Reklama
Vepřové karí s kapustičkami
Fotogalerie:

Vepřové karí s kapustičkami

Jarmila Poláková

Plzeň
Růžičková kapusta je nejen moc dobrá, ale také zdravá. Proto ji máme na talíři opravdu často.
Jarmila Poláková, Plzeň

Ingredience

  • 400 g maso vepřové
  • 200 g kapusta růžičková
  • 120 g smetana zakysaná
  • 2-3 lžičky kari
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česnek
  • špetka sůl
  • špetka pepř
  • na smažení olej olivový

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

85 Kč

Postup přípravy

  1. Kapustičky očistíme, popřípadě odloupneme starší nebo nevzhledné slupky a v hrnci s osolenou vodou uvaříme. Uvařené kapusty slijeme a nožem přepůlíme.
  2. Maso společně s cibulí nakrájíme a v hlubší pánvi je na oleji osmažíme dozlatova. Poprášíme karí, zamícháme a necháme chvíli odležet. K masu přihodíme již uvařenou kapustu, vše promícháme a ještě přidáme utřené stroužky česneku.
  3. Směs zalijeme zakysanou smetanou a vše znovu důkladně promícháme. Vepřové karí dochutíme solí a pepřem, necháme ještě pár minut provařit, aby se chutě navzájem propojily. Podáváme na nahřátém talíři nejlépe s dušenou rýží.
     
    TIP: Kvůli barevnosti můžeme do směsi přidat i červenou papriku nakrájenou na tenké proužky.

Pošli recept! 3/2010 (10.2.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Lilek plněný rýžovou směsí

Lilek plněný rýžovou směsí

Místo rýže vyzkoušej například bulgur. Martina Antalová, Odolena Voda
Za pár korun /27.07.17
Nepečené ořechové kuličky

Nepečené ořechové kuličky

Nepečené cukroví mám nejraději a ořechové kuličky jsou výborné!
Martina Kubálková,...
Za pár korun /13.12.08
Sekaná se sýrem

Sekaná se sýrem

Domácí sekaná, která chutná každému.

Kristýna Kolínská, Chlumec u Ústí nad Labem

Za pár korun /29.05.13
Lepenice s krupkami

Lepenice s krupkami

Recept jsem našla v jedné staré kuchařce. Moc nám to chutnalo.

Milena ...

Za pár korun /09.05.16
Zapečená játra  s brokolicí

Zapečená játra s brokolicí

Stejně dobrá bude varianta s těstovinami. 

Božena Kolářová, Pouště

Za pár korun /05.10.16
Zapékané brambory

Zapékané brambory

Také jídlo ve stylu ‚‚co dům dal‘‘ je dobré.
Monika Mendroková,
Český ...
Za pár korun /02.07.09
 

Nejnovější

Krůtí směs s hlívou

Krůtí směs s hlívou

Anna Fajtová, Praha
Vaříme express /19.02.20
Noky s omáčkou

Noky s omáčkou

Vratilav Horký, Sokolov

Vaříme express /19.02.20
Rychlý jarní salát

Rychlý jarní salát

Jana Baláková, Písek

Zdravě a chutně /19.02.20
Játrové palačinky se sýrovou náplní

Játrové palačinky se sýrovou náplní

Lída Holubová, Pelhřimov

Všehochuť /19.02.20
Snídaně v anglickém stylu

Snídaně v anglickém stylu

Karolína Hrušková, Praha

Všehochuť /19.02.20
Kuřecí čína

Kuřecí čína

Podle receptu

Jindřišky Hájkové z Chrudimi

Všehochuť /19.02.20
Pomalu pečená hovězí kýta v cibuli

Pomalu pečená hovězí kýta v cibuli

Oceníš dokonalou chuť

Robert Nerad


Všehochuť /19.02.20
Novohradský vepřový plátek

Novohradský vepřový plátek

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem

Za pár korun /18.02.20
Domácí langoše

Domácí langoše

Jaroslava Šrubařová, Bystřice pod Hostýnem

Za pár korun /18.02.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Nejlepší polévky

Polévka je vlastně takový milý začátek, příslib všeho dobrého a lahodného, co nás teprve čeká. Měla by naladit chuťové pohárky, připravit žaludek na další teplé jídlo a vůbec pomoct nám trochu se zklidnit a uvolnit. Doufáme, že vám náš polévkový speciál přinese hodně nových nápadů, které zpestří váš jídelníček a třeba se stanou i oblíbenou rodinnou pochoutkou.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Také máte někdy chuť si uvařit čaj, usadit se do křesla, jen tak odpočívat a vzpomínat na dětství? Prázdniny u babičky, vůně, která se line z kuchyně... To byla slast! Připomeň si s naším speciálem toto nádherné období a uvař si něco dobrého. Třeba objevíš právě ten recept, na který už roky vzpomínáš a jehož chuť tě hned po prvním soustu pohladí po duši.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama