Reklama
Vepřové na pórku s bramboráčky
Fotogalerie:

Vepřové na pórku s bramboráčky

Marie Fejklová
Marie Fejklová
Týn nad Vltavou

Jednoduché jídlo, na kterém si každý pochutná.

Marie Fejklová, Týn nad Vltavou

Ingredience

  • 400 g vepřová plec
  • 80 g pórek
  • dle chuti směs koření bylinkové máslo
  • 6-8 ks brambory
  • 4- 6 lžic hladká mouka
  • 3 stroužky česnek
  • 1 vejce
  • mléko
  • dle chuti majoránka, pepř, sůl

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. Maso nakrájíme na kostky a zprudka osmažíme ze všech stran na oleji. Okořeníme, případně dosolíme (pokud koření neobsahuje sůl) a podlijeme šálkem vody. Až se začne vařit, přisypeme nadrobno nakrájený pórek a zmírníme teplotu. V případě potřeby můžeme vodu dolévat. Přiklopené necháme dusit asi 90 minut.

  2. Brambory oškrábeme a polovinu nastrouháme najemno, polovinu na hrubo. Vymačkáme vodu a slijeme do misky. Uschováme na pozdější zahuštění omáčky k masu. Přelejeme trochou mléka, aby brambory nehnědly. Osolíme, okořeníme, přidáme česnek, vejce a mouku. Dobře promícháme, vznikne středně husté těsto. Půl hodiny před dokončením masa rozpálíme v silnostěnné nádobě větší množství oleje. Menší bramboráky smažíme dozlatova a křupava. Odkládáme na talíř s papírovými utěrkami, aby se odsál přebytečný tuk.
  3. Když je maso hotové, zahustíme ho škrobem z brambor. Tekutinu z brambor je nutno vylít a škrob naředit trochou vody. Krátce povaříme a můžeme servírovat. Spestřit můžeme nakrájenou čersvou paprikou a rajčetem.

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Hrášková polévka

Hrášková polévka

Můžeme ji podávat jako sytý hlavní chod. Martina Slámová, Karviná
Za pár korun /23.09.09
Bramborové halušky

Bramborové halušky

Jsou mnohem lepší než  polotovar nebo z prášku.

Květa Šindelářová, ...

Za pár korun /30.04.16
Hříbky s rajčaty a tymiánem

Hříbky s rajčaty a tymiánem

Už se těším, až zase začne houbová sezona.

Božena Kolářová, Pouště

Za pár korun /11.08.15
Kuřecí překvapení v listovém těstě

Kuřecí překvapení v listovém těstě

Výborná víkendová mňamka.

Jana Králíčková, Návsí

Za pár korun /12.08.13
Odpalované noky zapečené se sýrem

Odpalované noky zapečené se sýrem

Můžeš je posypat pažitkou nebo pokrájenou mladou cibulkou.

Alena Rychlá, České ...

Za pár korun /13.05.15
Zapečené špagety

Zapečené špagety

Pro obměnu dej místo eidamu uzený sýr.
Helena Rajsnerová, Královec
Za pár korun /06.12.10
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu