Ingredience
- 400–500 g maso uzené
- 1 kapusta
- 3 hrsti strouhanka
- 100 g máslo
- špetka sůl
- špetka pepř
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Kapustu lehce povaříme v osolené vodě a necháme v sítu okapat. Uvařené uzené maso nakrájíme na tenké plátky nebo na malé kostičky. Na pánvi rozehřejeme kousek másla a osmažíme na něm strouhanku dozlatova.
-
Pekáček vymažeme máslem, kapustu rozdělíme na jednotlivé listy a do pekáčku klademe na sebe vrstvu kapusty, kterou opepříme, posypeme strouhankou a přidáme plátky nebo kostky masa. Tyto vrstvy opakujeme několikrát podle velikosti použitého pekáče.
-
Poslední vrstva musí být kapusta, na kterou položíme kousky másla a dáme zapéct do trouby.
-
Podáváme s bramborami nebo s chlebem.
TIP: Namísto uzeného masa můžeme použít salám a slaninu uškvařenou na cibulce. Kapustu můžeme dochutit utřeným česnekem a muškátovým oříškem. Při zapékání můžeme podlévat trochou vývaru nebo vodou. Nakonec lze směs polít vejcem rozšlehaným v troše mléka.