Reklama
Vejce plněná lososovou pomazánkou
Fotogalerie:

Vejce plněná lososovou pomazánkou

Kristýna Horčicová

Praha
Jestli přemýšlíš, jaké připravit na Velikonoce jednoduché a rychlé slané občerstvení pro návštěvy, nabízím ti tento můj recept.
Kristýna Horčicová, Praha

Ingredience

  • 8 vejce vařená
  • 100 g máslo
  • 100 g losos uzený
  • 100 ml mléko
  • 2 lžíce majonéza
  • 2 lžíce smetana kysaná nebo kefír
  • 1/2 salát ledový
  • hrst petržel nať
  • špetka cukr krupice
  • špetka sůl
  • 1 lžička citronová šťáva

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Vejce uvařená natvrdo oloupeme, podélně rozřízneme a opatrně vyjmeme žloutky.
  2. krok2 Žloutky dáme do mísy, přidáme změklé máslo, polovinu lososa, trochu mléka a vše řádně rozmixujeme.
  3. krok3 Cukrářským sáčkem pak naplníme vejce touto pomazánkou. Na talíř rozprostřeme omyté a osušené listy salátu po­kapané zálivkou z citronové šťávy, soli a cukru. Na listy položíme naplněná vejce a dozdobíme zbylými kousky lososa. Vejce pak polijeme směsí majolky a kysané smetany a posypeme rozsekanou petrželovou natí. Podáváme s čerstvým pečivem.
     
    TIP: Do pomazánky můžeme použít pomazánkové máslo a sýr lučinu. Přimíchat lze i 1/2 lžičky worcesterské omáčky a 2 lžíce strouhaného křenu.

Pošli recept! 4/2009 (11.3.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Špagetová dýně

Špagetová dýně

Jídlo bude vydatnější, když přidáš 2 vejce. Kateřina Gajová, Brno
Za pár korun /22.09.16
Hovězí maso na špejli

Hovězí maso na špejli

V teplých dnech rádi grilujeme na zahradě a kromě obvyklých steaků nebo ryb ...
Za pár korun /21.05.12
Závin se zelím

Závin se zelím

Nepotrpím si na sladké, a tak jsem zkusila udělat závin naslano. S listovým těstem ...
Za pár korun /08.01.09
Kapustový nákyp

Kapustový nákyp

Zeleninová jídla vůbec nemusí být nudná.

Dominika Caisová, Zlín

Za pár korun /18.11.14
Bůčková tlačenka

Bůčková tlačenka

Připravuji si ji sama, aspoň vím, co v ní je.

Lenka Blizmanová, Městec Králové

Za pár korun /16.02.13
Dýňové karbanátky

Dýňové karbanátky

Dýně maso příjemně odlehčí.

Dagmar Hahnová, Praha 

Za pár korun /04.11.15
 

Nejnovější

Olivové bochánky

Olivové bochánky

Podle receptu Tomáše Jirků z Prahy
Všehochuť /22.09.19
Kuřecí kousky s červeným zelím

Kuřecí kousky s červeným zelím

Podávej třeba s rýží

Podle receptu Zuzany Fialové z Mělníka

Všehochuť /22.09.19
Ořechový dort

Ořechový dort

Podle receptu Lukáše Maršálka z Rakovníku

Všehochuť /22.09.19
Masové kuličky plněné kapustou

Masové kuličky plněné kapustou

Dají si je i odpůrci zeleniny

Podle receptu Květy Raichlové z Bíliny

Za pár korun /21.09.19
Ořechové rohlíčky

Ořechové rohlíčky

Oblíbený recept babiček

Podle receptu Anežky Boudové

Škola vaření /21.09.19
Sendvič s avokádem a krůtí šunkou

Sendvič s avokádem a krůtí šunkou

Podle receptu

Petry Hromádkové z Brandýsa nad Labem

Vaříme express /21.09.19
Dýňové rizoto

Dýňové rizoto

Petra Kupková, Ostrava

Vaříme express /21.09.19
Dýňová kaše se zeleninou

Dýňová kaše se zeleninou

Lucie Šrámková, Praha

Vaříme express /21.09.19
Vepřový řízek na hruškách

Vepřový řízek na hruškách

Olina Velebilová, Sušice

Všehochuť /21.09.19
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Knedlíková kuchařka

Je to tak, knedlíky do českých jídelníčků prostě patří. Už ve škole nám dávají ovocné knedlíky, při slavnostnějších okamžicích si dopřejeme svíčkovou se šesti a během náročného týdne rodinu odbudeme knedlíkem s vajíčkem. Tím to však nemusí končit! Vyzkoušej jiné recepty i způsoby přípravy a uvidíš, že knedlíky jsou prostě nestárnoucím hitem.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Také máte někdy chuť si uvařit čaj, usadit se do křesla, jen tak odpočívat a vzpomínat na dětství? Prázdniny u babičky, vůně, která se line z kuchyně... To byla slast! Připomeň si s naším speciálem toto nádherné období a uvař si něco dobrého. Třeba objevíš právě ten recept, na který už roky vzpomínáš a jehož chuť tě hned po prvním soustu pohladí po duši.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama