Reklama
Zapečená kaše se šunkou
Fotogalerie:

Zapečená kaše se šunkou

Jana Krátká

Kuřim
Vhodná je jako příloha i jako hlavní jídlo, třeba s okurkovým salátem. A nezapomeň na tatarku.
Jana Krátká, Kuřim

Ingredience

  • 5 brambory
  • špetka sůl
  • špetka pepř
  • 150 ml mléko
  • 2 lžíce máslo
  • svazek cibule s natí
  • 5 rajčata
  • 150 g šunka drůbeží
  • 100 g špenát
  • 4 snítky bylinky zelené

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Brambory oškrábeme, nakrájíme a dáme vařit do osolené vody na 20 minut. Vodu slijeme, přidáme mléko a rozmixujeme na kaši.
  2. Na rozpuštěném másle podusíme cibulku nakrájenou na tenká kolečka. Rajčata a šunku nakrájíme na malé kostičky a špenát posekáme najemno.
  3. Všechny suroviny zamícháme do bramborové kaše a dochutíme solí a pepřem. Pekáček s vyšším okrajem vyložíme pečicím papírem, přeneseme do něj kaši, kterou zapékáme při teplotě 200 °C asi 40 minut.
  4. Před podáváním můžeme jídlo na talíři ozdobit ještě čerstvými bylinkami.
     
    TIP: Pro zvýraznění chuti můžeme do směsi před zapékáním přidat rozetřený česnek nebo vmícháme trochu polévkového koření, například Podravku.
     

Pošli recept! 8/2010 (14.7.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout
Share on Myspace

Další z rubriky

Párky v listovém těstě

Párky v listovém těstě

Budou je zbožňovat děti i dospělí. Alena Machalová, Rožnov
Za pár korun /03.02.10
Masovo-jáhlové karbanátky

Masovo-jáhlové karbanátky

Jsou hodně syté. Dají se jíst i studené, třeba s chlebem a hořčicí.
...
Za pár korun /23.05.11
Zapečený kadeřávek

Zapečený kadeřávek

Tuto vděčnou zeleninu kupuji na farmářských trzích, je výborná i na saláty.

Vít ...

Za pár korun /18.11.16
Zelná kolečka

Zelná kolečka

Brambory, zelí a salám mám doma vždycky. Když nevím, co vařit, usmažím tyto ...
Za pár korun /22.09.09
Musaka

Musaka

Pokrm pocházející z Bulharska.
Jan Volena, Staňkov
Za pár korun /08.09.11
Kuřecí maso zapečené s kaší

Kuřecí maso zapečené s kaší

Místo špenátu je možné použít mangold.

Andrea Jílková, Polička

Za pár korun /30.05.15
 

Nejnovější

Preclíky

Preclíky

Manžel je miluje, tak mu je peču pro radost. Kateřina Crhová, Litoměřice
Škola vaření /23.05.17
Salát z rybích pepřenek

Salát z rybích pepřenek

Rychlá příprava, skvělá chuť.

Marie Ospalíková, Kroměříž

Vaříme express /23.05.17
Salát s fenyklem a krevetami

Salát s fenyklem a krevetami

Ti, kteří nemají rádi mořské plody, mohou krevety vyměnit za orestované kuřecí maso.

...
Zdravě a chutně /23.05.17
Brokolicová omeleta

Brokolicová omeleta

Rychlá a zdravá večeře.

Jana Váňová, Kopřivnice

Zdravě a chutně /23.05.17
Crēme brûlée

Crēme brûlée

Dezert, který jsme si oblíbili.

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /23.05.17
Třešňová polévka z ptáčnic

Třešňová polévka z ptáčnic

Plané třešně rostou skoro všude.

Božena Kolářová, Pouště

Za pár korun /22.05.17
Koláč s rebarborou a jahodami

Koláč s rebarborou a jahodami

Moučník, který nikdy nezklame.

Renata Slavíčková, Velké Popovice

Škola vaření /22.05.17
Chalupářská játra

Chalupářská játra

Výborná jsou s jakýmikoliv bylinkami, ale tymián mám nejraději.

Hana Šátralová, ...

Vaříme express /22.05.17
Mrkvovo-sýrové karbanátky

Mrkvovo-sýrové karbanátky

Jako příloha se hodí bramborová kaše. Někdy je jíme studené s chlebem.

Pavlína ...

Vaříme express /22.05.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special1706

Jahody a letní ovoce

Začátek léta je mým nejoblíbenějším obdobím. Ráno mě z postele vytáhne zpěv ptáků..

více
poslirecept_extra_small1701

Bez lepku

Jak kdysi někdo moudrý řekl, nežijeme proto, abychom jedli, ale jíme proto, abychom žili.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama