Můžeš je plnit také ořechovou nádivkou.
Libuše Hlaváčová, Brno
Ingredience
- 1 hera
- 200ml zakysaná smetana
- 450g hladká mouka
- špetka sůl
- 100g mák a trocha povidel
- 1 skořicový cukr
- 1 vanilkový cukr
- trochu cukr moučka na obalení
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Z hery‚ zakysané smetany‚ mouky a špetky soli vypracujeme těsto. Rozválíme je na placku a rádýlkem rozdělíme na osminky. Tvoříme šátečky a plníme nádivkou.
-
Mletý mák zalijeme horkým mlékem‚ přidáme skořicový cukr a povidla. Nádivka musí být hustá, aby nevytekla.
-
Pečeme ve středně teplé troubě do zrůžovění. Teplé šátečky hned obalujeme ve směsi cukrů.