Reklama
Vepřové kotlety na hořčici
Fotogalerie:

Vepřové kotlety na hořčici

Petra Slováčková
Petra Slováčková
Vsetín

Dobré jídlo z masa jednoduché na přípravu.

Petra Slováčková, Vsetín

Ingredience

  • 4 ks vepřové kotlety vykostěné
  • 2 lžíce plnotučná hořčice
  • slunečnicový nebo řepkový olej
  • sůl, pepř
  • polohrubá mouka
  • hladká mouka
  • 5 ks menší rajčata
  • 1/2 ks větší cibule
  • 2 lžíce cukr
  • 2,5 lžíce ocet
  • brambory
  • máslo
  • kmín
  • mražená petrželka

Doba přípravy

Počet porcí

3

Orientační cena

85 Kč

Postup přípravy

  1. Tři porce brambor oškrábeme, umyjeme a nakrájíme do hrnce, zalijeme vodou, osolíme a přidáme trochu kmínu.
  2. Čtyři velká rajčata omyjeme, rozkrájíme na čtvrtiny, které nakrájíme na plátky. Osolíme půllžičkou soli, přidáme 2 lžíce cukru a 2,5 lžíce octa. Do salátu přidáme podle chuti najemno nakrájenou cibuli.

  3. Vepřové kotlety omyjeme pod tekoucí vodou, osušíme papírovou utěrkou. Okraje na několika místech rozřízneme. Maso naklepeme pod mikrotenem a z obou stran osolíme. Obalíme v polohrubé mouce. Dáme na plotnu vařit brambory, rozpálíme olej na pánvi a kotlety smažíme z každé strany nejméně 4 minuty. Odložíme je do mísy nebo do talířku, který přikryjeme.

  4. Výpek zahustíme trochou hladké mouky a jíšku chvilku smažíme. Zaijeme vařící vodou. Tolik, aby to bylo na tři porce, přidáme 2 vrchovaté lžíce plnotučné hořčice. Omáčku podle chuti přisolíme a opepříme. Chvilku povaříme. Kotlety můžeme 1 minutu prohřát v omáčce, ale ne déle, protože by ztvrdly.

  5. Na talíři podáváme s jemně pokrájenou cibulí. Brambory zcedíme, vložíme kousek másla, mraženou petrželku a rozšťoucháme. Tato minutka je dobrá i s rýží nebo jinak upravenými brambory.

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Zapékané brambory

Zapékané brambory

Také jídlo ve stylu ‚‚co dům dal‘‘ je dobré. Monika Mendroková, Český ...
Za pár korun /02.07.09
Kapustové čevapčiči

Kapustové čevapčiči

Jakmile se v obchodech objeví čerstvá kapusta, vymýšlím, jak ji uvařit.

Hana Fialková,...

Za pár korun /16.05.13
Květákový salát

Květákový salát

Pro dietnější variantu nahraď majolku jogurtem.

Naďa Indruchová, Valašské ...

Za pár korun /17.08.17
Kuřecí řízky s dýní

Kuřecí řízky s dýní

Nejchutnější je dýně hokaido.

Květa Hošková, Vratimov

Za pár korun /29.09.13
Ryba v citronové strouhance

Ryba v citronové strouhance

Citron ve strouhance je výtečný!

Veronika a Martin Kasíkovi, Praha

Za pár korun /08.02.12
Zapečená sekaná

Zapečená sekaná

Mleté maso se dá připravit mnoha způsoby.

Svetlana Kravchenko, Ostrava

Za pár korun /29.04.16
 

Nejnovější

Borůvkový koktejl

Borůvkový koktejl

Pavla Svobodová, Opava
Vaříme express /03.07.18
Sendviče s opečenou šunkou

Sendviče s opečenou šunkou

Na piknik nebo svačinku

Podle receptu Marie Krejčové z Brna

Vaříme express /03.07.18
Hovězí roláda s noky

Hovězí roláda s noky

Iva Papežová, Teplice

Všehochuť /03.07.18
Palačinky se špenátem

Palačinky se špenátem

Renata Slavíčková, Velké Popovice

Všehochuť /03.07.18
Prosciutto & fungi pizza

Prosciutto & fungi pizza

Kateřina Gajová, Brno

Všehochuť /03.07.18
Kuličky s koprem

Kuličky s koprem

Lenka Malá, Chomutov

Všehochuť /03.07.18
Zapečené houby se sýrem

Zapečené houby se sýrem

Hana Bílá, České Budějovice

Za pár korun /02.07.18
Krůtí s brusinkami

Krůtí s brusinkami

Jindřich Růžička, Praha

Za pár korun /02.07.18
Sýrové papriky

Sýrové papriky

Jde to i bez masa

Karolína Němečková, Praha

Vaříme express /02.07.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
letni_rychlovky

Letní rychlovky

Červen je prostě a jednoduše báječný měsíc. Léto je na samém začátku a ze všeho sálá optimismus. Příroda nám ze sebe dává to nejlepší a my máme potřebu její dary hltat plnými doušky. Ani se nám nechce trávit čas uvnitř domu. Co dávají v televizi, nás nezajímá... Jen chceme sedět venku, kochat se okolím a k tomu zakusovat něco dobrého, ale na přípravu časově nenáročného.

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama