Reklama
Vaječná tlačenka
Fotogalerie:

Vaječná tlačenka

Renata Warzelová

Otrokovice
Podávej ji s čerstvým pečivem.
Renata Warzelová, Otrokovice

Ingredience

  • 4 vejce vařená
  • 4 okurky sterilované
  • 2 kapie
  • 250 g salám měkký
  • 1/2 kostky bujón
  • 200 ml majonéza
  • 1 želatina
  • 250 ml voda

Doba přípravy

Počet porcí

15

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. Vejce, okurky, kapie a salám nakrájíme na kostičky.
  2. Ve 100 ml vody necháme nabobtnat želatinu‚ dalších 150 ml vody svaříme s bujonem a s vegetou. Želatinu pak smícháme s vývarem.
  3. Vše smícháme dohromady. Nakonec přidáme majonézu. Ještě teplé plníme do srnčího hřbetu vyloženého alobalem nebo do užšího tlačenkového střeva. Dáme ztuhnout do lednice.

Pošli recept! 4/2011 (8.3.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Buřty v kečupu

Buřty v kečupu

Pochoutku z buřtů jsem poprvé ochutnala na návštěvě u kamarádky. Tehdy to ...
Za pár korun /05.01.09
Cuketové balíčky

Cuketové balíčky

Dobrý tip jak na předkrm, tak na večeři, podáváme s jogurtovým dipem.

Andrea ...

Za pár korun /17.06.17
Brambory s nočky po staročesku

Brambory s nočky po staročesku

Recept jsem objevila v jedné staré kuchařce. Je to fakt pochoutka!
Vlasta Malá, ...
Za pár korun /23.07.10
Pirožky s masem

Pirožky s masem

Miluje je celá naše rodina.

Natalija Šuněvičová, Chomutov

Za pár korun /01.09.15
Brokolicové muffiny

Brokolicové muffiny

Podáváme je jako předkrm nebo s kaší jako hlavní chod.

Dana Fedorová, Žulová

Za pár korun /27.09.15
Párečky zapečené v těstíčku

Párečky zapečené v těstíčku

Pochoutka, která vypadá jako kremrole s párkem, skvěle chutná. Určitě s ní ...
Za pár korun /19.11.08
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu