Ingredience
- 5 brambory
- špetka sůl
- špetka pepř
- 150 ml mléko
- 2 lžíce máslo
- svazek cibule s natí
- 5 rajčata
- 150 g šunka drůbeží
- 100 g špenát
- 4 snítky bylinky zelené
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Brambory oškrábeme, nakrájíme a dáme vařit do osolené vody na 20 minut. Vodu slijeme, přidáme mléko a rozmixujeme na kaši.
-
Na rozpuštěném másle podusíme cibulku nakrájenou na tenká kolečka. Rajčata a šunku nakrájíme na malé kostičky a špenát posekáme najemno.
-
Všechny suroviny zamícháme do bramborové kaše a dochutíme solí a pepřem. Pekáček s vyšším okrajem vyložíme pečicím papírem, přeneseme do něj kaši, kterou zapékáme při teplotě 200 °C asi 40 minut.
-
Před podáváním můžeme jídlo na talíři ozdobit ještě čerstvými bylinkami.TIP: Pro zvýraznění chuti můžeme do směsi před zapékáním přidat rozetřený česnek nebo vmícháme trochu polévkového koření, například Podravku.