Ingredience
- 8 vejce vařená
- 100 g máslo
- 100 g losos uzený
- 100 ml mléko
- 2 lžíce majonéza
- 2 lžíce smetana kysaná nebo kefír
- 1/2 salát ledový
- hrst petržel nať
- špetka cukr krupice
- špetka sůl
- 1 lžička citronová šťáva
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Vejce uvařená natvrdo oloupeme, podélně rozřízneme a opatrně vyjmeme žloutky.
-
Žloutky dáme do mísy, přidáme změklé máslo, polovinu lososa, trochu mléka a vše řádně rozmixujeme.
-
Cukrářským sáčkem pak naplníme vejce touto pomazánkou. Na talíř rozprostřeme omyté a osušené listy salátu pokapané zálivkou z citronové šťávy, soli a cukru. Na listy položíme naplněná vejce a dozdobíme zbylými kousky lososa. Vejce pak polijeme směsí majolky a kysané smetany a posypeme rozsekanou petrželovou natí. Podáváme s čerstvým pečivem.
TIP: Do pomazánky můžeme použít pomazánkové máslo a sýr lučinu. Přimíchat lze i 1/2 lžičky worcesterské omáčky a 2 lžíce strouhaného křenu.