Reklama
Vepřové na pórku s bramboráčky
Fotogalerie:

Vepřové na pórku s bramboráčky

Marie Fejklová
Marie Fejklová
Týn nad Vltavou

Jednoduché jídlo, na kterém si každý pochutná.

Marie Fejklová, Týn nad Vltavou

Ingredience

  • 400 g vepřová plec
  • 80 g pórek
  • dle chuti směs koření bylinkové máslo
  • 6-8 ks brambory
  • 4- 6 lžic hladká mouka
  • 3 stroužky česnek
  • 1 vejce
  • mléko
  • dle chuti majoránka, pepř, sůl

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. Maso nakrájíme na kostky a zprudka osmažíme ze všech stran na oleji. Okořeníme, případně dosolíme (pokud koření neobsahuje sůl) a podlijeme šálkem vody. Až se začne vařit, přisypeme nadrobno nakrájený pórek a zmírníme teplotu. V případě potřeby můžeme vodu dolévat. Přiklopené necháme dusit asi 90 minut.

  2. Brambory oškrábeme a polovinu nastrouháme najemno, polovinu na hrubo. Vymačkáme vodu a slijeme do misky. Uschováme na pozdější zahuštění omáčky k masu. Přelejeme trochou mléka, aby brambory nehnědly. Osolíme, okořeníme, přidáme česnek, vejce a mouku. Dobře promícháme, vznikne středně husté těsto. Půl hodiny před dokončením masa rozpálíme v silnostěnné nádobě větší množství oleje. Menší bramboráky smažíme dozlatova a křupava. Odkládáme na talíř s papírovými utěrkami, aby se odsál přebytečný tuk.
  3. Když je maso hotové, zahustíme ho škrobem z brambor. Tekutinu z brambor je nutno vylít a škrob naředit trochou vody. Krátce povaříme a můžeme servírovat. Spestřit můžeme nakrájenou čersvou paprikou a rajčetem.

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Kuře v jogurtu

Kuře v jogurtu

Nejlepší přílohou jsou vařené nebo pečené brambory. Mohou být ...
Za pár korun /01.08.16
Slané spirálky s tajemstvím

Slané spirálky s tajemstvím

Není to tak složité, jak to na první pohled vypadá.

Blažena Bolková, Horní ...

Za pár korun /17.03.15
Cikánské řízečky

Cikánské řízečky

Výborný a levný oběd.

Lenka Petrusová, Pardubice

Za pár korun /31.07.13
Pikantní  bílé fazole

Pikantní bílé fazole

Fazole jsou trochu ostřejší, proto nejsou moc vhodné pro děti.
Jarmila Boříková,
...
Za pár korun /16.12.10
Snadný dortíček se želatinou

Snadný dortíček se želatinou

Po ztuhnutí jej zdobím čerstvou mátou.

Kristýna Ambrožová, Třinec

Za pár korun /16.07.16
Sekaná s celerem

Sekaná s celerem

Odlehčenou verzi sekané si možná oblíbíte.
Linda Machalová, Praha
...
Za pár korun /10.09.10
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Konečně je to tady. Jaro se hlásí o pozornost a jak lépe ho mezi námi přivítat než pořádnou hostinou? Pozvi svou rodinu i známé k bohatě prostřenému stolu a vychutnej si atmosféru Velikonoc ve veselé náladě. Provoň si domov známou vůní mazance nebo pečínky a vykouzli úsměv něčím dobrým na zub všem blízkým i náhodným návštěvám.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Užij si svátky bez stresu!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama