Reklama
Reklama
Zapečená cuketa
Fotogalerie:

Zapečená cuketa

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Směs na koláč můžeš doplnit podle fantazie – bylinkami, vařeným masem, šunkou či houbami.

Jana Vašíčková, Luka nad Jihlavou

Ingredience

  • 280 g hladké mouky
  • 160 g másla
  • trocha soli
  • 8 lžic vody
  • 250 g cibule
  • 250 g cukety
  • trocha oleje
  • 2 vejce
  • 250 ml smetany
  • 150 g polotvrdého sýra
  • podle chuti mletý pepř
  • podle potřeby suché fazole

Doba přípravy

Počet porcí

8

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. 1. Mouku promícháme s kousky změklého másla a solí, přidáme studenou vodu a vypracujeme hladké těsto, které necháme půl hodiny odležet.

  2. 2. Na pomoučeném vále vyválíme asi 2 mm silný plát, vytvarujeme do formy, propícháme vidličkou, zatížíme suchými fazolemi a předpečeme v troubě vyhřáté na 200 °C asi 15 minut.

  3. 3. Cibuli nakrájíme na klínky. Cuketu podélně rozřízneme, vyjmeme semínka a nakrájíme ji na tenké plátky.

  4. 4. Na oleji opečeme nejprve cibuli dozlatova, přidáme cuketu, opečeme, ochutíme pepřem, solí a odstavíme. Vejce smícháme se smetanou a strouhaným sýrem. Na předpečené těsto nalijeme hotovou směs a pečeme ještě 20 minut při 200 °C.

Pošli recept! 9/2015 (1.8.2015)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Sekané bramboráky

Sekané bramboráky

Marie Ospalíková, Kroměříž
Za pár korun /22.01.19
Papriky plněné těstovinami

Papriky plněné těstovinami

Jsou výborné s bramborovou kaší.

Aneta Vavrová, Hradec Králové

Za pár korun /08.01.16
Zadělávané  kedlubny

Zadělávané kedlubny

Jsou výborné s novými bramborami.

Petra Kubátová, Šumperk

Za pár korun /09.04.17
Tvarohové koláčky

Tvarohové koláčky

Vyber si bylinky, které máš rád.

Hana Šťastná, Olomouc

Za pár korun /21.03.16
Ryba zapečená v salátu z brambor

Ryba zapečená v salátu z brambor

Dej si štědrovečerní večeři i jindy – a jinak.

Lucie Blahová, Slavičín

Za pár korun /31.05.14
Zapečená vanička se sýrem

Zapečená vanička se sýrem

Maso ve spojení se sýrem je dokonalé.

Jan Lapeš, Kutná Hora

Za pár korun /22.11.13
 

Nejnovější

Špenátové mističky

Špenátové mističky

Martina Hrubá, Kutná Hora
Škola vaření /23.04.19
Kuře na smetanové zelenině

Kuře na smetanové zelenině

Iva Trhoňová, Mouchnice

Za pár korun /17.04.19
Kuřecí rolky s pyré

Kuřecí rolky s pyré

Romana Rubášová, Klatovy

Škola vaření /17.04.19
Vaječné bábovičky

Vaječné bábovičky

Podle receptu

Romany Zelinkové z Rychnova nad Kněžnou

Vaříme express /17.04.19
Králík v marinádě

Králík v marinádě

Radka Vobecká, Roudnice

Všehochuť /17.04.19
Motýlci k nakousnutí

Motýlci k nakousnutí

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /17.04.19
Jehněčí kotlík

Jehněčí kotlík

Nedá ti moc práce

Patrik Hron, Chodov

Škola vaření /16.04.19
Jehněčí na bílém víně

Jehněčí na bílém víně

Veronika Poláčková, Mýto

Škola vaření /16.04.19
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD03_Velikonoce_Nocode

Velikonoce

Velikonoce jsou svátky jara, obrození a probouzející se přírody. Vše začíná růst i vonět a každý najednou cítí přísun nové energie. Aby nám vydržela co nejdéle, je ideální si dopřát něco dobrého k snědku. Co takhle linecké cukroví, králičí stehýnka nebo salátek s jatýrky? Ať už si dopřejete cokoliv, hlavně vám přejeme krásné prožití svátků!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama