Reklama
Utopenci
Fotogalerie:

Utopenci

Michal Pahulák
Michal Pahulák
Hradec Králové
Utopenci s moravankou
Michal Pahulák, Hradec Králové

Ingredience

  • 100 ml ocet
  • 300 ml voda
  • 10 kuliček pepř celý
  • 10 kuliček nové koření
  • 1 kg špekáčky
  • 2 ks cibule
  • 300 ml moravanka

Doba přípravy

Počet porcí

8

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Špekáčky si oloupeme a překrojíme podélně na půlky, oloupanou cibuli si nakrájíme na kolečka. Svaříme si nálev, který necháme vychladnout.
  2. Do dvoulitrové sklenice postupně skládáme vrstvu cibule, kterou prokládáme vrstvou špekáčků na stojato. Tuto vrstvu zalijeme směsí moravanka i s jejím nálevem a klademe drouhou vrstvu cibule a špekáčků.
  3. Celé to pak zalijeme studeným nálem a uzavřeme sklenici. Po 14 dnech můžeme utopence konzumovat.
Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Zapékané brambory

Zapékané brambory

Také jídlo ve stylu ‚‚co dům dal‘‘ je dobré. Monika Mendroková, Český ...
Za pár korun /02.07.09
Špagety s brokolicí a masíčkem

Špagety s brokolicí a masíčkem

Jednoduché, rychlé, levné a syté. Vřele doporučuji vyzkoušet!
Zuzana Kuzníková, ...
Za pár korun /15.03.12
Želatinová tlačenka

Želatinová tlačenka

Tato oblíbená tlačenka se hodí nejen k večeři, ale určitě poslouží jako vynikající ...
Za pár korun /23.09.08
Pečené kuřecí paličky se zeleninou

Pečené kuřecí paličky se zeleninou

Rychlý, snadný a levný oběd.

Pavlína Burdová, Krupka

Za pár korun /02.11.12
Slepice, co chutná našim dětem

Slepice, co chutná našim dětem

U nás doma jsou velmi oblíbené omáčky. Slepice na smetaně je jídlo, na které nedají ...
Za pár korun /21.07.08
„Vohrnouše“

„Vohrnouše“

Krajové pečivo z oblasti Berounska. Název je od zahrnutého okraje.
Monika ...
Za pár korun /31.01.11
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu