Reklama
Reklama
Vepřové kotlety na hořčici
Fotogalerie:

Vepřové kotlety na hořčici

Petra Slováčková
Petra Slováčková
Vsetín

Dobré jídlo z masa jednoduché na přípravu.

Petra Slováčková, Vsetín

Ingredience

  • 4 ks vepřové kotlety vykostěné
  • 2 lžíce plnotučná hořčice
  • slunečnicový nebo řepkový olej
  • sůl, pepř
  • polohrubá mouka
  • hladká mouka
  • 5 ks menší rajčata
  • 1/2 ks větší cibule
  • 2 lžíce cukr
  • 2,5 lžíce ocet
  • brambory
  • máslo
  • kmín
  • mražená petrželka

Doba přípravy

Počet porcí

3

Orientační cena

85 Kč

Postup přípravy

  1. Tři porce brambor oškrábeme, umyjeme a nakrájíme do hrnce, zalijeme vodou, osolíme a přidáme trochu kmínu.
  2. Čtyři velká rajčata omyjeme, rozkrájíme na čtvrtiny, které nakrájíme na plátky. Osolíme půllžičkou soli, přidáme 2 lžíce cukru a 2,5 lžíce octa. Do salátu přidáme podle chuti najemno nakrájenou cibuli.

  3. Vepřové kotlety omyjeme pod tekoucí vodou, osušíme papírovou utěrkou. Okraje na několika místech rozřízneme. Maso naklepeme pod mikrotenem a z obou stran osolíme. Obalíme v polohrubé mouce. Dáme na plotnu vařit brambory, rozpálíme olej na pánvi a kotlety smažíme z každé strany nejméně 4 minuty. Odložíme je do mísy nebo do talířku, který přikryjeme.

  4. Výpek zahustíme trochou hladké mouky a jíšku chvilku smažíme. Zaijeme vařící vodou. Tolik, aby to bylo na tři porce, přidáme 2 vrchovaté lžíce plnotučné hořčice. Omáčku podle chuti přisolíme a opepříme. Chvilku povaříme. Kotlety můžeme 1 minutu prohřát v omáčce, ale ne déle, protože by ztvrdly.

  5. Na talíři podáváme s jemně pokrájenou cibulí. Brambory zcedíme, vložíme kousek másla, mraženou petrželku a rozšťoucháme. Tato minutka je dobrá i s rýží nebo jinak upravenými brambory.

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Zapečená cuketa

Zapečená cuketa

Směs na koláč můžeš doplnit podle fantazie – bylinkami, vařeným masem, šunkou či ...
Za pár korun /23.09.16
Čuhajdy

Čuhajdy

Jednoduché ořechové cukroví. 

Lenka Čajková, Velká nad ...

Za pár korun /23.02.12
Fusilli s vepřovými nudličkami

Fusilli s vepřovými nudličkami

Oblíbená vřetýnka připravuji nejraději s touto omáčkou.

Miroslava Krátká, ...

Za pár korun /27.04.17
Musaka

Musaka

Pokrm pocházející z Bulharska.
Jan Volena, Staňkov
Za pár korun /08.09.11
Moravská kapusta

Moravská kapusta

Tak tahle děláme kapustu u nás. 

Dana Černá, Čachovice

Za pár korun /28.02.12
Vaječná  tlačenka

Vaječná tlačenka

Podávám ji buď samotnou jako předkrm, nebo ji rozložím na plátky veky, ...

Za pár korun /25.03.14
 

Nejnovější

Kuře na smetanové zelenině

Kuře na smetanové zelenině

Iva Trhoňová, Mouchnice
Za pár korun /17.04.19
Kuřecí rolky s pyré

Kuřecí rolky s pyré

Romana Rubášová, Klatovy

Škola vaření /17.04.19
Vaječné bábovičky

Vaječné bábovičky

Podle receptu

Romany Zelinkové z Rychnova nad Kněžnou

Vaříme express /17.04.19
Králík v marinádě

Králík v marinádě

Radka Vobecká, Roudnice

Všehochuť /17.04.19
Motýlci k nakousnutí

Motýlci k nakousnutí

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /17.04.19
Jehněčí kotlík

Jehněčí kotlík

Nedá ti moc práce

Patrik Hron, Chodov

Škola vaření /16.04.19
Jehněčí na bílém víně

Jehněčí na bílém víně

Veronika Poláčková, Mýto

Škola vaření /16.04.19
Jehněčí kýta s rozmarýnem a česnekem

Jehněčí kýta s rozmarýnem a česnekem

Podle receptu

Ivany Samkové ze Zábřehu

Škola vaření /16.04.19
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD03_Velikonoce_Nocode

Velikonoce

Velikonoce jsou svátky jara, obrození a probouzející se přírody. Vše začíná růst i vonět a každý najednou cítí přísun nové energie. Aby nám vydržela co nejdéle, je ideální si dopřát něco dobrého k snědku. Co takhle linecké cukroví, králičí stehýnka nebo salátek s jatýrky? Ať už si dopřejete cokoliv, hlavně vám přejeme krásné prožití svátků!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama