Reklama
Uzeninový aspik
Fotogalerie:

Uzeninový aspik

Radka Unzeitigová

Šumperk
Říká se, že bychom měli jíst želatinu co nejčastěji, protože je propěšná kloubům.
Radka Unzeitigová, Šumperk

Ingredience

  • 1 balení želatina plátky
  • 2 lžičky ocet
  • 1 lžička cukr
  • sůl a pepř podle chuti
  • 2 okurka sterilizovaná
  • 1 paprika červená
  • 1 cibule
  • 200 g uzené slanina anglická
  • 4 párky
  • 1 buřty
  • trochu olej na smažení

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. Želatinu připravíme podle návodu na zadní straně zakoupeného výrobku. Smícháme požadované maximální množství tekutiny (500 ml) s octem, cukrem, pepřem a solí, necháme nabobtnat a poté při mírné teplotě rozpustíme, nevaříme.
  2. Mezitím pokrájíme okurky, papriku a cibuli na stejně velké kostičky. Uzeniny pokrájíme také na stejně velké dílky.
  3. V pánvi rozehřejeme olej (stačí pouze malé množství) a pokrájenou zeleninu s uzeninami zlehka osmahneme a pak necháme zchladnout.
  4. Připravíme si nádoby, do kterých budeme směs plnit. Můžeme použít několik menších báboviček nebo jednu velkou formu. Dá se však nalít i do kastrůlku nebo do plastové krabičky od margarínu. Nádoby důkladně vymyjeme.
  5. Směs zeleniny a uzenin plníme do formy asi do 3/4, zbytek dolijeme zchladlou želatinou. Necháme v lednici na rovné ploše dokonale ztuhnout.
  6. Hotový aspik podáváme vychlazený s pečivem.

Pošli recept! 10/2011 (6.9.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Lečo s plackami z brambor

Lečo s plackami z brambor

Naše rodina lečo miluje, když k němu připravím ještě placky, tak si všichni moc ...
Za pár korun /29.12.10
Netradiční karí

Netradiční karí

Chutnalo vždycky všem. Může být i s hranolky.

Andrea Šritrová, Jičín

Za pár korun /03.07.15
Zelná kolečka

Zelná kolečka

Brambory, zelí a salám mám doma vždycky. Když nevím, co vařit, usmažím tyto ...
Za pár korun /22.09.09
Květákové karbanátky

Květákové karbanátky

Na zahuštění můžeme použít mleté ovesné vločky nebo sušené pšeničné ...

Za pár korun /19.06.17
Kremrolky s pomazánkou ze sušených rajčat a rozmarýnu

Kremrolky s pomazánkou ze sušených rajčat a rozmarýnu

Upečeno podle receptu

Veroniky Adámkové z Prahy

Za pár korun /09.01.18
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu