Reklama
Zakysané rohlíčky
Fotogalerie:

Zakysané rohlíčky

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha

Můžeš je plnit také ořechovou nádivkou. 

Libuše Hlaváčová, Brno 

Ingredience

  • 1 hera
  • 200ml zakysaná smetana
  • 450g hladká mouka
  • špetka sůl
  • 100g mák a trocha povidel
  • 1 skořicový cukr
  • 1 vanilkový cukr
  • trochu cukr moučka na obalení

Doba přípravy

90 minut

Počet porcí

32

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Z hery‚ zakysané smetany‚ mouky a špetky soli vypracujeme těsto. Rozválíme je na placku a rádýlkem rozdělíme na osminky. Tvoříme šátečky a plníme nádivkou. 

  2. Mletý mák zalijeme horkým mlékem‚ přidáme skořicový cukr a povidla. Nádivka musí být hustá, aby nevytekla. 

  3. Pečeme ve středně teplé troubě do zrůžovění. Teplé šátečky hned obalujeme ve směsi cukrů. 

Pošli recept! 12/2011 (8.11.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Kynutý bramborák

Kynutý bramborák

Tenhle recept mám od babičky ze Slovenska. Martina Jiroutová, Domažlice
Za pár korun /16.02.16
Bramborový koláč s rozmarýnem

Bramborový koláč s rozmarýnem

Bramborový koláč s chutí rozmarýnu a česneku podáváme k nejrůznějším masům, ale i ...

Za pár korun /18.03.12
Bramborák se zelím a masem

Bramborák se zelím a masem

Zasytí tě a jistě si i skvěle pochutnáš.
Dana Dlouhá, Frýdlant
Za pár korun /15.01.10
Ořechové jidášky

Ořechové jidášky

Peču je vždycky na Zelený čtvrtek.
Ivana Bartušková, Luka nad Jihlavou
Za pár korun /01.08.11
Milánské špagety

Milánské špagety

Tento recept mám od tchýně a je výborný teplý i studený.

Radka Knapová, Jičín

Za pár korun /11.07.13
Kynuté chuťovky z batátů

Kynuté chuťovky z batátů

Batáty jsou sladké brambory, které koupíš např. v Kauflandu.

Libuše Choutková, ...

Za pár korun /28.04.15
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu