Reklama
Uzeninový aspik
Fotogalerie:

Uzeninový aspik

Radka Unzeitigová

Šumperk
Říká se, že bychom měli jíst želatinu co nejčastěji, protože je propěšná kloubům.
Radka Unzeitigová, Šumperk

Ingredience

  • 1 balení želatina plátky
  • 2 lžičky ocet
  • 1 lžička cukr
  • sůl a pepř podle chuti
  • 2 okurka sterilizovaná
  • 1 paprika červená
  • 1 cibule
  • 200 g uzené slanina anglická
  • 4 párky
  • 1 buřty
  • trochu olej na smažení

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. Želatinu připravíme podle návodu na zadní straně zakoupeného výrobku. Smícháme požadované maximální množství tekutiny (500 ml) s octem, cukrem, pepřem a solí, necháme nabobtnat a poté při mírné teplotě rozpustíme, nevaříme.
  2. Mezitím pokrájíme okurky, papriku a cibuli na stejně velké kostičky. Uzeniny pokrájíme také na stejně velké dílky.
  3. V pánvi rozehřejeme olej (stačí pouze malé množství) a pokrájenou zeleninu s uzeninami zlehka osmahneme a pak necháme zchladnout.
  4. Připravíme si nádoby, do kterých budeme směs plnit. Můžeme použít několik menších báboviček nebo jednu velkou formu. Dá se však nalít i do kastrůlku nebo do plastové krabičky od margarínu. Nádoby důkladně vymyjeme.
  5. Směs zeleniny a uzenin plníme do formy asi do 3/4, zbytek dolijeme zchladlou želatinou. Necháme v lednici na rovné ploše dokonale ztuhnout.
  6. Hotový aspik podáváme vychlazený s pečivem.

Pošli recept! 10/2011 (6.9.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

‚‚Pštrosí vejce‘‘  se šťouchanými bramborami

‚‚Pštrosí vejce‘‘ se šťouchanými bramborami

Když chceš vylepšit sekanou, zkus tenhle recept. Kateřina Maršíková, Dobruška
Za pár korun /23.07.14
Ďábelské toasty

Ďábelské toasty

Rychlé ďábelské pohoštění.
Andrea Nowaková, Bohumín
Za pár korun /12.07.12
Těstoviny s bulgurem

Těstoviny s bulgurem

Chutnají a jsou rychlé!
Lenka Vychodilová, Mělník
Za pár korun /14.11.08
Rolky se špenátem

Rolky se špenátem

Lahůdka pro milovníky špenátu. 

Karolína Appeltová, Praha 

Za pár korun /24.02.12
Pórkovo-sýrové sufflé

Pórkovo-sýrové sufflé

Skvelé je např. z dobře vyzrálé goudy.

Eva Svátková, Žatec

Za pár korun /03.04.16
Chřestové rizoto

Chřestové rizoto

Ještě lepší bude, když dlouhozrnnou rýži nahradíš speciální rýží arborio, která ...

Za pár korun /07.06.13
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Sluníčko svítí, příroda láká a mně se nechce sedět doma, natož trávit hodiny u sporáku. Co s tím? Přece uvařit něco rychlého a hurá na výlet! Večer si posedíme s rodinou na zahradě, rozpálíme gril a budeme se kochat výhledem na letošní úrodu. Co s ní udělám? Upeču nějaký koláč nebo zavařím na později? Z receptů, které jste nám poslali, si jistě něco vyberu.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu