Reklama
Tvarůžkové chleby
Fotogalerie:

Tvarůžkové chleby

Miroslav Gajecký

Ostrava–Zábřeh
Ještě než tyto chleby dopeču, začnou se mi z té krásy a vůně sbíhat sliny. Vyzkoušejte tento recept například k dobře vychlazenému pivu.
Miroslav Gajecký, Ostrava–Zábřeh

Ingredience

  • 2 vejce
  • 150 g salám drůbeží
  • máslo
  • 100 g sýr
  • chleba
  • 1 tvarůžky olomoucké

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. krok1
    Olomoucké tvarůžky a měkký salám nakrajíme na kostičky‚ tvrdý sýr nastrouháme na hrubém struhadle‚ přidáme syrová vejce‚ promícháme a dochutíme. Solí raději šetříme, mějme na paměti‚ že tvarůžky jsou dost slané.
  2. krok2
    Krajíčky chleba lehce natřeme máslem a navršíme na ně připravenou směs. Nakonec chleby necháme 10 - 15 minut zapéct v troubě či na grilu. Po zapečení je možné chleby přizdobit zeleninou dle chuti a sezony, dobře vypadá rajče nebo paprika.

Pošli recept! 12/2007 (14.11.2007)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout
Share on Myspace

Další z rubriky

Ryba zapečená v salátu z brambor

Ryba zapečená v salátu z brambor

Dej si štědrovečerní večeři i jindy – a jinak. Lucie Blahová, Slavičín
Za pár korun /31.05.14
Chilli koláč

Chilli koláč

Výborná chuťovka na oslavu, ale klidně poslouží jako snídaně, večeře či jen tak na k...

Za pár korun /04.09.13
Jatýrka na tymiánu

Jatýrka na tymiánu

Voňavé koření dodá jídlu velmi zajímavé aroma.
Kateřina Miláčková, Praha
Za pár korun /09.11.09
Knedlíčky s balkánským sýrem

Knedlíčky s balkánským sýrem

Netradiční jídlo, které můžeš uvařit k obědu nebo k večeři.
Elisabeta Hruza, Žatec
...
Za pár korun /06.05.11
Zapékané brambory

Zapékané brambory

Také jídlo ve stylu ‚‚co dům dal‘‘ je dobré.
Monika Mendroková,
Český ...
Za pár korun /02.07.09
Bramborový závin

Bramborový závin

Tuhle neobyčejnou pochoutku ocení každý – jak k pivku, tak k vínu. Nejlepší je ...

Za pár korun /04.02.13
 

Nejnovější

Pečený pikantní králík

Pečený pikantní králík

Nejlepší je nechat králíka naloženého v marinádě přes noc. Zuzana Travičková, ...
Škola vaření /27.06.17
Pohankové fašírky

Pohankové fašírky

Já je podávám s těstovinovým salátem.

Katarína Oelschlagerová, Ústí nad Labem

...
Zdravě a chutně /27.06.17
Plněné vepřové řízky

Plněné vepřové řízky

Do mouky lze přidat koření nebo bylinky.

Irena Majerová, Brno

Škola vaření /26.06.17
Jehněčí špízy

Jehněčí špízy

Grilujeme pomalu, aby bylo maso propečené.

Radim Slotek, Hradec Králové

Všehochuť /26.06.17
Noky se žampiony a uzeninou

Noky se žampiony a uzeninou

Noky si vždy koupím do zásoby, aby byly ve spíži stále k dispozici. Manžel pak vaří ...

Vaříme express /25.06.17
Placky z mladé cukety

Placky z mladé cukety

Ovoníš je trochou čerstvé majoránky.

Iveta Černohorská, Bechyně

Vaříme express /24.06.17
Bylinková vepřová roláda

Bylinková vepřová roláda

Do rolády někdy přidávám i míchaná vejce, je pak barevnější.

Markéta Halušková,...

Všehochuť /24.06.17
Pražma s citronem a bylinkami

Pražma s citronem a bylinkami

Díky tomu, že rybu budeš grilovat v alobalu, zůstane šťavnatá.

Lucie Hrušková, ...

Zdravě a chutně /23.06.17
Zapečené cibule s nivou

Zapečené cibule s nivou

Nemusíš mít obavy, po uvaření je cibule lépe stravitelná a tolik nenadýmá.

Lenka ...

Všehochuť /23.06.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special1707_copy

Léto na talíři

Léto je tu! Dny jsou plné slunečních paprsků a všichni je chceme nasávat plnými doušky.

více
pr_speciallretro

Extra speciál Retro kuchařka

Vědci potvrdili, že většina vzpomínek je spojená s nějakou vůní. Zkus zavřít oči a zavzpomínej na babiččinu kuchyni. Co se ti vybaví?

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama