Reklama
Vepřové na pórku s bramboráčky
Fotogalerie:

Vepřové na pórku s bramboráčky

Marie Fejklová
Marie Fejklová
Týn nad Vltavou

Jednoduché jídlo, na kterém si každý pochutná.

Marie Fejklová, Týn nad Vltavou

Ingredience

  • 400 g vepřová plec
  • 80 g pórek
  • dle chuti směs koření bylinkové máslo
  • 6-8 ks brambory
  • 4- 6 lžic hladká mouka
  • 3 stroužky česnek
  • 1 vejce
  • mléko
  • dle chuti majoránka, pepř, sůl

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. Maso nakrájíme na kostky a zprudka osmažíme ze všech stran na oleji. Okořeníme, případně dosolíme (pokud koření neobsahuje sůl) a podlijeme šálkem vody. Až se začne vařit, přisypeme nadrobno nakrájený pórek a zmírníme teplotu. V případě potřeby můžeme vodu dolévat. Přiklopené necháme dusit asi 90 minut.

  2. Brambory oškrábeme a polovinu nastrouháme najemno, polovinu na hrubo. Vymačkáme vodu a slijeme do misky. Uschováme na pozdější zahuštění omáčky k masu. Přelejeme trochou mléka, aby brambory nehnědly. Osolíme, okořeníme, přidáme česnek, vejce a mouku. Dobře promícháme, vznikne středně husté těsto. Půl hodiny před dokončením masa rozpálíme v silnostěnné nádobě větší množství oleje. Menší bramboráky smažíme dozlatova a křupava. Odkládáme na talíř s papírovými utěrkami, aby se odsál přebytečný tuk.
  3. Když je maso hotové, zahustíme ho škrobem z brambor. Tekutinu z brambor je nutno vylít a škrob naředit trochou vody. Krátce povaříme a můžeme servírovat. Spestřit můžeme nakrájenou čersvou paprikou a rajčetem.

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Barevná kapsa se zeleninou

Barevná kapsa se zeleninou

Zeleninová náplň je krásně barevná. Ivana Černá, Praha
Za pár korun /12.03.15
Smažený jazyk s bramborovým salátem

Smažený jazyk s bramborovým salátem

Je to lahůdka, která chutná teplá i studená. A s bramborovým salátem ...
Za pár korun /05.09.12
Lupínkový koláč

Lupínkový koláč

Večeře ‚‚co dům dá‘‘.

Květa Kroupová, Praha

Za pár korun /30.04.16
Trufado

Trufado

Nejchutnější jsou v této směsi pokrájená masitá rajčata, která mají více dužiny.

...
Za pár korun /01.10.16
Brokolicové muffiny

Brokolicové muffiny

Podáváme je jako předkrm nebo s kaší jako hlavní chod.

Dana Fedorová, Žulová

Za pár korun /27.09.15
Dršťková se slaninou

Dršťková se slaninou

Nejlepší je s čerstvou majoránkou.

Petr Láska, Chomutov

Za pár korun /17.01.16
 

Nejnovější

Zapečené rolky z kotlety

Zapečené rolky z kotlety

Iveta Bílková, Kroměříž
Škola vaření /23.02.18
Krkovička s pikantní krustou

Krkovička s pikantní krustou

Dana Koutecká, Modřany

Všehochuť /23.02.18
Kuře à la bažant

Kuře à la bažant

Markéta Kyselová, Praha

Všehochuť /23.02.18
Mandlová kuřecí roláda

Mandlová kuřecí roláda

Alena Trousilová, Veltrusy

Všehochuť /23.02.18
Vepřová roláda na středomořský způsob

Vepřová roláda na středomořský způsob

Upečeno podle receptu

Barbory Slané z Prahy

Všehochuť /23.02.18
Rozinková rýže po indicku

Rozinková rýže po indicku

Uvařeno podle receptu

Karolíny Oujezdské z Opavy

Všehochuť /23.02.18
Králík na pivě

Králík na pivě

Marcela Rompotlová, Proseč

Všehochuť /23.02.18
Lahodná telecí plec na kmínu

Lahodná telecí plec na kmínu

Otto Plášek, Brno

Škola vaření /22.02.18
Telecí plec se zeleninou

Telecí plec se zeleninou

Klára Flenerová, Beroun

Škola vaření /22.02.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
special

Levné dobroty

Znáte rčení „za málo peněz hodně muziky“? Tato věta se pro mě po Vánocích stává kuchařskou mantrou. V lednu mi vždy připadá, že si moje fantazie vzala dovolenou a účet si fouká bolístky.

více
PosliRecept_extraspecial1712_copy

Pošli recept extra speciál Cukroví

Každý rok po svátcích se dušuji, že příští Vánoce pečení cukroví omezím na minimum. ‚‚Dva tři druhy a dost,‘‘...

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama