Reklama
Vepřová játra se slaninou
Fotogalerie:

Vepřová játra se slaninou

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Můžeš dochutit trochou sójové omáčky.

Anna Hrušková, Praha

Ingredience

  • 2 cibule
  • 2 lžíce sádlo
  • trocha drceného kmínu
  • 1 kg vepřová játra
  • 2 lžíce hladká mouka
  • podle chuti sůl a pepř
  • 100 g anglická slanina

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. Cibule nakrájíme nahrubo a orestujeme na sádle do zlatohněda a přidáme nadrcený kmín. Játra důkladně propereme a odblaníme. Nakrájíme je na větší kostky a orestujeme je na cibulovém základu.

  2. Směs podlijeme a dusíme asi 20 minut doměkka. Tekutinu necháme odpařit, zaprášíme moukou a krátce orestujeme. Pak játra podlijeme 500 ml studené vody a 20 minut provaříme. Osolíme, opepříme a podáváme s rýží. Na talíři ozdobíme opečenou slaninou.

Pošli recept! 1/2015 (18.11.2014)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Čočková polévka

Čočková polévka

Červená čočka je mnohem stravitelnější než klasická hnědá.  Petr Papež, ...
Za pár korun /05.03.12
Šátečky z nudlového těsta

Šátečky z nudlového těsta

Můžeme je plnit podle chuti i jinou nádivkou.

Monika Janečková, Nymburk

Za pár korun /06.06.16
Domácí bulky

Domácí bulky

Pokud máte pekárnu, domácí bulky určitě vyzkoušejte, jiné už nikdy nebudete chtít.
...
Za pár korun /11.03.12
Salát s vaječnou rolkou

Salát s vaječnou rolkou

Kousky omelety salát oživí. 

Iva Císařová, Hradec Králové 

Za pár korun /06.03.12
Sekané bramboráky

Sekané bramboráky

Marie Ospalíková, Kroměříž

Za pár korun /22.01.19
Knedlíky z brambor se strouhanou šunkou

Knedlíky z brambor se strouhanou šunkou

Můžeš do nich přidat i škvarečky.

Edita Ryšavá, Jindřichův Hradec

Za pár korun /05.05.15
 

Nejnovější

Játrové palačinky se sýrovou náplní

Játrové palačinky se sýrovou náplní

Lída Holubová, Pelhřimov
Všehochuť /19.02.20
Novohradský vepřový plátek

Novohradský vepřový plátek

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem

Za pár korun /18.02.20
Domácí langoše

Domácí langoše

Jaroslava Šrubařová, Bystřice pod Hostýnem

Za pár korun /18.02.20
Pravé krkonošské kyselo

Pravé krkonošské kyselo

Alena Gebauerová, Praha

Škola vaření /18.02.20
Brynzové halušky

Brynzové halušky

Podle receptu Pavla Veselého z Třince

Škola vaření /18.02.20
Barevná omeleta

Barevná omeleta

Ivana Černá, Praha

Vaříme express /18.02.20
Pikantní směs s vejci

Pikantní směs s vejci

Skoro bez nádobí

Helena Slezová, Chrudim

Vaříme express /18.02.20
Kachní stehna po šumavsku

Kachní stehna po šumavsku

Jana Remková, Orlová

Všehochuť /18.02.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Nejlepší polévky

Polévka je vlastně takový milý začátek, příslib všeho dobrého a lahodného, co nás teprve čeká. Měla by naladit chuťové pohárky, připravit žaludek na další teplé jídlo a vůbec pomoct nám trochu se zklidnit a uvolnit. Doufáme, že vám náš polévkový speciál přinese hodně nových nápadů, které zpestří váš jídelníček a třeba se stanou i oblíbenou rodinnou pochoutkou.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Také máte někdy chuť si uvařit čaj, usadit se do křesla, jen tak odpočívat a vzpomínat na dětství? Prázdniny u babičky, vůně, která se line z kuchyně... To byla slast! Připomeň si s naším speciálem toto nádherné období a uvař si něco dobrého. Třeba objevíš právě ten recept, na který už roky vzpomínáš a jehož chuť tě hned po prvním soustu pohladí po duši.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama