Kdo má dršťky rád, pošmákne si.
Květa Kroupová, Praha
Ingredience
- trocha sádla
- 1 cibule
- 50 g špek
- 400 g předvařené dršťky
- trocha soli
- trocha mleté papriky
- 4 stroužky česnek
- trocha majoránky, pepře a drceného kmínu
- 1 pórek
- trocha hladké mouky
- pár kapek sójové omáčky
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Na sádle zpěníme pokrájenou cibuli a špek. Přidáme dršťky, osolíme, posypeme mletou paprikou a dusíme při mírném podlévání doměkka.
-
Pak přidáme utřený česnek, majoránku, pepř a kmín. Pórek nakrájíme na tenká kolečka a přidáme k masu. Společně podusíme a zahustíme hladkou moukou rozmíchanou ve vodě. Dochutíme pár kapkami sójové omáčky.