Reklama
Vejce v županu
Fotogalerie:

Vejce v županu

Radka Michalcová

Praha
Všem moc chutnají, jíme je teplé i studené po celý den. Jsou vhodné i jako netradiční pohoštění pro návštěvu.
Radka Michalcová, Praha

Ingredience

  • 8 vejce
  • 1 těsto listové
  • 200 g pečeně kladenská
  • trocha sůl hrubá mořská
  • dle chuti kmín
  • 8 lžiček hořčice plnotučná
  • 500 g rukola
  • 100 g rajčátka cherry
  • trochu olej olivový
  • 2 lžičky ocet vinný
  • 1 lžička cukr pískový
  • dle chuti sůl
  • dle chuti pepř

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Vejce uvaříme natvrdo a necháme ve studené vodě zchladnout. Oloupeme je. Listové těsto rozválíme na tenký plát, který rozkrájíme na 8 čtverců (10  x 10 cm).
  2. krok2 Plátky na středu potřeme hořčicí a poklademe dvěma plátky kladenské pečeně, navrch přidáme vejce. Vajíčko zabalíme, balíček potřeme lehce vodou, posypeme hrubou solí a kmínem.
  3. krok3 Pečeme v předehřáté troubě při 120 °C přibližně 20 minut dozlatova.
    Podáváme se salátem z rukoly, rajčátek, se zálivkou z oleje, octa, cukru, soli a pep­ře. Salát promícháme a můžeme servírovat.

    TIP:
    Tato pochoutka se dá podávat také  s rajčatovým, okurkovým nebo mrkvovým salátem.

Pošli recept! 4/2010 (10.3.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout
Share on Myspace

Další z rubriky

Plněný závin s vejci a cibulkou

Plněný závin s vejci a cibulkou

Rychlý závin, dá se podávat místo chlebíčků. Lída Guk, Pelhřimov 
Za pár korun /06.03.16
Kukrecht

Kukrecht

Původní jídlo z německého pohraničí.

Markéta Kopečná, Uhříněves

Za pár korun /09.02.16
Jelítkový prejt

Jelítkový prejt

Je to oblíbené jídlo mého manžela.

Jana Šindelářová, Praha

Za pár korun /10.01.15
Čalamáda z gigant kedluben

Čalamáda z gigant kedluben

Jsem docela labužnice a potrpím si na to, aby jídlo mělo výraznou chuť. Pokud ...
Za pár korun /12.12.08
Pivní bramborová polévka

Pivní bramborová polévka

Správní chlapi umí vařit. Proč si nepřipravit polévku ze zlatého moku, je výtečná!
...
Za pár korun /29.03.10
Plněné sojové řízky

Plněné sojové řízky

Když nemáme chuť na maso.

Denisa Tomášová, Frýdek-Místek

Za pár korun /01.04.13
 

Nejnovější

Brownies muffiny

Brownies muffiny

Krásně voní, nejlepší jsou ještě teplé. Gabriela Jílková, Polička
Škola vaření /25.02.17
Koláč Alexandr

Koláč Alexandr

Před podáváním jej vychlaď v lednici.

Veronika Kuchařová, Rakovník

Všehochuť /25.02.17
Chřestový pekáč

Chřestový pekáč

Čerstvý chřest je velká dobrota, jeho sezonu si doma užíváme a připravujeme ho hned na ...

Všehochuť /25.02.17
Domácí pařížan

Domácí pařížan

Je krásně nadýchaný a moc dobrý.

Zdenka Sedláčková, Polička

Sladký život /25.02.17
Nefalšované brownies

Nefalšované brownies

Dělám je přímo na plechu, je to snadné.

Lucie Zajíčková, Liberec

Sladký život /25.02.17
Banánové muffiny s kousky čokolády

Banánové muffiny s kousky čokolády

Místo banánů se dají použít maliny nebo jiné ovoce.

Veronika Rozkošová, Hradec ...

Sladký život /25.02.17
Holandské košíčky

Holandské košíčky

Vypadají hezky ozdobené kousky jahod.

Veronika Synková, Pelhřimov

Škola vaření /24.02.17
Slaný koláč s krabím masem a špenátem

Slaný koláč s krabím masem a špenátem

Je ideální pro horké letní dny, třeba k vínu.

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem

Vaříme express /24.02.17
Ruský krém s ovocem

Ruský krém s ovocem

Dezert, který má pokaždé úspěch.

Lenka Šimonová, Louny

Všehochuť /24.02.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special1703

Máme rádi maso

Vepřové, jehněčí nebo hovězí? Ať si vzpomenete na jakékoliv masíčko...

více
zbabicinykuchyne

Z babiččiny kuchyně

Nové speciální vydání časopisu Pošli recept! Z babiččiny kuchyně je již nyní ve vašich oblíbených trafikách!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama