Reklama
Vepřové karí s kapustičkami
Fotogalerie:

Vepřové karí s kapustičkami

Jarmila Poláková

Plzeň
Růžičková kapusta je nejen moc dobrá, ale také zdravá. Proto ji máme na talíři opravdu často.
Jarmila Poláková, Plzeň

Ingredience

  • 400 g maso vepřové
  • 200 g kapusta růžičková
  • 120 g smetana zakysaná
  • 2-3 lžičky kari
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česnek
  • špetka sůl
  • špetka pepř
  • na smažení olej olivový

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

85 Kč

Postup přípravy

  1. Kapustičky očistíme, popřípadě odloupneme starší nebo nevzhledné slupky a v hrnci s osolenou vodou uvaříme. Uvařené kapusty slijeme a nožem přepůlíme.
  2. Maso společně s cibulí nakrájíme a v hlubší pánvi je na oleji osmažíme dozlatova. Poprášíme karí, zamícháme a necháme chvíli odležet. K masu přihodíme již uvařenou kapustu, vše promícháme a ještě přidáme utřené stroužky česneku.
  3. Směs zalijeme zakysanou smetanou a vše znovu důkladně promícháme. Vepřové karí dochutíme solí a pepřem, necháme ještě pár minut provařit, aby se chutě navzájem propojily. Podáváme na nahřátém talíři nejlépe s dušenou rýží.
     
    TIP: Kvůli barevnosti můžeme do směsi přidat i červenou papriku nakrájenou na tenké proužky.

Pošli recept! 3/2010 (10.2.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Bylinkové šišky

Bylinkové šišky

Lehké jídlo, které nás nikdy nezklamalo. Lenka Hlavsová, Praha
Za pár korun /29.04.15
Sekaná s celerem

Sekaná s celerem

Odlehčenou verzi sekané si možná oblíbíte.
Linda Machalová, Praha
...
Za pár korun /10.09.10
Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

Jednoduchá a svěží zeleninová večeře zaručí, že tvá linie nedojde újmy.
Alice ...
Za pár korun /23.12.11
Kuřecí špízy se žampiony

Kuřecí špízy se žampiony

Cibulí rozhodně nešetři, je pak skvělá!

Eva Jonášová, Jihlava

Za pár korun /31.07.15
Masové kuličky s ananasem a rajčatovou omáčkou

Masové kuličky s ananasem a rajčatovou omáčkou

Pokud místo smažení upečete kuličky v troubě, získáte poměrně dietní jídlo.

...

Za pár korun /09.04.12
Netopýří moučník

Netopýří moučník

Hana Bílá, České Budějovice
Za pár korun /19.10.18
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu