Reklama
Zadělávané dršťky s pórkem
Fotogalerie:

Zadělávané dršťky s pórkem

Květa Kroupová

Praha

Kdo má dršťky rád, pošmákne si.

Květa Kroupová, Praha

Ingredience

  • trocha sádla
  • 1 cibule
  • 50 g špek
  • 400 g předvařené dršťky
  • trocha soli
  • trocha mleté papriky
  • 4 stroužky česnek
  • trocha majoránky, pepře a drceného kmínu
  • 1 pórek
  • trocha hladké mouky
  • pár kapek sójové omáčky

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. Na sádle zpěníme pokrájenou cibuli a špek. Přidáme dršťky, osolíme, posypeme mletou paprikou a dusíme při mírném podlévání doměkka. 

  2. Pak přidáme utřený česnek, majoránku, pepř a kmín. Pórek nakrájíme na tenká kolečka a přidáme k masu. Společně podusíme a zahustíme hladkou moukou rozmíchanou ve vodě. Dochutíme pár kapkami sójové omáčky.

Pošli recept! 3/2014 (10.2.2014)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Cuketové balíčky

Cuketové balíčky

Dobrý tip jak na předkrm, tak na večeři, podáváme s jogurtovým dipem. Andrea ...
Za pár korun /17.06.17
Sýrové rohlíčky

Sýrové rohlíčky

Je jich hodně, ale hned se po nich zapráší.
Zuzana Dudová, Český Těšín
Za pár korun /28.02.10
Dýňová čalamáda

Dýňová čalamáda

Marta Kačíková, Strakonice

Za pár korun /27.10.19
Pikantní nudličky se zeleninou

Pikantní nudličky se zeleninou

Můžeš je ozdobit i nějakými bylinkami.

Lenka Kubíková, Plzeň

Za pár korun /25.07.16
Okurková omáčka

Okurková omáčka

Super večeře, když spěchám a rodina chce něco teplého.

Irena Poláková, Praha

Za pár korun /19.08.16
Kuře v jogurtu

Kuře v jogurtu

Nejlepší přílohou jsou vařené nebo pečené brambory. Mohou být ...

Za pár korun /01.08.16
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu