Reklama
Žampionové palačinky
Fotogalerie:

Žampionové palačinky

Jan Strouhal

Česká Třebová
Nasladko je nemusím, ale slané mi chutnají.
Jan Strouhal, Česká Třebová

Ingredience

  • 3 vejce
  • 380 ml mléko
  • 250 g mouka hladká
  • špetka sůl
  • dle chuti petrželka
  • dle chuti pažitka
  • dle potřeby olej na smažení
  • 500 g žampiony
  • 1 cibule
  • 2 lžíce máslo
  • sůl a pepř podle chuti
  • 100 g parmazán strouhaný
  • petrželka na ozdobu

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

90 Kč

Postup přípravy

  1. Vejce rozšleháme s mlékem, postupně přidáme hladkou mouku, sůl a najemno posekané bylinky.
  2. Řídké těsto necháme chvíli stát. Zatím připravíme žampionovou náplň.
  3. Houby oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Cibuli nakrájíme nadrobno. Na másle osmahneme houby i cibuli a obojí opékáme asi 10 minut. Nakonec houby ochutíme solí a pepřem.
  4. Na oleji smažíme palačinky, které plníme houbovou směsí. Palačinky stočíme a posypeme dle chuti strouhaným parmazánem. Ozdobíme kousky čerstvé petrželky.
     
    TIP: Do houbové náplně můžeš přidat také trochu mraženého hrášku, stačí jej pouze krátce podusit.

Pošli recept! 10/2011 (6.9.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Jogurtové langoše

Jogurtové langoše

Lída Holubová, Pelhřimov
Za pár korun /25.05.18
Zapečený chřest

Zapečený chřest

Andrea Janáková, Polička

Za pár korun /22.04.18
Rýžové suflé s brokolicí

Rýžové suflé s brokolicí

Rýžové mlsání nejen za tepla, ale i studena.

Veronika Marková, Český Těšín

Za pár korun /25.06.13
Plněné žampiony

Plněné žampiony

Chutnají i studené.

Veronika Poláčková, Mýto

Za pár korun /07.05.16
Omáčka ze srdíček

Omáčka ze srdíček

Kuřecí srdíčka nám moc chutnají.

Lucie Ožanová, Havířov

Za pár korun /07.09.12
Květákové rizoto s mletým masem

Květákové rizoto s mletým masem

Takto připravené rizoto jistě neznáš.

Božena Kolářová, Pouště

Za pár korun /13.07.15
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu