Reklama
Vepřové srdce na slanině
Fotogalerie:

Vepřové srdce na slanině

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha
Nedám dopustit na klasickou českou kuchyni. Máme rádi vepřovou se zelím, svíčkovou i staročeské buchty. Říká se, že české pokrmy jsou příliš vydatné, těžko stravitelné a časově náročné, ale já si to nemyslím. Jíme tato časem prověřená jídla už mnoho let a žádná supernadváha nebo závažné zdravotní problémy nás neohrožují. A stále nám chutná.
Liběna Stachová, Svitavy

Ingredience

  • kmín
  • slanina anglická
  • bobkový list
  • cibule

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. krok1
    Do hrnce s vařící vodou vložíme očištěné srdce, cibuli, pepř, bobkový list a osolíme. Vaříme doměkka. Měkké vychladlé srdce pokrájíme na plátky, které dobře obalíme v mouce.
  2. krok2
    Na pánvi rozškvaříme na kostičky nakrájenou slaninu, lžíci oleje nebo másla a cibulku do růžova opečeme.
  3. krok3
    Potom do pánve přidáme pomoučené plátky srdce a dusíme je za stálého podlévání vývarem ze srdce zhruba 15 minut. Ochutíme je pepřem a trochou kmínu. Hotové maso podáváme nejlépe s rýží nebo bramborovou kaší.

Pošli recept! 11/2007 (17.10.2007)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Vejce v županu

Vejce v županu

Všem moc chutnají, jíme je teplé i studené po celý den. Jsou vhodné ...
Za pár korun /19.07.10
Křehké masíčko à la barbecue

Křehké masíčko à la barbecue

Lepší jsou šťavnatější stehýnka.

Martina Antalová, Odolena Voda

Za pár korun /15.08.17
Sekaná se syrovou okurkou

Sekaná se syrovou okurkou

Sekanou moji jedlíci opravdu milují, a tak ji připravuji docela často. Jednou jsem si ale ...
Za pár korun /06.10.08
Klasická rychlovka - šunkofleky

Klasická rychlovka - šunkofleky

Nemám nic proti vaření podle nových receptů, ale někdy prostě raději sáhnu po ...
Za pár korun /01.09.08
Kuřecí překvapení

Kuřecí překvapení

Jsou moc dobrá třeba s grilovanou zeleninou.

Jana Králíčková, Návsí

Za pár korun /23.02.15
Pekáček s uzeninou s brokolicí

Pekáček s uzeninou s brokolicí

Zdravá zelenina by neměla chybět v žádném pokrmu. A zapečená je ještě lepší!

...
Za pár korun /16.06.17
 

Nejnovější

Borůvkový koktejl

Borůvkový koktejl

Pavla Svobodová, Opava
Vaříme express /03.07.18
Sendviče s opečenou šunkou

Sendviče s opečenou šunkou

Na piknik nebo svačinku

Podle receptu Marie Krejčové z Brna

Vaříme express /03.07.18
Hovězí roláda s noky

Hovězí roláda s noky

Iva Papežová, Teplice

Všehochuť /03.07.18
Palačinky se špenátem

Palačinky se špenátem

Renata Slavíčková, Velké Popovice

Všehochuť /03.07.18
Prosciutto & fungi pizza

Prosciutto & fungi pizza

Kateřina Gajová, Brno

Všehochuť /03.07.18
Kuličky s koprem

Kuličky s koprem

Lenka Malá, Chomutov

Všehochuť /03.07.18
Zapečené houby se sýrem

Zapečené houby se sýrem

Hana Bílá, České Budějovice

Za pár korun /02.07.18
Krůtí s brusinkami

Krůtí s brusinkami

Jindřich Růžička, Praha

Za pár korun /02.07.18
Sýrové papriky

Sýrové papriky

Jde to i bez masa

Karolína Němečková, Praha

Vaříme express /02.07.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
letni_rychlovky

Letní rychlovky

Červen je prostě a jednoduše báječný měsíc. Léto je na samém začátku a ze všeho sálá optimismus. Příroda nám ze sebe dává to nejlepší a my máme potřebu její dary hltat plnými doušky. Ani se nám nechce trávit čas uvnitř domu. Co dávají v televizi, nás nezajímá... Jen chceme sedět venku, kochat se okolím a k tomu zakusovat něco dobrého, ale na přípravu časově nenáročného.

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama