Dobré jídlo z masa jednoduché na přípravu.
Petra Slováčková, Vsetín
Ingredience
- 4 ks vepřové kotlety vykostěné
- 2 lžíce plnotučná hořčice
- slunečnicový nebo řepkový olej
- sůl, pepř
- polohrubá mouka
- hladká mouka
- 5 ks menší rajčata
- 1/2 ks větší cibule
- 2 lžíce cukr
- 2,5 lžíce ocet
- brambory
- máslo
- kmín
- mražená petrželka
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Tři porce brambor oškrábeme, umyjeme a nakrájíme do hrnce, zalijeme vodou, osolíme a přidáme trochu kmínu.
-
Čtyři velká rajčata omyjeme, rozkrájíme na čtvrtiny, které nakrájíme na plátky. Osolíme půllžičkou soli, přidáme 2 lžíce cukru a 2,5 lžíce octa. Do salátu přidáme podle chuti najemno nakrájenou cibuli.
-
Vepřové kotlety omyjeme pod tekoucí vodou, osušíme papírovou utěrkou. Okraje na několika místech rozřízneme. Maso naklepeme pod mikrotenem a z obou stran osolíme. Obalíme v polohrubé mouce. Dáme na plotnu vařit brambory, rozpálíme olej na pánvi a kotlety smažíme z každé strany nejméně 4 minuty. Odložíme je do mísy nebo do talířku, který přikryjeme.
-
Výpek zahustíme trochou hladké mouky a jíšku chvilku smažíme. Zaijeme vařící vodou. Tolik, aby to bylo na tři porce, přidáme 2 vrchovaté lžíce plnotučné hořčice. Omáčku podle chuti přisolíme a opepříme. Chvilku povaříme. Kotlety můžeme 1 minutu prohřát v omáčce, ale ne déle, protože by ztvrdly.
-
Na talíři podáváme s jemně pokrájenou cibulí. Brambory zcedíme, vložíme kousek másla, mraženou petrželku a rozšťoucháme. Tato minutka je dobrá i s rýží nebo jinak upravenými brambory.