Reklama
Vaječná  tlačenka
Fotogalerie:

Vaječná tlačenka

Karolína Blahotová

Tábor

Podávám ji buď samotnou jako předkrm, nebo ji rozložím na plátky veky, a skvělé chlebíčky jsou hotové!

Karolína Blahotová, Tábor

Ingredience

  • 1 sklenice moravanka
  • 50 g sterilovaná kukuřice
  • 1 cibule
  • 100 g šunka v celku
  • 4 vejce
  • trocha pepře a soli
  • 1 lžička plnotučná hořčice
  • 150 g majonéza
  • 1 kostka masox
  • 1 sáček želatina na vaječnou tlačenku
  • olej na vymazání formy

Doba přípravy

Počet porcí

8

Orientační cena

90 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Cibuli oloupeme a nadrobno nakrájíme, šunku nakrájíme na kostičky. Vejce uvaříme natvrdo, necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme na kostičky.

  2. krok2

    Nálev z moravanky scedíme a dáme stranou. Větší kousky zeleniny pokrájíme a smícháme s kukuřicí, cibulí, šunkou a vejci. Vše osolíme, opepříme, přidáme hořčici a majonézu a promícháme.

  3. krok3

    K nálevu z moravanky přidáme 150 ml vody, přivedeme k varu a  rozpustíme v něm masox. Dále už ho nevaříme a necháme v něm za stálého míchání rozpustit želatinu. Potom ještě směs zředíme 100 ml studené vody. Nálev vlijeme do připravené směsi vajec a zeleniny a zamícháme.

  4. Formu na srnčí hřbet vymažeme olejem a směs do ní vlijeme. Vaječnou tlačenku necháme v chladu ztuhnout 2 až 3 hodiny, pak ji vyklopíme z formy a nakrájíme na plátky.

Pošli recept! 4/2013 (4.3.2013)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Kukrecht

Kukrecht

Původní jídlo z německého pohraničí. Markéta Kopečná, Uhříněves
Za pár korun /09.02.16
Ryba zapečená v salátu z brambor

Ryba zapečená v salátu z brambor

Dej si štědrovečerní večeři i jindy – a jinak.

Lucie Blahová, Slavičín

Za pár korun /31.05.14
Crescioni s uzeným kuřetem

Crescioni s uzeným kuřetem

Alena Štrougalová, Neštěmice

Za pár korun /26.05.19
Rýžovo-květákové placky

Rýžovo-květákové placky

Vyzkoušej náš rodinný recept a budeš překvapená, jak se dá z mála udělat ...
Za pár korun /29.12.10
Zapečené šťouchané brambory s pórkem

Zapečené šťouchané brambory s pórkem

Vlastně jakási bramborová obdoba šunkafleků.

Hedvika Spurná, Rakovník

Za pár korun /10.06.17
Cuketový gratin

Cuketový gratin

Podává se horký hned po vytažení z trouby.

Iveta Bílková, Kroměříž

Za pár korun /09.08.15
 

Nejnovější

Nejstylovější jídelní stoly, které zútulní vaše večeře

Nejstylovější jídelní stoly, které zútulní vaše večeře

Po celý den jen spěcháte a těšíte se domů, kde s rodinou u večeře proberete ...
Všehochuť /04.02.20
Plněné čekankové listy

Plněné čekankové listy

Nejlépe k bílému vínu

Podle receptu Josefa Honzů z Liberce

Zdravě a chutně /03.02.20
Koktejl z dýně a ovoce

Koktejl z dýně a ovoce

Svatava Vojtková, Praha

Všehochuť /03.02.20
Česnekové kuře s hráškovým pyré

Česnekové kuře s hráškovým pyré

Podle receptu

Ely Vítkové z Olomouce

Všehochuť /03.02.20
Domácí pařížský salát
Všehochuť /03.02.20
Extra čokoládový chlebíček

Extra čokoládový chlebíček

Podle receptu

Rity Hubáčkové z Kroměříže

Sladký život /02.02.20
Vánoce zdravě: 3 tipy na vánoční cukroví, po kterém nepřiberete

Vánoce zdravě: 3 tipy na vánoční cukroví, po kterém nepřiberete

Přestože na Vánoce si chce každý dopřát dobré jídlo, kila cukru a tuku nejsou zrovna ...

Všehochuť /12.12.19
Pistáciová srdíčka

Pistáciová srdíčka

Z lásky k našim blízkým

Podle receptu Sylvie Hoškové z Mladé ...

Sladký život /22.11.19
Plněný adventní věnec

Plněný adventní věnec

Jiřina Vurbsová, Kadaň

Všehochuť /21.11.19
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Nejlepší polévky

Polévka je vlastně takový milý začátek, příslib všeho dobrého a lahodného, co nás teprve čeká. Měla by naladit chuťové pohárky, připravit žaludek na další teplé jídlo a vůbec pomoct nám trochu se zklidnit a uvolnit. Doufáme, že vám náš polévkový speciál přinese hodně nových nápadů, které zpestří váš jídelníček a třeba se stanou i oblíbenou rodinnou pochoutkou.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Také máte někdy chuť si uvařit čaj, usadit se do křesla, jen tak odpočívat a vzpomínat na dětství? Prázdniny u babičky, vůně, která se line z kuchyně... To byla slast! Připomeň si s naším speciálem toto nádherné období a uvař si něco dobrého. Třeba objevíš právě ten recept, na který už roky vzpomínáš a jehož chuť tě hned po prvním soustu pohladí po duši.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama