Reklama
Reklama
Vejce plněná lososovou pomazánkou
Fotogalerie:

Vejce plněná lososovou pomazánkou

Kristýna Horčicová

Praha
Jestli přemýšlíš, jaké připravit na Velikonoce jednoduché a rychlé slané občerstvení pro návštěvy, nabízím ti tento můj recept.
Kristýna Horčicová, Praha

Ingredience

  • 8 vejce vařená
  • 100 g máslo
  • 100 g losos uzený
  • 100 ml mléko
  • 2 lžíce majonéza
  • 2 lžíce smetana kysaná nebo kefír
  • 1/2 salát ledový
  • hrst petržel nať
  • špetka cukr krupice
  • špetka sůl
  • 1 lžička citronová šťáva

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Vejce uvařená natvrdo oloupeme, podélně rozřízneme a opatrně vyjmeme žloutky.
  2. krok2 Žloutky dáme do mísy, přidáme změklé máslo, polovinu lososa, trochu mléka a vše řádně rozmixujeme.
  3. krok3 Cukrářským sáčkem pak naplníme vejce touto pomazánkou. Na talíř rozprostřeme omyté a osušené listy salátu po­kapané zálivkou z citronové šťávy, soli a cukru. Na listy položíme naplněná vejce a dozdobíme zbylými kousky lososa. Vejce pak polijeme směsí majolky a kysané smetany a posypeme rozsekanou petrželovou natí. Podáváme s čerstvým pečivem.
     
    TIP: Do pomazánky můžeme použít pomazánkové máslo a sýr lučinu. Přimíchat lze i 1/2 lžičky worcesterské omáčky a 2 lžíce strouhaného křenu.

Pošli recept! 4/2009 (11.3.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Medová stehýnka

Medová stehýnka

Labužníci mohou do medové omáčky přidat i trochu mletého zázvoru.  Kamila ...
Za pár korun /17.11.14
Uzeninový aspik

Uzeninový aspik

Říká se, že bychom měli jíst želatinu co nejčastěji, protože je propěšná kloubům.
...
Za pár korun /23.12.11
Cibulové muffiny se slaninou

Cibulové muffiny se slaninou

Jednoduchá svačinka nebo večeře.

Eliška Kopecká, Humpolec

Za pár korun /07.01.15
Zeleninový guláš

Zeleninový guláš

Nejlépe chutná druhý den, když se odleží.

Lucie Strakošová, Trnávka

Za pár korun /09.11.15
Zapečený pórek

Zapečený pórek

Velice jednoduchý recept. Chutná celé rodině.

Nikola Bilová, Rybí

Za pár korun /10.09.13
Zapečená játra  s brokolicí

Zapečená játra s brokolicí

Stejně dobrá bude varianta s těstovinami. 

Božena Kolářová, Pouště

Za pár korun /05.10.16
 

Nejnovější

Ragú z kapra se zeleninou

Ragú z kapra se zeleninou

Kapr jak ho neznáš Podle receptu Jany Sedláčkové z Lanškrouna
Zdravě a chutně /08.12.18
Čokoládový věnec

Čokoládový věnec

Vločky můžeš koupit

Podle receptu Veroniky Cháberové z Rokycan

Všehochuť /08.12.18
Katalánská roláda

Katalánská roláda

Aneb ‚‚cikánský rukáv‘‘

Eva Navrátilová, Vlašim

Všehochuť /08.12.18
Babiččina vánočka

Babiččina vánočka

Marie Staňková, Pardubice

Škola vaření /07.12.18
Kapr s houbovými placičkami

Kapr s houbovými placičkami

Lenka Majorová, Zlín

Všehochuť /07.12.18
Pravý vídeňský závin

Pravý vídeňský závin

Sylva Krejcarová, Beroun

Všehochuť /07.12.18
Medailonky na sušených rajčatech

Medailonky na sušených rajčatech

Podle receptu

Tomáše Hejkala z Karviné

Všehochuť /07.12.18
Ořechové chrastí

Ořechové chrastí

Bohuslava Čeganová, Ostrava

Sladký život /07.12.18
Valašská štědrovka

Valašská štědrovka

Eva Filipková, Znojmo

Škola vaření /06.12.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
01_TitulPRD11_Cukrovi_nocode

Cukroví

Silně a lahodně
rohlíčky po domě voní,
stále voní.
Nikdo si nevšímá,
jak jeho dieta mění se v dým.
Nejenom k cukroví
strávníci hladoví se skloní a přivoní,
dejme si decinku,
za malou chvilinku
připijem pospolu
na veselou vánoční noc. 

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama