Reklama
Utopenci
Fotogalerie:

Utopenci

Michal Pahulák
Michal Pahulák
Hradec Králové
Utopenci s moravankou
Michal Pahulák, Hradec Králové

Ingredience

  • 100 ml ocet
  • 300 ml voda
  • 10 kuliček pepř celý
  • 10 kuliček nové koření
  • 1 kg špekáčky
  • 2 ks cibule
  • 300 ml moravanka

Doba přípravy

Počet porcí

8

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Špekáčky si oloupeme a překrojíme podélně na půlky, oloupanou cibuli si nakrájíme na kolečka. Svaříme si nálev, který necháme vychladnout.
  2. Do dvoulitrové sklenice postupně skládáme vrstvu cibule, kterou prokládáme vrstvou špekáčků na stojato. Tuto vrstvu zalijeme směsí moravanka i s jejím nálevem a klademe drouhou vrstvu cibule a špekáčků.
  3. Celé to pak zalijeme studeným nálem a uzavřeme sklenici. Po 14 dnech můžeme utopence konzumovat.
Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Bramborové halušky

Bramborové halušky

Jsou mnohem lepší než  polotovar nebo z prášku. Květa ...
Za pár korun /30.04.16
Zapékané kedlubny

Zapékané kedlubny

Při nákupu vybírám středně velké kedlubny, které jsou šťavnaté a křehké.

Jarmila ...

Za pár korun /04.05.14
Smažená cuketa v bramboráku

Smažená cuketa v bramboráku

Kolečka polož na ubrousek, který odsaje přebytečný tuk. Tedy pokud je nesníš ...

Za pár korun /10.09.16
Karbanátky z mleté krkovice

Karbanátky z mleté krkovice

Jako přílohu podávám vařené brambory.

Iveta Bílková, Kroměříž

Za pár korun /18.12.13
Kuřecí rizoto s paprikami

Kuřecí rizoto s paprikami

Je levné, rychlé a výborné.

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem

Za pár korun /28.07.15
Bramborový salát s řapíkatým celerem

Bramborový salát s řapíkatým celerem

Salát je velmi lahodný a krásně křupavý. Máme jej u nás doma moc rádi.

...

Za pár korun /04.08.14
 

Nejnovější

Pistáciová srdíčka

Pistáciová srdíčka

Z lásky k našim blízkým Podle receptu Sylvie Hoškové z Mladé ...
Sladký život /22.11.19
Plněný adventní věnec

Plněný adventní věnec

Jiřina Vurbsová, Kadaň

Všehochuť /21.11.19
Likér z ledových kaštanů

Likér z ledových kaštanů

Aneta Bartušková, Luka nad Jihlavou

Všehochuť /20.11.19
Tvarohová štóla

Tvarohová štóla

Podle receptu

Věry Veselé z Havířova

Sladký život /20.11.19
Bílkové vánoční bábovičky

Bílkové vánoční bábovičky

Když zavoní purpura

Podle receptu Jany Hůlkové z Tábora

Sladký život /18.11.19
Dýňový závin s kokosem

Dýňový závin s kokosem

Lehký a krásně křehký

Tereza Mrowiecová, Karviná

Sladký život /02.11.19
Ořechové tartaletky

Ořechové tartaletky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /02.11.19
Jablkový koláč s mákem

Jablkový koláč s mákem

Božena Kolářová, Pouště

Sladký život /02.11.19
Rozinková bábovka

Rozinková bábovka

Vladimír Bruna, Praha

Škola vaření /01.11.19
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Nejlepší polévky

Polévka je vlastně takový milý začátek, příslib všeho dobrého a lahodného, co nás teprve čeká. Měla by naladit chuťové pohárky, připravit žaludek na další teplé jídlo a vůbec pomoct nám trochu se zklidnit a uvolnit. Doufáme, že vám náš polévkový speciál přinese hodně nových nápadů, které zpestří váš jídelníček a třeba se stanou i oblíbenou rodinnou pochoutkou.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Také máte někdy chuť si uvařit čaj, usadit se do křesla, jen tak odpočívat a vzpomínat na dětství? Prázdniny u babičky, vůně, která se line z kuchyně... To byla slast! Připomeň si s naším speciálem toto nádherné období a uvař si něco dobrého. Třeba objevíš právě ten recept, na který už roky vzpomínáš a jehož chuť tě hned po prvním soustu pohladí po duši.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama