Reklama
Zapečená kapusta s masem
Fotogalerie:
 

Zapečená kapusta s masem

Jana Pecharová

Praha
Mám ráda, když se vůně kapusty spojí s chutí masa. Proto jsem si oblíbila recept, kdy obě dobroty jednoduše společně zapeču.
Jana Pecharová, Praha

Ingredience

  • 400–500 g maso uzené
  • 1 kapusta
  • 3 hrsti strouhanka
  • 100 g máslo
  • špetka sůl
  • špetka pepř

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Kapustu lehce povaříme v osolené vodě a necháme v sítu okapat. Uvařené uzené maso nakrájíme na tenké plátky nebo na malé kostičky. Na pánvi rozehřejeme kousek másla a osmažíme na něm strouhanku dozlatova.
  2. krok2 Pekáček vymažeme máslem, kapustu rozdělíme na jednotlivé listy a do pekáčku klademe na sebe vrstvu kapusty, kterou opepříme, posypeme strouhankou a přidáme plátky nebo kostky masa. Tyto vrstvy opakujeme několikrát podle velikosti použitého pekáče.
  3. krok3 Poslední vrstva musí být kapusta, na kterou položíme kousky másla a dáme zapéct do trouby. 
  4. krok4 Podáváme s bramborami nebo s chlebem.

    TIP:
    Namísto uzeného masa můžeme použít salám a slaninu uškvařenou na cibulce. Kapustu můžeme dochutit utřeným česnekem a muškátovým oříškem. Při zapékání můžeme podlévat trochou vývaru nebo vodou. Nakonec lze směs polít vejcem rozšlehaným v troše mléka.

Pošli recept! 5/2009 (15.4.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Párky v listovém těstě

Párky v listovém těstě

Jsou snadné, upeče je opravdu každý začátečník. Petra Javorská, České ...
Za pár korun /28.02.10
Drůbeží kuličky

Drůbeží kuličky

Podáváme s čerstvou zeleninou.

Dana Pešáková, Tábor

Za pár korun /26.12.15
Kuřecí očka s omáčkou a domácími hranolky

Kuřecí očka s omáčkou a domácími hranolky

Domácí hranolky jsou levnější.

Marcela Pilchová, Nýdek

Za pár korun /14.09.13
Bagetový špíz s kečupem

Bagetový špíz s kečupem

Nezapomeň přidat oblohu z čerstvé zeleniny.
Milada Krejčí, Svitavy
Za pár korun /29.06.12
Rýžové suflé s brokolicí

Rýžové suflé s brokolicí

Rýžové mlsání nejen za tepla, ale i studena.

Veronika Marková, Český Těšín

Za pár korun /25.06.13
Tvarůžkové zlaťouchy

Tvarůžkové zlaťouchy

Veronika Marková, Český Těšín

Za pár korun /26.05.18
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu