Reklama
Zapečená kapusta s masem
Fotogalerie:
 

Zapečená kapusta s masem

Jana Pecharová

Praha
Mám ráda, když se vůně kapusty spojí s chutí masa. Proto jsem si oblíbila recept, kdy obě dobroty jednoduše společně zapeču.
Jana Pecharová, Praha

Ingredience

  • 400–500 g maso uzené
  • 1 kapusta
  • 3 hrsti strouhanka
  • 100 g máslo
  • špetka sůl
  • špetka pepř

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Kapustu lehce povaříme v osolené vodě a necháme v sítu okapat. Uvařené uzené maso nakrájíme na tenké plátky nebo na malé kostičky. Na pánvi rozehřejeme kousek másla a osmažíme na něm strouhanku dozlatova.
  2. krok2 Pekáček vymažeme máslem, kapustu rozdělíme na jednotlivé listy a do pekáčku klademe na sebe vrstvu kapusty, kterou opepříme, posypeme strouhankou a přidáme plátky nebo kostky masa. Tyto vrstvy opakujeme několikrát podle velikosti použitého pekáče.
  3. krok3 Poslední vrstva musí být kapusta, na kterou položíme kousky másla a dáme zapéct do trouby. 
  4. krok4 Podáváme s bramborami nebo s chlebem.

    TIP:
    Namísto uzeného masa můžeme použít salám a slaninu uškvařenou na cibulce. Kapustu můžeme dochutit utřeným česnekem a muškátovým oříškem. Při zapékání můžeme podlévat trochou vývaru nebo vodou. Nakonec lze směs polít vejcem rozšlehaným v troše mléka.

Pošli recept! 5/2009 (15.4.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Smažené placky s medvědím česnekem

Smažené placky s medvědím česnekem

Strouháním pověříme kuchyňský robot. Ladislav Vesecký, Zlaté Hory
Za pár korun /10.03.16
Bageta s překvapením

Bageta s překvapením

Můžeš ji podávat návštěvám nebo jako lehkou večeři.
Kateřina Bedravová, Veselí ...
Za pár korun /10.10.08
Bramborový salát s řapíkatým celerem

Bramborový salát s řapíkatým celerem

Salát je velmi lahodný a krásně křupavý. Máme jej u nás doma moc rádi.

...

Za pár korun /04.08.14
Slané spirálky s tajemstvím

Slané spirálky s tajemstvím

Není to tak složité, jak to na první pohled vypadá.

Blažena Bolková, Horní ...

Za pár korun /17.03.15
Utopenci

Utopenci

Oblíbená svačinka nejen na silvestra.
Helena Zavacká, Oldřichov na Hranicích
Za pár korun /23.12.11
Salámo-sýrové placky

Salámo-sýrové placky

Když se mi podaří připravit opravdovou pochoutku za pár korun, mám radost. Tentokrát ...
Za pár korun /05.12.08
 

Nejnovější

Rybí knedlíčky

Rybí knedlíčky

Skvě lé nápady Kateřina Pavlíková, Příbram
Vaříme express /15.10.18
Banánové muffiny s duchy

Banánové muffiny s duchy

Děti budou nadšené.

Jiřina Svobodová, Mělník

Všehochuť /15.10.18
Rychlý houbový salát

Rychlý houbový salát

Veronika Duchková, Most

Vaříme express /14.10.18
Kuřecí řízek se šunkou a sýrem

Kuřecí řízek se šunkou a sýrem

Děti si zamilují

Podle receptu Zuzany Mírské z Brna

Vaříme express /14.10.18
Pyré z řapíkatého celeru

Pyré z řapíkatého celeru

Dalibor Marounek, Roudnice nad Labem

Za pár korun /13.10.18
Zelný závin v listovém těstě

Zelný závin v listovém těstě

Hana Benešová, Chrudim

Škola vaření /13.10.18
Ořechová buchta s kávovou polevou

Ořechová buchta s kávovou polevou

Aneta Kolářová, Chodov
Sladký život /13.10.18
Rajčatová polévka se strouháním

Rajčatová polévka se strouháním

Martina Slámová, Karviná-Ráj

Za pár korun /12.10.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD09_Podzimni_peceni_Predplatne

Podzimní pečení

Léto bylo dlouhé a opravdu intenzivní. I když je už za námi, zanechalo po sobě stromy obsypané švestkami, jablky, hruškami a plné nůše ořechů. Co s tím vším udělat? Asi nejlepším a nejchutnějším nápadem, který jistě ocení celá rodina, je upéct něco sladkého. Buchty, nebo koláče? To je vlastně jedno, protože každý podzimní zákusek je skvělý!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama