Reklama
Zamilované brambory
Fotogalerie:

Zamilované brambory

Eva Fišerová

Ústí nad Labem
Vyzkoušej moje s láskou zapékané brambory!
Eva Fišerová, Ústí nad Labem

Ingredience

  • 1 kg brambory
  • 200 g šunka
  • 1 cibule
  • 2 vejce
  • 150 g sýr plátkový
  • mléko
  • olej na smažení
  • sůl
  • pepř
  • majoránka
  • rajčata
  • okurka
  • tuk na vymazání formy

Doba přípravy

Počet porcí

3

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. Brambory oloupeme a uva­říme. Potom je nakrájíme na kostičky. Stejně po­krájíme i šunku a cibulku.
  2. Nakrájenou cibulku zpěníme na oleji. Smícháme brambory a šunku se zpěněnou cibulkou. Vejce rozšleháme v troše mléka a přilijeme k bramborám se šunkou. Dochutíme solí‚ pepřem a majoránkou.
  3. Směs poklademe na tukem vy­mazaný plech a navrch z­dobíme srdíčky vykrojenými z tvrdého sýra. Po zapečení můžeme doplnit srdíčky z raj­­čat a okurky. Podáváme s ke­čupem, tatarskou omáčkou nebo hořčicí.

Pošli recept! 2/2009 (14.1.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout
Share on Myspace

Další z rubriky

Bramborový salát s houbičkami a koprovou zálivkou

Bramborový salát s houbičkami a koprovou zálivkou

Salát podáváme z řízkem, steakem nebo jen tak samotný. Svetlana Kravchenko, ...
Za pár korun /30.06.12
Cibulový koláč

Cibulový koláč

Jí se teplý i studený.

Dalibor Marounek, Roudnice nad Labem

Za pár korun /26.10.16
Sýrová roláda

Sýrová roláda

Výborná roláda,která nemusí být jen na oslavy,ale i na všední den.

Lenka Doležalová,...

Za pár korun /03.03.12
Kapustové karbanátky

Kapustové karbanátky

Karbanátky z mletého masa připravuji docela ráda a často, a tak jsem si ...
Za pár korun /08.01.09
Omeleta  se špenátem

Omeleta se špenátem

Je to pochoutka, ale i pastva pro oči.
Dana Martínková, Praha
Za pár korun /09.11.08
Letní jednohubky z grilovaných papriček

Letní jednohubky z grilovaných papriček

Jednoduché voňavé občerstvení pro večery strávené u grilu.
Lucie Strakošová, ...
Za pár korun /09.11.09
 

Nejnovější

Cukeťák se sýrem

Cukeťák se sýrem

Můžeš použít pikantnější klobásu. Jana Remková, Orlová-Lutyně
Za pár korun /19.08.17
Labužnické dipy

Labužnické dipy

K osmaženým tortillám jsou dipy vždy jasnou volbou.

Hana Vinklerová, Rokycany

Zdravě a chutně /19.08.17
Quiche s mletým masem

Quiche s mletým masem

Skvělý oběd, který se dá jíst jak teplý, tak studený.

Iva Procházková, Plzeň

...
Všehochuť /19.08.17
Keftedakia (masové kuličky)

Keftedakia (masové kuličky)

Tradiční řecký pokrm připravuji z jehněčího.

Iveta Sýkorová, Rokycany

Všehochuť /19.08.17
Kuřecí prsíčka s nivou v bramborovém těstíčku

Kuřecí prsíčka s nivou v bramborovém těstíčku

Podáváme jen se zeleninou a domácí tatarskou omáčkou nebo kečupem.

Petra ...

Všehochuť /19.08.17
Křidýlka v pikantní medové marinádě

Křidýlka v pikantní medové marinádě

Medový nálev můžeš použít i jako marinádu na kuřecí stehýnka nebo prsíčka.

...
Všehochuť /19.08.17
Chatařský špíz

Chatařský špíz

Jako příloha jsou vhodné brambory upravené na libovolný způsob.

Pavel Štrougal, ...

Všehochuť /19.08.17
Malinový koláč

Malinový koláč

Maliny jsou v koláči úžasné, ale nejsou jediným možným ovocem.

Lucie Valinová,...

Sladký život /19.08.17
Noky od mé maminky

Noky od mé maminky

Pokaždé byly skvělé teplé k obědu i studené ke svačině.

Radim Nový, Jáchymov

...
Škola vaření /18.08.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special_1708_smal

Prázdninová kuchařka

Letní prázdniny jsou nejhektičtějším obdobím v roce. Cesty, návštěvy a výlety jsou na denním pořádku..

více
pr_speciallretro

Extra speciál Retro kuchařka

Vědci potvrdili, že většina vzpomínek je spojená s nějakou vůní. Zkus zavřít oči a zavzpomínej na babiččinu kuchyni. Co se ti vybaví?

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama