Reklama
Tvarohovo-sýrový koláč s jahodovým zdobením
Fotogalerie:

Tvarohovo-sýrový koláč s jahodovým zdobením

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Pro ty, které už nebaví neustále dělat krémy ze smetany a nebojí se experimentovat.

Tereza Novotná, Hřebeč

Ingredience

  • Na korpus:
  • 2 balíčky BeBe sušenek
  • 150 g másla
  • Na náplň:
  • 2 vaničky neochucených pomazánkových sýrů nebo lučiny
  • 3 plnotučné tvarohy
  • 3 lžíce cukru moučky
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 biocitron
  • 2 vejce
  • Na ozdobení:
  • dle potřeby jahody
  • podle potřeby lístky máty

Doba přípravy

Počet porcí

12

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Na sušenkový korpus rozdrtíme BeBe sušenky a smícháme je s rozpuštěným máslem. Získanou hmotu nasypeme do máslem vymazané kulaté formy a pečlivě umačkáme. Necháme ztuhnout v lednici a pustíme se do přípravy náplně.

  2. Ve větší míse elektrickým šlehačem nejprve třeme pomazánkový sýr/lučinu s tvarohem, dokud
    se ingredience nespojí v hladký krém. Následně přisypeme moučkový i vanilkový cukr,
    nastrouhanou citronovou kůru z omytého citronu a vše důkladně promícháme. Na závěr za pomoci stěrky vmícháme jedno po druhém vajíčka.


  3. Hotovou směs nalijeme na sušenkový základ. Pečeme v předehřáté troubě při 160 °C přibližně
    35 minut, dokud povrch nebude mít zlatavou barvu. Po upečení necháme vše vychladnout na pokojovou teplotu, teprve pak koláč můžeme dát do lednice.

  4. Před podáváním ozdobíme pochoutku kousky umytých jahod a lístky máty.

Pošli recept! 6/2016 (2.5.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Aspikový dort

Aspikový dort

Narozeninový dort nemusí být výhradně nasladko. Tenhle veselý kousek dobře vypadá i ...
Za pár korun /29.09.08
Vejce ve špenátu

Vejce ve špenátu

Pošmákne si celá rodina.

Irena Ivanová, Ostrava

Za pár korun /15.05.13
Omáčka z vařeného kuřecího

Omáčka z vařeného kuřecího

Výborná je s kynutými knedlíky.

Miroslava Niemczyková, Horní Tošanovice

Za pár korun /24.06.15
Lepenice s krupkami

Lepenice s krupkami

Recept jsem našla v jedné staré kuchařce. Moc nám to chutnalo.

Milena ...

Za pár korun /09.05.16
Hříbkové šátečky

Hříbkové šátečky

Houby nesmějí chybět

Podle receptu Květy Poštové z Olomouce

Za pár korun /30.06.18
Kuřecí bramboráčky

Kuřecí bramboráčky

Musí se smažit zvolna, aby se maso dobře propeklo.

Zdeňka Hlocká, Praha

Za pár korun /16.09.13
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu