehněčí špízy

Grilujeme pomalu, aby bylo maso propečené.

Radim Slotek, Hradec Králové

Všehochuť /26.06.17
Noky se žampiony a uzeninou

Noky se žampiony a uzeninou

Noky si vždy koupím do zásoby, aby byly ve spíži stále k dispozici. Manžel pak vaří ...

Vaříme express /25.06.17
Placky z mladé cukety

Placky z mladé cukety

Ovoníš je trochou čerstvé majoránky.

Iveta Černohorská, Bechyně

Vaříme express /24.06.17
Bylinková vepřová roláda

Bylinková vepřová roláda

Do rolády někdy přidávám i míchaná vejce, je pak barevnější.

Markéta Halušková,...

Všehochuť /24.06.17
Pražma s citronem a bylinkami

Pražma s citronem a bylinkami

Díky tomu, že rybu budeš grilovat v alobalu, zůstane šťavnatá.

Lucie Hrušková, ...

Zdravě a chutně /23.06.17
Zapečené cibule s nivou

Zapečené cibule s nivou

Nemusíš mít obavy, po uvaření je cibule lépe stravitelná a tolik nenadýmá.

Lenka ...

Všehochuť /23.06.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special1707_copy

Léto na talíři

Léto je tu! Dny jsou plné slunečních paprsků a všichni je chceme nasávat plnými doušky.

více
pr_speciallretro

Extra speciál Retro kuchařka

Vědci potvrdili, že většina vzpomínek je spojená s nějakou vůní. Zkus zavřít oči a zavzpomínej na babiččinu kuchyni. Co se ti vybaví?

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama