Ingredience
- 3 vejce
- 380 ml mléko
- 250 g mouka hladká
- špetka sůl
- dle chuti petrželka
- dle chuti pažitka
- dle potřeby olej na smažení
- 500 g žampiony
- 1 cibule
- 2 lžíce máslo
- sůl a pepř podle chuti
- 100 g parmazán strouhaný
- petrželka na ozdobu
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Vejce rozšleháme s mlékem, postupně přidáme hladkou mouku, sůl a najemno posekané bylinky.
-
Řídké těsto necháme chvíli stát. Zatím připravíme žampionovou náplň.
-
Houby oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Cibuli nakrájíme nadrobno. Na másle osmahneme houby i cibuli a obojí opékáme asi 10 minut. Nakonec houby ochutíme solí a pepřem.
-
Na oleji smažíme palačinky, které plníme houbovou směsí. Palačinky stočíme a posypeme dle chuti strouhaným parmazánem. Ozdobíme kousky čerstvé petrželky.