Ingredience
- 1 kg vepřové maso
- 1,5 kg rajčata
- 200 ml bílé víno
- 5 stroužků česnek
- 3 lžíce kečup
- 3 špetky tymiánu
- na dochucení sůl, pepř, cukr, citronová šťáva
- olej
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Rajčata spaříme, oloupeme a dáme do hlubší mísy. K rajčatům přidáme kečup, bílé víno, prolisovaný česnek, tymián, trochu soli a pepře. Tuto směs důkladně rozmixujeme.
-
Vepřové maso si nakrájíme na nudličky, osolíme a opepříme. Orestujeme ho ze všech stran na oleji. Pak ho zalijeme připravenou rajčatovou omáčkou. Přikryté pokličkou dusíme doměkka. Podle potřeby můžeme přidat trochu vody. Nakonec pokrm dochutíme troškou citronové šťávy, cukru, soli a pepře.
Výbornou přílohou jsou rýže, těstoviny či kuskus.