Reklama
Vepřové kotlety na hořčici
Fotogalerie:

Vepřové kotlety na hořčici

Petra Slováčková
Petra Slováčková
Vsetín

Dobré jídlo z masa jednoduché na přípravu.

Petra Slováčková, Vsetín

Ingredience

  • 4 ks vepřové kotlety vykostěné
  • 2 lžíce plnotučná hořčice
  • slunečnicový nebo řepkový olej
  • sůl, pepř
  • polohrubá mouka
  • hladká mouka
  • 5 ks menší rajčata
  • 1/2 ks větší cibule
  • 2 lžíce cukr
  • 2,5 lžíce ocet
  • brambory
  • máslo
  • kmín
  • mražená petrželka

Doba přípravy

Počet porcí

3

Orientační cena

85 Kč

Postup přípravy

  1. Tři porce brambor oškrábeme, umyjeme a nakrájíme do hrnce, zalijeme vodou, osolíme a přidáme trochu kmínu.
  2. Čtyři velká rajčata omyjeme, rozkrájíme na čtvrtiny, které nakrájíme na plátky. Osolíme půllžičkou soli, přidáme 2 lžíce cukru a 2,5 lžíce octa. Do salátu přidáme podle chuti najemno nakrájenou cibuli.

  3. Vepřové kotlety omyjeme pod tekoucí vodou, osušíme papírovou utěrkou. Okraje na několika místech rozřízneme. Maso naklepeme pod mikrotenem a z obou stran osolíme. Obalíme v polohrubé mouce. Dáme na plotnu vařit brambory, rozpálíme olej na pánvi a kotlety smažíme z každé strany nejméně 4 minuty. Odložíme je do mísy nebo do talířku, který přikryjeme.

  4. Výpek zahustíme trochou hladké mouky a jíšku chvilku smažíme. Zaijeme vařící vodou. Tolik, aby to bylo na tři porce, přidáme 2 vrchovaté lžíce plnotučné hořčice. Omáčku podle chuti přisolíme a opepříme. Chvilku povaříme. Kotlety můžeme 1 minutu prohřát v omáčce, ale ne déle, protože by ztvrdly.

  5. Na talíři podáváme s jemně pokrájenou cibulí. Brambory zcedíme, vložíme kousek másla, mraženou petrželku a rozšťoucháme. Tato minutka je dobrá i s rýží nebo jinak upravenými brambory.

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout
Share on Myspace

Další z rubriky

Bramborový salát s řapíkatým celerem

Bramborový salát s řapíkatým celerem

Salát je velmi lahodný a krásně křupavý. Máme jej u nás doma moc rádi. ...
Za pár korun /04.08.14
Špízy z mletého masa

Špízy z mletého masa

Levná grilovaná pochoutka.

Radka Štěpničková, Pardubice

Za pár korun /03.02.14
Vejce v županu

Vejce v županu

Všem moc chutnají, jíme je teplé i studené po celý den. Jsou vhodné ...
Za pár korun /19.07.10
Králík na divoko

Králík na divoko

Jemné králičí maso máme rádi.
Božena Kolářová, Pouště
Za pár korun /02.07.13
Míchaná vajíčka s cuketou

Míchaná vajíčka s cuketou

Ještě na podzim dozrávají na naší zahradě cukety. Proto je přidáváme skoro ...
Za pár korun /16.01.10
Bylinkové karbanátky

Bylinkové karbanátky

A když už je oheň rozdělaný, opeču k nim i slaninku.

Josef Antala, Odolena Voda

Za pár korun /06.08.15
 

Nejnovější

Těstovinová rýže s hermelínem

Těstovinová rýže s hermelínem

Můžeš použít i klasickou rýži. Zdeňka Polanská, Vsetín
Škola vaření /25.04.17
Špagety à la lasagne

Špagety à la lasagne

Mám rád lasagne i špagety, obzvlášť ty boloňské. Podle tohoto receptu můžu ...

Vaříme express /25.04.17
Tortellini a cuketové zelí

Tortellini a cuketové zelí

Je to rychlé a lehké jídlo, vhodné jako letní oběd.

Hana Šátralová, Praha

Vaříme express /25.04.17
Těstoviny s lososem

Těstoviny s lososem

Jemné rybí maso prostě nemá chybu.

Jitka Prošková, Tábor

Vaříme express /25.04.17
Kuřecí rizoto s baby karotkou

Kuřecí rizoto s baby karotkou

Klasika, která nikdy nezklame. Zasytí na oběd i na večeři a navíc je připravená za...

Vaříme express /25.04.17
Cannelloni se špenátem a mozzarellou

Cannelloni se špenátem a mozzarellou

Ve správných těstovinách nesmí chybět zelenina, sýr a koření. Pak je úspěch ...

Všehochuť /25.04.17
Špagety s brokolicovo-smetanovou omáčkou

Špagety s brokolicovo-smetanovou omáčkou

Důkaz, že oběd či večeři lze připravit snadno a rychle.

Pavlína Matějková, ...

Za pár korun /24.04.17
Orlovský grenadýr

Orlovský grenadýr

Naši místní specialitu každý moc chválí.

Jana Remková, Orlová-Lutyně

Za pár korun /24.04.17
Dýňové rizoto se žampiony

Dýňové rizoto se žampiony

Báječný tip pro všechny milovníky rýže.

Romana Kulichová, Praha

Vaříme express /24.04.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special1705

Pečeme s nápadem

Jakmile se lidé dozvědí, že rád(a) a dobře pečeš, hned se spustí lavina žádostí...

více
poslirecept_extra_small1701

Bez lepku

Jak kdysi někdo moudrý řekl, nežijeme proto, abychom jedli, ale jíme proto, abychom žili.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama