Jednoduchý vegetariánský pokrm. Pro milovníky masa přidáme kolečka pikantní klobásy.
Vlaďka Miláčková, Praha
Ingredience
- 1 kg brambor
- podle potřeby sůl
- 1/2 menšího lilku
- 1/2 středně velké cukety
- 1/2 menší dýně hokkaido
- podle potřeby olivový olej
- podle chuti koření na grilovanou zeleninu
- 2 snítky rozmarýnu
- 2 snítky jarní cibulky
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Brambory omyjeme a uvaříme ve slupce v dosti osolené vodě doměkka. Slijeme, oloupeme a rozkrájíme na větší kousky.
-
Zeleninu omyjeme, lilek a cuketu rozkrojíme na větší dílky. Z dýně vydlabeme lžící semínka a pokrájíme na kostky. Pekáček vyložíme pečicím papírem, poklademe zeleninou, okořeníme a pokapeme trochou olivového oleje. Přikryjeme alobalem a dáme péct do trouby asi na 35–45 minut při 200 °C. Ke konci pečení alobal sejmeme. Upečenou zeleninu pokrájíme na menší kousky.
-
V pánvi rozehřejeme asi 6 lžic olivového oleje a opečeme na něm brambory současně se snítkami rozmarýnu dozlatova. Poté snítky vyndáme a vmícháme pečenou zeleninu. Ozdobíme pokrájenou jarní cibulkou. Podáváme samotné nebo s chlebem.