Toto vegetariánské jídlo chutná naprosto všem. Je velmi chutné a můžete si ho dobře přizpůsobit své chuti. Někdo do karbanátků přidává i salám, zanikne tak ale skvělá chuť tvarohu.
Eva Kudrnová, Petrovice
Ingredience
- Karbanátky:
- 1 měkký tvaroh
- 2 vejce
- 1 červená paprika
- 4 hrstě strouhanka
- 1 cibule
- 2 stroužky česnek
- 1 lžíce majoránka, sladká paprika
- sůl, pepř
- Příloha:
- 500 g brambory
- 5 středních růžiček květák
- rukola
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Rozetřeme tvaroh v misce a přidáme na kostičky nakrájenou cibuli, rozetřený česnek, nadrobno nakrájenou červenou papriku, sůl, pěpř, majoránku, sladkou papriku, 2-3 hrsti strouhanky a 2 vejce. Pokud máte čerstvé bylinky, můžete přidat. Těsto musí být modelovatelné, jinak přidáme víc strouhanky. Uděláme 6-7 menších karbanátků a opečeme na oleji dozlatova.
-
Na přílohu oloupeme brambory a překrojíme na půl a vaříme společně s květákem doměkka. Po dovaření brambory i květák nakrájíme na kousky a přidáme nasekanou rukolu.