Reklama
Zapečená kaše se šunkou
Fotogalerie:

Zapečená kaše se šunkou

Jana Krátká

Kuřim
Vhodná je jako příloha i jako hlavní jídlo, třeba s okurkovým salátem. A nezapomeň na tatarku.
Jana Krátká, Kuřim

Ingredience

  • 5 brambory
  • špetka sůl
  • špetka pepř
  • 150 ml mléko
  • 2 lžíce máslo
  • svazek cibule s natí
  • 5 rajčata
  • 150 g šunka drůbeží
  • 100 g špenát
  • 4 snítky bylinky zelené

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Brambory oškrábeme, nakrájíme a dáme vařit do osolené vody na 20 minut. Vodu slijeme, přidáme mléko a rozmixujeme na kaši.
  2. Na rozpuštěném másle podusíme cibulku nakrájenou na tenká kolečka. Rajčata a šunku nakrájíme na malé kostičky a špenát posekáme najemno.
  3. Všechny suroviny zamícháme do bramborové kaše a dochutíme solí a pepřem. Pekáček s vyšším okrajem vyložíme pečicím papírem, přeneseme do něj kaši, kterou zapékáme při teplotě 200 °C asi 40 minut.
  4. Před podáváním můžeme jídlo na talíři ozdobit ještě čerstvými bylinkami.
     
    TIP: Pro zvýraznění chuti můžeme do směsi před zapékáním přidat rozetřený česnek nebo vmícháme trochu polévkového koření, například Podravku.
     

Pošli recept! 8/2010 (14.7.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Rajská omáčka s masovými kuličkami

Rajská omáčka s masovými kuličkami

Klasická rajská je na mě moc pracná, oblíbila jsem si tuhle variantu. Alena Bendová, ...
Za pár korun /05.12.08
Lilek s mozzarellou

Lilek s mozzarellou

Je typický pro řeckou kuchyni.

Barbora Zavřelová, Zábřeh


Za pár korun /17.10.15
Plněné brambory

Plněné brambory

Dají se připravit i jako pohoštění pro návštěvu. Na talíři vypadají moc hezky, a ...

Za pár korun /22.01.13
Balíček s překvapením

Balíček s překvapením

Když přijdu na návštěvu k mamince, vyměňujeme si spolu nové nápady na recepty. Tohle ...
Za pár korun /19.11.10
Krupicové noky v rajské s bylinkami

Krupicové noky v rajské s bylinkami

Do nočků můžeš přidat strouhaný parmazán.

Alena Kratochvílová, Znojmo

Za pár korun /25.04.15
Domácí sekaná

Domácí sekaná

Chutná klasika.
Eva Výtisková, Turnov
Za pár korun /15.12.08
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu