Reklama
Žampionové palačinky
Fotogalerie:

Žampionové palačinky

Jan Strouhal

Česká Třebová
Nasladko je nemusím, ale slané mi chutnají.
Jan Strouhal, Česká Třebová

Ingredience

  • 3 vejce
  • 380 ml mléko
  • 250 g mouka hladká
  • špetka sůl
  • dle chuti petrželka
  • dle chuti pažitka
  • dle potřeby olej na smažení
  • 500 g žampiony
  • 1 cibule
  • 2 lžíce máslo
  • sůl a pepř podle chuti
  • 100 g parmazán strouhaný
  • petrželka na ozdobu

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

90 Kč

Postup přípravy

  1. Vejce rozšleháme s mlékem, postupně přidáme hladkou mouku, sůl a najemno posekané bylinky.
  2. Řídké těsto necháme chvíli stát. Zatím připravíme žampionovou náplň.
  3. Houby oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Cibuli nakrájíme nadrobno. Na másle osmahneme houby i cibuli a obojí opékáme asi 10 minut. Nakonec houby ochutíme solí a pepřem.
  4. Na oleji smažíme palačinky, které plníme houbovou směsí. Palačinky stočíme a posypeme dle chuti strouhaným parmazánem. Ozdobíme kousky čerstvé petrželky.
     
    TIP: Do houbové náplně můžeš přidat také trochu mraženého hrášku, stačí jej pouze krátce podusit.

Pošli recept! 10/2011 (6.9.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout
Share on Myspace

Další z rubriky

Salát s vaječnou rolkou

Salát s vaječnou rolkou

Kousky omelety salát oživí.  Iva Císařová, Hradec Králové 
Za pár korun /06.03.12
Chřestové rizoto

Chřestové rizoto

Ještě lepší bude, když dlouhozrnnou rýži nahradíš speciální rýží arborio, která ...

Za pár korun /07.06.13
Buřty v kečupu

Buřty v kečupu

Pochoutku z buřtů jsem poprvé ochutnala na návštěvě u kamarádky. Tehdy to ...
Za pár korun /05.01.09
Buchta s mákem a jablky

Buchta s mákem a jablky

Je příjemně šťavnatý a dlouho vydrží.

Ivana Černá, Praha 

Za pár korun /19.06.16
Kapustové a zelné závitky

Kapustové a zelné závitky

Je to poměrně vydatné jídlo.

Tereza Šrámková, Brno

Za pár korun /26.07.15
Rizoto s hráškem a pikantní klobásou

Rizoto s hráškem a pikantní klobásou

Jednoduchý, levný, rychlý a výborný pokrm z rýže, hrášku a pikantní klobásy.

Pavel ...

Za pár korun /25.04.13
 

Nejnovější

Preclíky

Preclíky

Manžel je miluje, tak mu je peču pro radost. Kateřina Crhová, Litoměřice
Škola vaření /23.05.17
Salát z rybích pepřenek

Salát z rybích pepřenek

Rychlá příprava, skvělá chuť.

Marie Ospalíková, Kroměříž

Vaříme express /23.05.17
Salát s fenyklem a krevetami

Salát s fenyklem a krevetami

Ti, kteří nemají rádi mořské plody, mohou krevety vyměnit za orestované kuřecí maso.

...
Zdravě a chutně /23.05.17
Brokolicová omeleta

Brokolicová omeleta

Rychlá a zdravá večeře.

Jana Váňová, Kopřivnice

Zdravě a chutně /23.05.17
Crēme brûlée

Crēme brûlée

Dezert, který jsme si oblíbili.

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /23.05.17
Třešňová polévka z ptáčnic

Třešňová polévka z ptáčnic

Plané třešně rostou skoro všude.

Božena Kolářová, Pouště

Za pár korun /22.05.17
Koláč s rebarborou a jahodami

Koláč s rebarborou a jahodami

Moučník, který nikdy nezklame.

Renata Slavíčková, Velké Popovice

Škola vaření /22.05.17
Chalupářská játra

Chalupářská játra

Výborná jsou s jakýmikoliv bylinkami, ale tymián mám nejraději.

Hana Šátralová, ...

Vaříme express /22.05.17
Mrkvovo-sýrové karbanátky

Mrkvovo-sýrové karbanátky

Jako příloha se hodí bramborová kaše. Někdy je jíme studené s chlebem.

Pavlína ...

Vaříme express /22.05.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special1706

Jahody a letní ovoce

Začátek léta je mým nejoblíbenějším obdobím. Ráno mě z postele vytáhne zpěv ptáků..

více
poslirecept_extra_small1701

Bez lepku

Jak kdysi někdo moudrý řekl, nežijeme proto, abychom jedli, ale jíme proto, abychom žili.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama