Reklama
Uzeninový aspik
Fotogalerie:

Uzeninový aspik

Radka Unzeitigová

Šumperk
Říká se, že bychom měli jíst želatinu co nejčastěji, protože je propěšná kloubům.
Radka Unzeitigová, Šumperk

Ingredience

  • 1 balení želatina plátky
  • 2 lžičky ocet
  • 1 lžička cukr
  • sůl a pepř podle chuti
  • 2 okurka sterilizovaná
  • 1 paprika červená
  • 1 cibule
  • 200 g uzené slanina anglická
  • 4 párky
  • 1 buřty
  • trochu olej na smažení

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. Želatinu připravíme podle návodu na zadní straně zakoupeného výrobku. Smícháme požadované maximální množství tekutiny (500 ml) s octem, cukrem, pepřem a solí, necháme nabobtnat a poté při mírné teplotě rozpustíme, nevaříme.
  2. Mezitím pokrájíme okurky, papriku a cibuli na stejně velké kostičky. Uzeniny pokrájíme také na stejně velké dílky.
  3. V pánvi rozehřejeme olej (stačí pouze malé množství) a pokrájenou zeleninu s uzeninami zlehka osmahneme a pak necháme zchladnout.
  4. Připravíme si nádoby, do kterých budeme směs plnit. Můžeme použít několik menších báboviček nebo jednu velkou formu. Dá se však nalít i do kastrůlku nebo do plastové krabičky od margarínu. Nádoby důkladně vymyjeme.
  5. Směs zeleniny a uzenin plníme do formy asi do 3/4, zbytek dolijeme zchladlou želatinou. Necháme v lednici na rovné ploše dokonale ztuhnout.
  6. Hotový aspik podáváme vychlazený s pečivem.

Pošli recept! 10/2011 (6.9.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Sladkokyselé okurky

Sladkokyselé okurky

Nálev vyjde zhruba na 12 sklenic (700 ml). Drahoslava Hudecká, Orlová
Za pár korun /15.03.13
Cuketový gratin

Cuketový gratin

Podává se horký hned po vytažení z trouby.

Iveta Bílková, Kroměříž

Za pár korun /09.08.15
Masový koláč

Masový koláč

Nechtělo se mi vařit stále dokola klasickou sekanou, a tak jsem jednou připravila mleté ...
Za pár korun /06.10.08
Rizoto z trouby

Rizoto z trouby

Jednoduché a šťavnaté rizoto.

Lenka Zdráhalová, Bystřice pod Hostýnem

Za pár korun /16.01.13
Křupavá krkovička s kaší

Křupavá krkovička s kaší

Radka Vobecká, Roudnice nad Labem

Za pár korun /22.09.18
Pomazánka z kysaného zelí

Pomazánka z kysaného zelí

Zdravá a rychlá večeře, když se ti nechce vařit.
Helena Macková, Vsetín
Za pár korun /06.05.11
 

Nejnovější

Olivové bochánky

Olivové bochánky

Podle receptu Tomáše Jirků z Prahy
Všehochuť /22.09.19
Kuřecí kousky s červeným zelím

Kuřecí kousky s červeným zelím

Podávej třeba s rýží

Podle receptu Zuzany Fialové z Mělníka

Všehochuť /22.09.19
Ořechový dort

Ořechový dort

Podle receptu Lukáše Maršálka z Rakovníku

Všehochuť /22.09.19
Masové kuličky plněné kapustou

Masové kuličky plněné kapustou

Dají si je i odpůrci zeleniny

Podle receptu Květy Raichlové z Bíliny

Za pár korun /21.09.19
Ořechové rohlíčky

Ořechové rohlíčky

Oblíbený recept babiček

Podle receptu Anežky Boudové

Škola vaření /21.09.19
Sendvič s avokádem a krůtí šunkou

Sendvič s avokádem a krůtí šunkou

Podle receptu

Petry Hromádkové z Brandýsa nad Labem

Vaříme express /21.09.19
Dýňové rizoto

Dýňové rizoto

Petra Kupková, Ostrava

Vaříme express /21.09.19
Dýňová kaše se zeleninou

Dýňová kaše se zeleninou

Lucie Šrámková, Praha

Vaříme express /21.09.19
Vepřový řízek na hruškách

Vepřový řízek na hruškách

Olina Velebilová, Sušice

Všehochuť /21.09.19
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Knedlíková kuchařka

Je to tak, knedlíky do českých jídelníčků prostě patří. Už ve škole nám dávají ovocné knedlíky, při slavnostnějších okamžicích si dopřejeme svíčkovou se šesti a během náročného týdne rodinu odbudeme knedlíkem s vajíčkem. Tím to však nemusí končit! Vyzkoušej jiné recepty i způsoby přípravy a uvidíš, že knedlíky jsou prostě nestárnoucím hitem.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Také máte někdy chuť si uvařit čaj, usadit se do křesla, jen tak odpočívat a vzpomínat na dětství? Prázdniny u babičky, vůně, která se line z kuchyně... To byla slast! Připomeň si s naším speciálem toto nádherné období a uvař si něco dobrého. Třeba objevíš právě ten recept, na který už roky vzpomínáš a jehož chuť tě hned po prvním soustu pohladí po duši.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama