Reklama
Vaječný svítek s hráškem
Fotogalerie:

Vaječný svítek s hráškem

Radka Julínková

Písek
Mnohokrát se mi stalo, že před výplatou mi v peněžence zbyla poslední stovka, a já jsem přemýšlela, co připravím doma k večeři všem svým hladovým krkům. Protože si potrpí na teplou večeři, chlebovou pochoutkou bych je moc nepotěšila. Tak jsem vsadila na lahůdku z vajec. Vaječný svítek je navíc rychlý a skvěle se doplňuje s různou čerstvou zeleninou, kterou máme také moc rádi.
Radka Julínková, Písek

Ingredience

  • sůl
  • olej
  • pepř
  • 8 vejce
  • 100 g slanina anglická
  • 1 hrášek sterilizovaný

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. krok1
    Hrášek necháme rozmrazit. Slaninu a šunku pokrájíme na malé kousky a rozdělíme na čtyři porce.
  2. krok2
    Vejce vždy po dvou rozšleháme, osolíme a opepříme. Na pánvi zlehka opečeme slaninu, přikápneme trochu oleje a vlijeme předem rozšlehaná vejce.
  3. krok3
    Po chvíli, když se omeleta začne propékat, na ni nasypeme hrst rozmraženého hrášku a posypeme šunkou. Vyzkoušíme, jestli se s ní dá na pánvi pohybovat, a pokud se nám to daří, opatrně omeletu obrátíme a zlehka osmahneme. Hotový svítek můžeme posypat pažitkou, petrželkou, cibulkou nebo jinou zeleninou, případně strouhaným sýrem.

Pošli recept! 4/2008 (12.3.2008)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Falešný segedín

Falešný segedín

Místo mletého použij sekanou nebo párky. Alena Procházková, Chřibská
Za pár korun /05.05.11
Jarní tvarohový koláč s nivou

Jarní tvarohový koláč s nivou

Jako večeře ideální – žádná složitá příprava, dostupné suroviny a nic ...

Za pár korun /05.03.16
Sýrovo-celerová pomazánka

Sýrovo-celerová pomazánka

Mám ráda kolem sebe své blízké a přátele, a tak často řeším, čím je ...
Za pár korun /15.12.08
Bramborové lokše s jatýrky

Bramborové lokše s jatýrky

Dříve je hospodyňky pekly přímo na kamnech, dnes poslouží pánev.

Renata Slavíčková,...

Za pár korun /14.12.15
Těstoviny s pečeným lilkem

Těstoviny s pečeným lilkem

Na posypání je ideální strouhaný parmazán.

Svatava Horáková, Olomouc

Za pár korun /01.10.15
Vepřové karí s kapustičkami

Vepřové karí s kapustičkami

Růžičková kapusta je nejen moc dobrá, ale také zdravá. Proto ji máme na talíři ...
Za pár korun /24.07.13
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu