Ingredience
- 50 g máslo
- 1 ks cibule
- 1 ks zelenina pod svíčkovou
- 300 g salám gothajský
- 1/2 sáčku tymián
- 500 g těstoviny
- 250 g kečup
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Na pánvi necháme rozehřát máslo a dozlatova osmažíme najemno nakrájenou cibulku. Poté přidáme zeleninu pod svíčkovou‚ nejchutnější je krájená na proužky‚ dále salám a opět smažíme do změknutí. Do hotové směsi zamícháme tymián‚ již nesmažíme‚ pouze necháme prohřát.
-
Během přípravy zeleninové směsi jsme si uvařili těstoviny podle návodu na obalu. Nejvhodnější jsou kolínka.
-
Když máme veškeré ingredience nachystané‚ smícháme je řádně v hrnci s kečupem. Kečup přidáme podle chuti‚ aby se nám těstoviny nezdály suché a měly říz.
-
Promíchanou směs dáme do pekáče‚ který není třeba vymazávat.
-
Zapékáme asi 5 minut, než se vytvoří zlatavá kůrčička. Můžeme ještě přidat strouhaný sýr. Podáváme.