Reklama
Reklama
Utopenci v omáčce
Fotogalerie:

Utopenci v omáčce

Monika Kupcová
Monika Kupcová
Olomouc

Vynikající s čerstvým chlebem a vychlazeným pivem.

Monika Kupcová, Olomouc

Ingredience

  • 500 g špekáčky
  • 3 lžíce olej
  • 5 lžic voda
  • 5 lžic ostrý kečup
  • 2 lžíce kremžská hořčice
  • 3 lžíce plnotučná hořčice
  • 5 ks cibule
  • 3 čajové lžičky sojová omáčka
  • 5 stroužků česnek
  • dle potřeby sůl
  • dle potřeby pepř

Doba přípravy

Počet porcí

6-8

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Olej, vodu, ostrý kečup, obě hořčice a sojovou omáčku promícháme v jednotnou směs a povaříme. Odstavíme z plotny a vmícháme prolisovaný česnek.

  2. Mezitím oloupeme špekáčky a nakrájíme je na půlcentimetrová kolečka. Do mísy střídavě vkládáme vrstvu špekáčků, na kolečka nakrájené cibule a průbežně zaléváme vlažnou omáčkou.

  3. Přikryjeme, dáme do lednice a takto necháme minimálně 24 hodin odležet. Podáváme s chlebem nebo jiným pečivem.

    TIP : Důležité je špekáčky pořádně udusat a zatlačit, jakmile by byl v míse vzduch, rychle by se kazily.

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Pizza s majolkovou omáčkou a salámem

Pizza s majolkovou omáčkou a salámem

Lída Holubová, Pelhřimov
Za pár korun /17.01.18
Kuřecí quiche se špenátem

Kuřecí quiche se špenátem

Veronika Klučková, Český Těšín

Za pár korun /12.02.18
Zapečený květák

Zapečený květák

Když žena odjede do lázní, nezbývá mi nic jiného než se postavit ke sporáku. Vařím ...
Za pár korun /19.08.09
Kuřecí guláš se sojovým masem

Kuřecí guláš se sojovým masem

Příjdou si na své milovníci masa i milovníci kytiček.

Martina Nečasová, Rosice u ...

Za pár korun /28.05.13
Masové taštičky

Masové taštičky

Kdo má rád, může přidat česnek.

Božena Kolářová, Pouště

Za pár korun /13.03.15
Hermelín plněný houbami

Hermelín plněný houbami

Toto jídlo jsme si oblíbili a je častým pokrmem na našem stole, hlavně v době houbové ...

Za pár korun /16.05.12
 

Nejnovější

Špenátové mističky

Špenátové mističky

Martina Hrubá, Kutná Hora
Škola vaření /23.04.19
Kuře na smetanové zelenině

Kuře na smetanové zelenině

Iva Trhoňová, Mouchnice

Za pár korun /17.04.19
Kuřecí rolky s pyré

Kuřecí rolky s pyré

Romana Rubášová, Klatovy

Škola vaření /17.04.19
Vaječné bábovičky

Vaječné bábovičky

Podle receptu

Romany Zelinkové z Rychnova nad Kněžnou

Vaříme express /17.04.19
Králík v marinádě

Králík v marinádě

Radka Vobecká, Roudnice

Všehochuť /17.04.19
Motýlci k nakousnutí

Motýlci k nakousnutí

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /17.04.19
Jehněčí kotlík

Jehněčí kotlík

Nedá ti moc práce

Patrik Hron, Chodov

Škola vaření /16.04.19
Jehněčí na bílém víně

Jehněčí na bílém víně

Veronika Poláčková, Mýto

Škola vaření /16.04.19
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD03_Velikonoce_Nocode

Velikonoce

Velikonoce jsou svátky jara, obrození a probouzející se přírody. Vše začíná růst i vonět a každý najednou cítí přísun nové energie. Aby nám vydržela co nejdéle, je ideální si dopřát něco dobrého k snědku. Co takhle linecké cukroví, králičí stehýnka nebo salátek s jatýrky? Ať už si dopřejete cokoliv, hlavně vám přejeme krásné prožití svátků!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama