Vejce plněná lososovou pomazánkou
Fotogalerie:

Vejce plněná lososovou pomazánkou

Kristýna Horčicová

Praha
Jestli přemýšlíš, jaké připravit na Velikonoce jednoduché a rychlé slané občerstvení pro návštěvy, nabízím ti tento můj recept.
Kristýna Horčicová, Praha

Ingredience

  • 8 vejce vařená
  • 100 g máslo
  • 100 g losos uzený
  • 100 ml mléko
  • 2 lžíce majonéza
  • 2 lžíce smetana kysaná nebo kefír
  • 1/2 salát ledový
  • hrst petržel nať
  • špetka cukr krupice
  • špetka sůl
  • 1 lžička citronová šťáva

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Vejce uvařená natvrdo oloupeme, podélně rozřízneme a opatrně vyjmeme žloutky.
  2. krok2 Žloutky dáme do mísy, přidáme změklé máslo, polovinu lososa, trochu mléka a vše řádně rozmixujeme.
  3. krok3 Cukrářským sáčkem pak naplníme vejce touto pomazánkou. Na talíř rozprostřeme omyté a osušené listy salátu po­kapané zálivkou z citronové šťávy, soli a cukru. Na listy položíme naplněná vejce a dozdobíme zbylými kousky lososa. Vejce pak polijeme směsí majolky a kysané smetany a posypeme rozsekanou petrželovou natí. Podáváme s čerstvým pečivem.
     
    TIP: Do pomazánky můžeme použít pomazánkové máslo a sýr lučinu. Přimíchat lze i 1/2 lžičky worcesterské omáčky a 2 lžíce strouhaného křenu.

Pošli recept! 4/2009 (11.3.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Kapie plěné masem a sýrem

Kapie plěné masem a sýrem

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem
Za pár korun /27.07.18
Ryba s mrkví a smetanou

Ryba s mrkví a smetanou

Dietní večeře, kterou můžeš klidně dát i dětem, protože pangasius nemá žádné ...
Za pár korun /11.01.13
Těstovinový krabí salát

Těstovinový krabí salát

Za pár korun se dají lehce připravit i docela zdravé pochoutky. Já jsem si hodně ...
Za pár korun /08.12.08
Řízek v hráškovém těstíčku

Řízek v hráškovém těstíčku

Vepřový řízek smažený ve vaječném těstíčku s hráškem.

Pavel Štrougal, Krásné ...

Za pár korun /29.02.12
Cuketové lasagne

Cuketové lasagne

Díky cuketě budou tyto lasagne příjemně šťavnaté.

Martina Melicharová, Zlín

Za pár korun /23.11.15
Zapékané brokolicové rizoto

Zapékané brokolicové rizoto

Jídlo, které si zamilují všichni vegetariáni.
Martina Balwarová, Karviná-Ráj
Za pár korun /10.09.10
 

Nejnovější

Špenátové mističky

Špenátové mističky

Martina Hrubá, Kutná Hora
Škola vaření /23.04.19
Kuře na smetanové zelenině

Kuře na smetanové zelenině

Iva Trhoňová, Mouchnice

Za pár korun /17.04.19
Kuřecí rolky s pyré

Kuřecí rolky s pyré

Romana Rubášová, Klatovy

Škola vaření /17.04.19
Vaječné bábovičky

Vaječné bábovičky

Podle receptu

Romany Zelinkové z Rychnova nad Kněžnou

Vaříme express /17.04.19
Králík v marinádě

Králík v marinádě

Radka Vobecká, Roudnice

Všehochuť /17.04.19
Motýlci k nakousnutí

Motýlci k nakousnutí

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /17.04.19
Jehněčí kotlík

Jehněčí kotlík

Nedá ti moc práce

Patrik Hron, Chodov

Škola vaření /16.04.19
Jehněčí na bílém víně

Jehněčí na bílém víně

Veronika Poláčková, Mýto

Škola vaření /16.04.19
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD03_Velikonoce_Nocode

Velikonoce

Velikonoce jsou svátky jara, obrození a probouzející se přírody. Vše začíná růst i vonět a každý najednou cítí přísun nové energie. Aby nám vydržela co nejdéle, je ideální si dopřát něco dobrého k snědku. Co takhle linecké cukroví, králičí stehýnka nebo salátek s jatýrky? Ať už si dopřejete cokoliv, hlavně vám přejeme krásné prožití svátků!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama