Reklama
Reklama
Vepřové kotlety na hořčici
Fotogalerie:

Vepřové kotlety na hořčici

Petra Slováčková
Petra Slováčková
Vsetín

Dobré jídlo z masa jednoduché na přípravu.

Petra Slováčková, Vsetín

Ingredience

  • 4 ks vepřové kotlety vykostěné
  • 2 lžíce plnotučná hořčice
  • slunečnicový nebo řepkový olej
  • sůl, pepř
  • polohrubá mouka
  • hladká mouka
  • 5 ks menší rajčata
  • 1/2 ks větší cibule
  • 2 lžíce cukr
  • 2,5 lžíce ocet
  • brambory
  • máslo
  • kmín
  • mražená petrželka

Doba přípravy

Počet porcí

3

Orientační cena

85 Kč

Postup přípravy

  1. Tři porce brambor oškrábeme, umyjeme a nakrájíme do hrnce, zalijeme vodou, osolíme a přidáme trochu kmínu.
  2. Čtyři velká rajčata omyjeme, rozkrájíme na čtvrtiny, které nakrájíme na plátky. Osolíme půllžičkou soli, přidáme 2 lžíce cukru a 2,5 lžíce octa. Do salátu přidáme podle chuti najemno nakrájenou cibuli.

  3. Vepřové kotlety omyjeme pod tekoucí vodou, osušíme papírovou utěrkou. Okraje na několika místech rozřízneme. Maso naklepeme pod mikrotenem a z obou stran osolíme. Obalíme v polohrubé mouce. Dáme na plotnu vařit brambory, rozpálíme olej na pánvi a kotlety smažíme z každé strany nejméně 4 minuty. Odložíme je do mísy nebo do talířku, který přikryjeme.

  4. Výpek zahustíme trochou hladké mouky a jíšku chvilku smažíme. Zaijeme vařící vodou. Tolik, aby to bylo na tři porce, přidáme 2 vrchovaté lžíce plnotučné hořčice. Omáčku podle chuti přisolíme a opepříme. Chvilku povaříme. Kotlety můžeme 1 minutu prohřát v omáčce, ale ne déle, protože by ztvrdly.

  5. Na talíři podáváme s jemně pokrájenou cibulí. Brambory zcedíme, vložíme kousek másla, mraženou petrželku a rozšťoucháme. Tato minutka je dobrá i s rýží nebo jinak upravenými brambory.

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Pikantní čočková polévka

Pikantní čočková polévka

Netypická, ale lahodná polévka. Radka Faltýnková, Určice
Za pár korun /27.05.13
Noky se žampiony a smetanou

Noky se žampiony a smetanou

Podle receptu

Nikoly Pincové z Hodonína

Za pár korun /25.01.18
Klasická rychlovka - šunkofleky

Klasická rychlovka - šunkofleky

Nemám nic proti vaření podle nových receptů, ale někdy prostě raději sáhnu po ...
Za pár korun /01.09.08
Zapečené špagety

Zapečené špagety

Irena Ivanová, Ostrava-Poruba

Za pár korun /22.08.18
Usměvavé zelňáky

Usměvavé zelňáky

Při zdobení se fantazii meze nekladou.

Hana Bílá, České Budějovice

Za pár korun /18.01.17
Rajská polévka s knedlíčky

Rajská polévka s knedlíčky

Mám malé děti, a tak polévky na nejrůznější způsoby vařím docela často. Někdy...
Za pár korun /08.12.08
 

Nejnovější

Kapr s bramborovým salátem

Kapr s bramborovým salátem

Ověřená klasika Anna Habřinová, Sokolov
Škola vaření /23.12.18
Vídeňský řízek Diplomat

Vídeňský řízek Diplomat

Jarka Dlouhá, Brno

Všehochuť /20.12.18
Závitky z tresky s kaparovou omáčkou

Závitky z tresky s kaparovou omáčkou

Originální

Iva Hajná, Tábor

Všehochuť /19.12.18
Losos à la Capri s brambory

Losos à la Capri s brambory

Pro labužníky

Jindra Setřelová, Ostrov


Všehochuť /19.12.18
Ragú z kapra se zeleninou

Ragú z kapra se zeleninou

Kapr jak ho neznáš

Podle receptu Jany Sedláčkové z Lanškrouna

Zdravě a chutně /08.12.18
Čokoládový věnec

Čokoládový věnec

Vločky můžeš koupit

Podle receptu Veroniky Cháberové z Rokycan

Všehochuť /08.12.18
Katalánská roláda

Katalánská roláda

Aneb ‚‚cikánský rukáv‘‘

Eva Navrátilová, Vlašim

Všehochuť /08.12.18
Babiččina vánočka

Babiččina vánočka

Marie Staňková, Pardubice

Škola vaření /07.12.18
Kapr s houbovými placičkami

Kapr s houbovými placičkami

Lenka Majorová, Zlín

Všehochuť /07.12.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
01_TitulPRD11_Cukrovi_nocode

Cukroví

Silně a lahodně
rohlíčky po domě voní,
stále voní.
Nikdo si nevšímá,
jak jeho dieta mění se v dým.
Nejenom k cukroví
strávníci hladoví se skloní a přivoní,
dejme si decinku,
za malou chvilinku
připijem pospolu
na veselou vánoční noc. 

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama