Reklama
Vaječná  tlačenka
Fotogalerie:

Vaječná tlačenka

Karolína Blahotová

Tábor

Podávám ji buď samotnou jako předkrm, nebo ji rozložím na plátky veky, a skvělé chlebíčky jsou hotové!

Karolína Blahotová, Tábor

Ingredience

  • 1 sklenice moravanka
  • 50 g sterilovaná kukuřice
  • 1 cibule
  • 100 g šunka v celku
  • 4 vejce
  • trocha pepře a soli
  • 1 lžička plnotučná hořčice
  • 150 g majonéza
  • 1 kostka masox
  • 1 sáček želatina na vaječnou tlačenku
  • olej na vymazání formy

Doba přípravy

Počet porcí

8

Orientační cena

90 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Cibuli oloupeme a nadrobno nakrájíme, šunku nakrájíme na kostičky. Vejce uvaříme natvrdo, necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme na kostičky.

  2. krok2

    Nálev z moravanky scedíme a dáme stranou. Větší kousky zeleniny pokrájíme a smícháme s kukuřicí, cibulí, šunkou a vejci. Vše osolíme, opepříme, přidáme hořčici a majonézu a promícháme.

  3. krok3

    K nálevu z moravanky přidáme 150 ml vody, přivedeme k varu a  rozpustíme v něm masox. Dále už ho nevaříme a necháme v něm za stálého míchání rozpustit želatinu. Potom ještě směs zředíme 100 ml studené vody. Nálev vlijeme do připravené směsi vajec a zeleniny a zamícháme.

  4. Formu na srnčí hřbet vymažeme olejem a směs do ní vlijeme. Vaječnou tlačenku necháme v chladu ztuhnout 2 až 3 hodiny, pak ji vyklopíme z formy a nakrájíme na plátky.

Pošli recept! 4/2013 (4.3.2013)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Rychlé karbanátky

Rychlé karbanátky

Karbanátky z mletého masa zná každý, já jsem je zkusila připravit z vařeného ...
Za pár korun /03.10.08
Domácí plněný chléb

Domácí plněný chléb

U nás doma se po této pochoutce jen zapráší.
Kateřina Hávová, Dlouhá Brtnice
Za pár korun /28.04.12
Ořechové jidášky

Ořechové jidášky

Peču je vždycky na Zelený čtvrtek.
Ivana Bartušková, Luka nad Jihlavou
Za pár korun /01.08.11
Zeleninová pochoutka

Zeleninová pochoutka

Náplň může být vždy jiná, záleží na sezoně.

Veronika Marková, Český ...

Za pár korun /20.10.17
Smažené placky s medvědím česnekem

Smažené placky s medvědím česnekem

Strouháním pověříme kuchyňský robot.

Ladislav Vesecký, Zlaté Hory

Za pár korun /10.03.16
Ryba s mrkví a smetanou

Ryba s mrkví a smetanou

Dietní večeře, kterou můžeš klidně dát i dětem, protože pangasius nemá žádné ...
Za pár korun /11.01.13
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Konečně je to tady. Jaro se hlásí o pozornost a jak lépe ho mezi námi přivítat než pořádnou hostinou? Pozvi svou rodinu i známé k bohatě prostřenému stolu a vychutnej si atmosféru Velikonoc ve veselé náladě. Provoň si domov známou vůní mazance nebo pečínky a vykouzli úsměv něčím dobrým na zub všem blízkým i náhodným návštěvám.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Užij si svátky bez stresu!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama