Ingredience
- 400 g maso vepřové
- 200 g kapusta růžičková
- 120 g smetana zakysaná
- 2-3 lžičky kari
- 1 cibule
- 2 stroužky česnek
- špetka sůl
- špetka pepř
- na smažení olej olivový
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Kapustičky očistíme, popřípadě odloupneme starší nebo nevzhledné slupky a v hrnci s osolenou vodou uvaříme. Uvařené kapusty slijeme a nožem přepůlíme.
-
Maso společně s cibulí nakrájíme a v hlubší pánvi je na oleji osmažíme dozlatova. Poprášíme karí, zamícháme a necháme chvíli odležet. K masu přihodíme již uvařenou kapustu, vše promícháme a ještě přidáme utřené stroužky česneku.
-
Směs zalijeme zakysanou smetanou a vše znovu důkladně promícháme. Vepřové karí dochutíme solí a pepřem, necháme ještě pár minut provařit, aby se chutě navzájem propojily. Podáváme na nahřátém talíři nejlépe s dušenou rýží.TIP: Kvůli barevnosti můžeme do směsi přidat i červenou papriku nakrájenou na tenké proužky.