Reklama
Reklama
Vejce v županu
Fotogalerie:

Vejce v županu

Radka Michalcová

Praha
Všem moc chutnají, jíme je teplé i studené po celý den. Jsou vhodné i jako netradiční pohoštění pro návštěvu.
Radka Michalcová, Praha

Ingredience

  • 8 vejce
  • 1 těsto listové
  • 200 g pečeně kladenská
  • trocha sůl hrubá mořská
  • dle chuti kmín
  • 8 lžiček hořčice plnotučná
  • 500 g rukola
  • 100 g rajčátka cherry
  • trochu olej olivový
  • 2 lžičky ocet vinný
  • 1 lžička cukr pískový
  • dle chuti sůl
  • dle chuti pepř

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Vejce uvaříme natvrdo a necháme ve studené vodě zchladnout. Oloupeme je. Listové těsto rozválíme na tenký plát, který rozkrájíme na 8 čtverců (10  x 10 cm).
  2. krok2 Plátky na středu potřeme hořčicí a poklademe dvěma plátky kladenské pečeně, navrch přidáme vejce. Vajíčko zabalíme, balíček potřeme lehce vodou, posypeme hrubou solí a kmínem.
  3. krok3 Pečeme v předehřáté troubě při 120 °C přibližně 20 minut dozlatova.
    Podáváme se salátem z rukoly, rajčátek, se zálivkou z oleje, octa, cukru, soli a pep­ře. Salát promícháme a můžeme servírovat.

    TIP:
    Tato pochoutka se dá podávat také  s rajčatovým, okurkovým nebo mrkvovým salátem.

Pošli recept! 4/2010 (10.3.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Žemlovka

Žemlovka

Rodina neholduje tradiční ‚‚zemlbábě‘‘, proto jsem vymyslela svůj recept. ...
Za pár korun /02.07.09
Rybářovy žampiony

Rybářovy žampiony

Výtečnou alternativou k žampionům jsou v houbařské sezóně muchomůrky růžovky ...

Za pár korun /21.02.13
Čočková polévka

Čočková polévka

Červená čočka je mnohem stravitelnější než klasická hnědá. 

Petr Papež, ...

Za pár korun /05.03.12
Zapečené kuřecí řízečky

Zapečené kuřecí řízečky

Velice jednoduchý pokrm, kterým zajisté příjemně překvapíte nejen svou rodinu!
Lucie ...
Za pár korun /10.03.12
Bylinkové karbanátky

Bylinkové karbanátky

A když už je oheň rozdělaný, opeču k nim i slaninku.

Josef Antala, Odolena Voda

Za pár korun /06.08.15
Sekaná z cukety, salámu a sýru

Sekaná z cukety, salámu a sýru

Vyzkoušejte netradiční sekanou z cukety, salámu a sýru, která výborně chutná teplá i ...
Za pár korun /21.03.12
 

Nejnovější

Ragú z kapra se zeleninou

Ragú z kapra se zeleninou

Kapr jak ho neznáš Podle receptu Jany Sedláčkové z Lanškrouna
Zdravě a chutně /08.12.18
Čokoládový věnec

Čokoládový věnec

Vločky můžeš koupit

Podle receptu Veroniky Cháberové z Rokycan

Všehochuť /08.12.18
Katalánská roláda

Katalánská roláda

Aneb ‚‚cikánský rukáv‘‘

Eva Navrátilová, Vlašim

Všehochuť /08.12.18
Babiččina vánočka

Babiččina vánočka

Marie Staňková, Pardubice

Škola vaření /07.12.18
Kapr s houbovými placičkami

Kapr s houbovými placičkami

Lenka Majorová, Zlín

Všehochuť /07.12.18
Pravý vídeňský závin

Pravý vídeňský závin

Sylva Krejcarová, Beroun

Všehochuť /07.12.18
Medailonky na sušených rajčatech

Medailonky na sušených rajčatech

Podle receptu

Tomáše Hejkala z Karviné

Všehochuť /07.12.18
Ořechové chrastí

Ořechové chrastí

Bohuslava Čeganová, Ostrava

Sladký život /07.12.18
Valašská štědrovka

Valašská štědrovka

Eva Filipková, Znojmo

Škola vaření /06.12.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
01_TitulPRD11_Cukrovi_nocode

Cukroví

Silně a lahodně
rohlíčky po domě voní,
stále voní.
Nikdo si nevšímá,
jak jeho dieta mění se v dým.
Nejenom k cukroví
strávníci hladoví se skloní a přivoní,
dejme si decinku,
za malou chvilinku
připijem pospolu
na veselou vánoční noc. 

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama