Reklama
Reklama
Utopenci v omáčce
Fotogalerie:

Utopenci v omáčce

Monika Kupcová
Monika Kupcová
Olomouc

Vynikající s čerstvým chlebem a vychlazeným pivem.

Monika Kupcová, Olomouc

Ingredience

  • 500 g špekáčky
  • 3 lžíce olej
  • 5 lžic voda
  • 5 lžic ostrý kečup
  • 2 lžíce kremžská hořčice
  • 3 lžíce plnotučná hořčice
  • 5 ks cibule
  • 3 čajové lžičky sojová omáčka
  • 5 stroužků česnek
  • dle potřeby sůl
  • dle potřeby pepř

Doba přípravy

Počet porcí

6-8

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Olej, vodu, ostrý kečup, obě hořčice a sojovou omáčku promícháme v jednotnou směs a povaříme. Odstavíme z plotny a vmícháme prolisovaný česnek.

  2. Mezitím oloupeme špekáčky a nakrájíme je na půlcentimetrová kolečka. Do mísy střídavě vkládáme vrstvu špekáčků, na kolečka nakrájené cibule a průbežně zaléváme vlažnou omáčkou.

  3. Přikryjeme, dáme do lednice a takto necháme minimálně 24 hodin odležet. Podáváme s chlebem nebo jiným pečivem.

    TIP : Důležité je špekáčky pořádně udusat a zatlačit, jakmile by byl v míse vzduch, rychle by se kazily.

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Vepřové maso s kysaným zelím

Vepřové maso s kysaným zelím

Rychlé, jednoduché a chutné jídlo, které dobře zasytí. Lenka Trnková, Ostrava
Za pár korun /04.01.14
Lilkové šišky

Lilkové šišky

Lilek neloupej, ve slupce jsou cenné minerály. 

Lea Kopřivová, Hradec ...

Za pár korun /30.10.15
Šťáva z borůvek a malin

Šťáva z borůvek a malin

Můj tip, jak spotřebovat bohatou úrodu.

Miluše Andrlová, Choceň

Za pár korun /21.08.15
Květákový salát

Květákový salát

Pro dietnější variantu nahraď majolku jogurtem.

Naďa Indruchová, Valašské ...

Za pár korun /17.08.17
Broskvový kompot

Broskvový kompot

I ve městě sklízíme zlatou úrodičku.
Vlaďka Ježková, Pardubice
Za pár korun /12.12.08
Lečo na topince

Lečo na topince

Moje topinky vylepšené rajčatovou směsí.
Radka Devátá, Chřibská
Za pár korun /05.12.08
 

Nejnovější

Snídaně pro malé i velké

Snídaně pro malé i velké

Ivana Černá, Praha
Škola vaření /22.02.19
Bochánky s uzeným

Bochánky s uzeným

Andrea Janáková, Polička

Vaříme express /22.02.19
Bramborová omeleta

Bramborová omeleta

Ivana Černá, Praha

Vaříme express /22.02.19
Salát z červené pšenice

Salát z červené pšenice

Barbora Kalousková, Zlín

Zdravě a chutně /22.02.19
Kedlubnová polévka

Kedlubnová polévka

Tereza Hošková, Klášterec nad Ohří

Zdravě a chutně /22.02.19
Toast se slaninou a vejcem

Toast se slaninou a vejcem

Věra Kurfiřtová, Ostrava

Všehochuť /22.02.19
Rolovaná kachna s knedlíky

Rolovaná kachna s knedlíky

Podle receptu

Vilmy Rašínové z Chomutova

Všehochuť /22.02.19
Vločková kaše s uzeným tofu

Vločková kaše s uzeným tofu

Plná bílkovin

Podle receptu Michaely Volné z Pardubic

Zdravě a chutně /21.02.19
Krůtí paella s krevetami

Krůtí paella s krevetami

Na talíři je hezky barevná

Podle receptu Stáni Zůzové ze Soběslavi

Všehochuť /21.02.19
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
01_TitulPRD11_Cukrovi_nocode

Česká kuchyně

Stane se vám někdy, že se zastavíte a jen tak si zavzpomínáte na dětství? Co se vám vybaví? Mně jednoznačně chuť nudlové polévky od mé babičky z Milevska a vůně moravských vrabců, které mi připravovala maminka. Připomeňte si s námi své oblíbené recepty z mladých let a užijte si opět krásné a bezstarostné chvíle s příborem v ruce.

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama