Reklama
Vepřové karí s kapustičkami
Fotogalerie:

Vepřové karí s kapustičkami

Jarmila Poláková

Plzeň
Růžičková kapusta je nejen moc dobrá, ale také zdravá. Proto ji máme na talíři opravdu často.
Jarmila Poláková, Plzeň

Ingredience

  • 400 g maso vepřové
  • 200 g kapusta růžičková
  • 120 g smetana zakysaná
  • 2-3 lžičky kari
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česnek
  • špetka sůl
  • špetka pepř
  • na smažení olej olivový

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

85 Kč

Postup přípravy

  1. Kapustičky očistíme, popřípadě odloupneme starší nebo nevzhledné slupky a v hrnci s osolenou vodou uvaříme. Uvařené kapusty slijeme a nožem přepůlíme.
  2. Maso společně s cibulí nakrájíme a v hlubší pánvi je na oleji osmažíme dozlatova. Poprášíme karí, zamícháme a necháme chvíli odležet. K masu přihodíme již uvařenou kapustu, vše promícháme a ještě přidáme utřené stroužky česneku.
  3. Směs zalijeme zakysanou smetanou a vše znovu důkladně promícháme. Vepřové karí dochutíme solí a pepřem, necháme ještě pár minut provařit, aby se chutě navzájem propojily. Podáváme na nahřátém talíři nejlépe s dušenou rýží.
     
    TIP: Kvůli barevnosti můžeme do směsi přidat i červenou papriku nakrájenou na tenké proužky.

Pošli recept! 3/2010 (10.2.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Fazolačka se zelím

Fazolačka se zelím

Podáváme s čerstvým chlebem. Tatiana Poloncová, Tišnov
Za pár korun /13.01.15
Katčiny brambůrky

Katčiny brambůrky

Můžeš je podávat jako přílohu i samostatně.
Katka Miláčková, Praha
Za pár korun /08.09.11
Nudle se zelím

Nudle se zelím

Tento recept pochází z Polska, jako moje teta, od které jsem se ho naučila.

...

Za pár korun /28.04.16
Turnovské placky s mákem

Turnovské placky s mákem

Recept mám od své babičky. Je to dobrota.
Milena Pavelková, Tábor
Za pár korun /15.12.08
Zapékané brambory s tofu

Zapékané brambory s tofu

Katka Miláčková, Praha

Za pár korun /28.07.18
Domácí bulky

Domácí bulky

Pokud máte pekárnu, domácí bulky určitě vyzkoušejte, jiné už nikdy nebudete chtít.
...
Za pár korun /11.03.12
 

Nejnovější

Švestkové knedlíky

Švestkové knedlíky

Tomáš Mika, Brno
Škola vaření /19.08.18
Rychlá kuřecí bábovka

Rychlá kuřecí bábovka

Veronika Miková, Žďár nad Sázavou

Vaříme express /19.08.18
Smažené rybí karbanátky

Smažené rybí karbanátky

Dalibor Marounek, Roudnice nad Labem

Vaříme express /19.08.18
Kuřecí kousky s pórkem a kukuřicí

Kuřecí kousky s pórkem a kukuřicí

Zkus také s rýží

Kateřina Levá, Klatovy

Vaříme express /19.08.18
Lívance z červené řepy

Lívance z červené řepy

Dietní a chutné mlsání

Lucie Borbélyová, Tvrdošovce


Zdravě a chutně /19.08.18
Lahodné smoothie

Lahodné smoothie

Monika Rážová, Ostrava

Zdravě a chutně /19.08.18
Bramborová pochoutka

Bramborová pochoutka

Šárka Ouvová, Praha

Všehochuť /19.08.18
Ovesná kaše s brynzou

Ovesná kaše s brynzou

Jiřina Poláčková, Praha

Škola vaření /18.08.18
Tradiční škubánky

Tradiční škubánky

Vladimír Bruna, Praha

Škola vaření /18.08.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD_08_Rajcata_cukety_a_papriky

Rajčata, cukety

Velmi často se setkáváme s názorem, že zelenina patří do salátů nebo jako obloha či příloha k masu. Tak to ale opravdu nemusí být! Můžeme si z ní připravit vydatný hlavní chod, masem ji naopak jen doplnit, ale dokonce se z ní dá upéct i chutný dezert. Nevěříte? Jen čtěte dál, vyzkoušejte lákavé recepty od našich čtenářů a přesvědčte se sami.

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama